Glitz & Glam

Joulukalenterin luukku 19: kollageenituotannon piiskaus

Teksti: Minna / Glitz & Glam
*Kaupallinen yhteistyö: postaus sisältää affiliate- eli mainoslinkkejä

Vaikka päivän otsikon voi halutessaan ymmärtää kaksimielisesti, on tässä kyseessä viaton kosmetiikkaan ja kauneuteen painottuva blogijoulukalenteri. Glitz & Glamin joulukalenteri 2017 on toteutettu yhteistyössä eleven.fi* -verkkokaupan kanssa. Avaan päivittäin blogissani luukkuja, joiden aiheet syntyvät elevenin joulukalenterin sisällöstä. Joku tuote inspiroi minut tekemään meikkitutoriaalin, joku kertomaan tuotteesta yleisesti ja joku taas pureutumaan jonkun ainesosan hyötyyn kauneudenhoidossa. Näitä Glitz & Glamin joulukalenterin luukkuja on availtu 1. päivästä lähtien ja ne jatkuvat vielä 25. päivän luukkuun. Jokaisessa luukussa (postauksessa) on mukana arvonta, jonka palkinto mukailee elevenin kalenterin sisältöä. Toivottavasti viihdytte vielä viimeisen viikon blogikalenterin parissa. Viikon päästä tulee viimeinen luukku. Sen jälkeen jään muutaman päivän lomalle. Glitz & Glam hiljenee, mutta vain hetkiseksi. Käyn julkaisemassa arvontaan osallistumisia ja muita kommentteja, mutta postauksiin tulee muutaman päivän tauko.

19. luukku

Babor Doctor Babor Lifting Cellular Collagen Boost Infusion -ampulli löytyi tämän päivän luukusta. Kyseessä on kollageenibuusteri, jota käytetään kuuriluontoisesti.

Kertoisinko teille ensin Babor -merkistä? En meinaan itsekään tätä merkkiä tunne, vaikka toki elevenin verkkokaupassa olen tuotteita katsellut. On ollut vähän sellainen meh -fiilis merkistä. Mutta kuten aina, kannattaa sukeltaa pintaa syvemmälle. Aloin innostua merkistä, kun tämän postauksen myötä sukelsin syvemmälle Badorin maailmaan. Bador on jo vuosikymmeniä vanha kosmetiikkamerkki. Yllättävää kyllä, tämä ei ole ranskalainen hoitolamerkki, tämä on saksalainen! Tuntuu, että puolet maailman brändeistä ja valmistajista tulevat Ranskasta, ainakin niiden juuret juontavat Ranskaan. Baborin takana on biokemisti Dr. Michael Babor, joka perusti merkin 50-luvun Saksaan. Siitä on siis aika kauan aikaa, sillä omat vanhempanikaan eivät olleet tuolloin vielä syntyneet. Eniten minua hämmästytti, että lääkäri Babor kehitti tuotteen, jonka tyyppisiin olen vasta muutama vuosi sitten palavasti rakastunut. HY-Öl on puhdistusöljy, joka liukenee vedestä. Minun täytyy kokeilla tätä pioneeria, sillä onhan se hämmästyttävää, kuinka öljy liukenee vedestä. En edes ymmärrä miten tulin toimeen kaikki ne vuodet ilman vesiliukoista puhdistusöljyä? Tämän tuotteen lisäksi Babor on tullut tunnetuksi kasvoampulleistaan. Niitä merkiltä löytyykin valtaisa valikoima.

Aluksi luulin tämän päivän luukkua Baborin ampulliksi. Jossain vaiheessa tajusin, että kyseessä onkin näyte ”buusterista”, jota myydään pipetellisissä pulloissa. Valitettavasti juuri nyt Babor Doctor Babor Lifting Cellular Collagen Boost Infusion ei löydy elevenin valikoimasta. Kuulemani mukaan sitä oli, mutta pakkaus on uudistumassa, jonka vuoksi uutta myyntierää ei ole vielä saatu. Tulossa kuitenkin on. Nyt en ole aivan varma, että olenko netin syövereistä löytänyt uuden vai vanhan pakkauksen kuvia ja tietoja, mutta löytämäni tiedon mukaan Lifting Cellular Collagen Boost Infusion on pakattu neljään pipetilliseen pulloon (4×7 ml). Yksi pullo viikkoa kohden ja yksi millilitra päivää kohden. Tuote on neljän viikon kuuriksi tarkoitettu kollageenibuusteri. Tässä näytteessä on kaksi millilitraa, eli kahteen käyttökertaan. Laskin huvikseni tämän kahden millilitran arvon. Vähän myyntipaikasta/-maasta riippuen hinta on 7-12 euron välillä. Mokoma pieni ampulli!

Tuotteen ainesosalista näyttää seuraavalta:

water (aqua), butylene glycol, propylene glycol, tripeptide-1, phenoxyethanol, xanthan gum, carnosine, sodium sulfite, citric acid, ethylhexylglycerin, carbomer, disodium EDTA, passiflora incarnata flower extract, ribes nigrum (black currant) leaf extract, vitis vinifera (grape) leaf extract, dextran.

Lifting Cellular Collagen Boost Infusion sisältää 3% tripeptide-1 ainesosaa. Määrä kuulostaa pieneltä, mutta kosmetiikan ainesosien suhteisiin hieman perehtyneet tietävät määrän yllättävän suureksi. Tuo tripeptide-1 on synteettinen peptidi, joka on kolmen aminohapon yhdistelmä – glysiini, histidiini ja lysiini. Karnosiini on myös peptidi, jolla on ikääntymistä hidastavia vaikutuksia. Sillä myös hoidetaan lieventävästi sairauksien tuomia ongelmia. Oletan näiden ainesosien olevan niitä, jotka kiihdyttävän kehon omaa kollageenin tuotantoa, eli buustaavat omaa kollageenituotantoa. Kollageenisäikeet heikkenevät ikääntyessä ja uuden kollageenin tuotanto vähentyy. On hankalaa sanoa täydellä tuntemuksella ja varmuudella tuotteen toimivuudesta kollageenituotannon piiskauksessa, mutta teoreettisella tasolla tulkitsen toiminnan näin. Tätähän ei voi tietää muut kuin tuotteen reseptin ja tuotekehityksen tuntevat – onko se vain teoreettinen vai konkreettinen. Asia kun ei koskaan ole niin yksiselitteinen, että sen voisi ainesosia katselemalla tulkita. Lisäksi kun puolueettomia tutkimustuloksia on vähemmän saatavilla kuin hieman puolueellisia. Mutta näillä on kuitenkin jotain tieteellistä tunnustusta ja todettua, joten en täysin teilaa peptidien kykyjä kollageenituotannon piiskauksessa.

Kuten alussa kerroin, tuotteen idea on olla kuuriluontoinen kollageenituotannon buustaus ikääntyvälle ja ikääntyneelle iholle. Tuotetta käytetään puhtaille kasvoille, kaulalle ja dekolteelle, ennen voiteen levitystä.

Aika kiintoisa tuote, vaikka enhän minä sinällään vielä ole konkreettinen kohderyhmä tuotteelle. Kollageenituotantoni on jo heikentynyt muutaman vuoden, mutta se toimii vielä toistaiseksi. Pian kuitenkin tulee se aika, kun tuotannon heikentyminen on merkittävä. Onkin siis kiva tutustua mahdollisuuksiin, joilla voi halutessaan pitkittää luonnon omaa prosessia – eli ikääntymisen merkkien näkymistä. Eikä tietenkään pari millilitraa näytä tuloksia, sillä tuotetta tulisi käyttää neljä viikkoa putkeen. Mutta siitä huolimatta mielenkiintoinen tämä Babor. Täytyy kyllä katsella merkkiä ja sen tuotteita sillä silmällä. Olen itsekin tässä huomannut, että elevenin joulukalenterin tuotteet vaativat vähän tutustumista. Avatessa saattaa olla vähän tietämätön fiilis, sillä moni tuote on sellainen spesiaali. Niihin täytyy tutustua aika huolella. Toki jotkut ovat helppoa ja selviä, mutta osa vaatii syvällisempää tutustumista, jotta löytää tuotteen idean ja tarkoituksen. Oletteko huomanneet saman?

Tänään minulla on arvonnassa eri tuote kuin minkä esittelin, sillä tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavissa eleven.fin valikoimassa. Mutta sen sijaan minulla on yhdelle arvottavana vastaavanlaisia Babor Ampoule Concentrates FP Collagen Booster Fluid* -ampulleja. Pakkaus sisältää 7 kollageeniampullia. Arvoltaan ampullipakkaus on 49,60 €. Tuote on ampullien muodossa oleva kollageenibuusteri, josta elevenin sivuilla kerrotaan näin:

”Babor Ampoule Concentrates FP Collagen Booster Fluid -ampullien anti-age-vaikutteiset aktiiviaineet auttavat stimuloimaan ihon kollageenin tuotantoa ja ylläpitämään ihon joustavuutta. Ikääntyvälle iholle kehitetyt ampullit auttavat tekemään ihosta täyteläisemmän näköisen ja kosteuttamaan sitä tehokkaasti tripeptidejä, biosakkarideja, aloe veraa, pantenolia sekä luonnollisia kosteustekijöitä (NMF) apunaan käyttäen.”

Täällä* pääset tutustumaan Baborin erilaisiin ihonhoitotuotteisiin ja värikosmetiikkaan sekä lukuisiin ampulleihin.

Jos kollageenia sisältävät kauneusampullit herättivät kiinnostustasi ja haluaisit voittaa ne itsellesi, niin tässä arvonnan osallistumisohjeet:

  • Kommentoi tähän postaukseen ja kerro käytätkö kollageenituotteita? Jos käytät, niin käytätkö lisäravinteita vai kosmetiikkaa? Oletko huomannut tuloksia?
  • Muista laittaa sähköpostiosoitteesi sille tarkoitettuun kenttään (vain minä näen sähköpostiosoitteet). Otan voittajaan henkilökohtaisesti yhteyttä.
  • Osallistumisaika päättyy to 28.12. klo 23.59.
Glitz & Glamin joulukalenteri 2017 on toteutettu yhteistyössä:

Lue myös

X