Glitz & Glam

Joulukalenterin luukku 9: oikean shampoon valinta + arvonta

Teksti: Minna / Glitz & Glam
*Kaupallinen yhteistyö: postaus sisältää affiliate- eli mainoslinkkejä

Tämä on Glitz & Glamin ja eleven.fi* -verkkokaupan yhteistyössä toteutettu joulukalenteri. Tänä vuonna on ideana se, että Glitz & Glamin joulukalenterin sisältö ja arvontapalkinnot perustuvat sekä mukailevat elevenin kosmetiikkakalenteria. Joulukalenterin luukkuja availlaan aina 25. päivään asti. Joka päivä on uusi aihe ja uusi arvonta. Välillä kirjoitan tuote-esittelyn luukun sisällöstä, joskus teen tutoriaalin ja toisinaan sitten puhutaan yleismaailmallisesti jostain tietystä kauneudenhoitoon liittyvästä asiasta.

Ensimmäisten luukkujen arvonnat on nyt suoritettu ja voittajille sähköpostia laitettu.

1. luukun palkinnon voitti Snttu

2. luukun palkinnon voitti annaootmeikannut

3. luukun palkinnon voitti Tove

Oikein paljon onnea voittajille ja tsemiä tasapuolisesti kaikille tuleviin arvontoihin! Ensi viikolla on sitten enemmän arvontoja, kun on kokonainen viikko arvottavana.

9. luukku

Kérastase Resistance Bain Thérapiste Balm-in-Shampoo* löytyi elevenin kalenterin 9. luukusta. Kyseessä on hintavan salonkimerkin shampoo, joka on tarkoitettu todella vaurioituneille hiuksille. Vaikka olen tyyliin puolet elämästäni suosinut salonkimerkkejä, eli ammattilaismerkkejä, Kérastase ei ole minulle tutuimpia brändejä. Muutamia tuotteita olen käyttänyt, mutta silti tämä varsin tunnettu ja maineikas brändi on jäänyt minulle vähän tuntemattomaksi.

Koska juuri tämä vaurioituneiden hiusten shampoo ei välttämättä ole jokaiselle postausta lukevalle osuva, ajattelin puhua shampoon valinnasta. Minkälainen ja minkä tyyppinen shampoo kannattaa hankkia? Shampoiden valikoima on valtaisa, eikä ole mikään ihme, että joskus tulee hutiostoksia.

Hiuslaatuja on monenlaisia. Kuitenkaan shampoota ei tulisi ensisijaisesti valita hiusten mukaan, vaan hiuspohjan mukaan. Hoitoaine sitten taas valitaan hiusten mukaan. Kuitenkaan aina ei voida tätä ”nyrkkisääntöä” noudattaa täysin orjallisesti. Otan nyt esimerkiksi oman hiuspohjan ja omat hiukseni.

Ennen

Silloin ”vanhaan aikaan” hiukseni eivät olleet voimakkaasti käsitellyt. Hius oli vahva, vaikka hiuslaatuni on aina ollut helposti takkuuntuva. Hiuspohja on kuitenkin rasvoittuva. Tämän vuoksi valitsin shampooni hiuspohjan mukaan. Valitsin pesevämpiä shampoita, joissa on vähemmän silottavia silikoneja, eikä öljyjä. Hiukset ja hiuspohja eivät rasvoittuneet tai näyttäneet rasvaiselta aivan välittömästi. Jos tuohon aikaan käytin vaurioituneiden hiusten shampoota, hiuksia oli hankala saada koholleen tyvestä. Tämän seurauksena hiukset myös rasvoittuivat nopeammin.

Nyt

Nykyään hiuspohjani on samanlainen kuin ennenkin, mutta hiukseni ovat aivan muuttuneet. Ne eivät ole yhtä vahvat, ne katkeilevat herkemmin ja takkuuntuvat voimakkaista pesuaineista. Tästä syystä teen poikkeuksen shampoovalinnan ”nyrkkisääntöön” – valitsen shampoon hiusten kunnon mukaan. Hopeashampoot ja syväpuhdistavat ovat aika tymäköitä. Onneksi jotkut hopeashampoot eivät ole niin voimakkaasti peseviä ja hiusta kuivattavia. Silti niitäkään en suosi ihan joka pesussa. Sen vuoksi suosin todella pigmenttistä hopeashampoota, niin voin välillä pestä hiukseni vaurioituneiden hiusten shampoolla. Tässä on se hyöty, että hius selviintyy paremmin, eikä tunnu kovalta ja rahisevalta.

Vinkkejä shampoon valintaan

Normaalit hiukset

Jos hiukset ovat aika normaalikunnossa, niin shampoo tulisi valita hiuspohjan mukaan. Rasvoittuville hiuksille tehokkaampi pesijä ja vähemmän silottavia ainesosia. Volyymia ja tekstuuria lupaavat sekä syväpuhdistavat shampoot ovat parempia vaihtoehtoja. Hennot hiukset voivat myös kuulua volyymishampoiden ryhmään.

Vaurioituneet hiukset

Jos taas hius on voimakkaasti käsitelty ja vaurioitunut, saattaa olla hyväksi suosia vaurioituneiden ja voimakkaasti käsiteltyjen hiusten shampoota.

Kuivat hiukset

Tämä on siitä jännä ryhmä, että kuiva hius voi olla myös vaurioitunut, hento tai normaali. Kosteuttavat shampoot eivät välttämättä ole tarpeen normaaleilla ja hennoilla hiuksilla, jos tuntuu, että tyvestä tulee liian raskas ja päänmyötäinen. Tällöin volyymishampoot sopivat hyvin, mutta hoitoaineissa kannattaa suosia kosteuttavia tuotteita.

Hennot hiukset

Aika usein hennoille hiuksille suunnatut tuotteet ovat volyymia antavia. Hento hius voi myös olla kuiva tai vaurioitunut. Kannattaa miettiä hiustenhoidon kokonaisuutta. Mitä hoitoaineita käytät? Jotkut hentohiuksiset kokevat rakennepaikkaavat tuotteet toimiviksi. Kuulostaa kaukaa haetulta, mutta kerronpa syyn. Hento hius on ohut ja heikko, joskus hyvin huokoinen. Rakennepaikkaavat tuotteet tekevät suojan hiuksen ympärille. Usein ne sisältävät keratiinia, joka kiinnittyy huokosiin kohtiin hiusta ja hiuksen pintaan. Tämän vuoksi hentoinen hius muuttuu vahvemmalta ja paksummalta tuntuvaksi. Hentoinen hius herkästi leijailee sähköisenä. Toisilla voi rakennepaikkaava parantaa hiusten hallittavuutta. Se, onko rakennepaikkaavuus tärkeää myös shampoolta, on aika usein monen makuasia. Ainakin rakennepaikkaavan shampoon ja hoitoaineen yhteiskäyttö vahvistaa niiden ominaisuuksia.

Kiharat hiukset

Kiharaa on erilaista. On luonnonkiharaa ja permanentattua. Tässäkin jälleen valinta hiuspohjan mukaan, jos hius on hyväkuntoinen. Jos taas todella kuiva, karhea ja/tai vaurioitunut, kannattaa valita shampoo hiuksen tarpeen mukaan. Permanentattu hius on usein kuiva. Jotta kihara ei latistuisi liian nopeasti, kannattaa suosia keveitä kosteuttavia shampoita. Liian raskaat ja hoitavat shampoot hankaloittavat kiharan napakkuuden säilyttämisessä. Jos kiharasta halutaan helpommin suoristettava (permanentti tai luonnonkihara), kannattaa tällöin suosia shampoota, jolla on sileyttäviä ominaisuuksia.

Ongelmallinen hiuspohja

Varsinkin hiuspohjan ongelmissa kannattaa valita shampoo hiuspohjan mukaan. Jos ongelma on esimerkiksi rasvainen hilse, valitaan sille soveltuva shampoo. Jos taas kuiva hilse tai muuten herkkä päänahka, mieto ja kosteuttava shampoo on ideaali. Usein valmistajilla on tuotelinja erityisesti hiuspohjan ongelmiin. Apteekkien shampoovalikoimasta löytyy usein ongelmatilanteiden hoitoon tai ennalta ehkäisyyn apuja.

Kérastase Resistance Bain Thérapiste Balm-in-Shampoo* on tosiaan vaurioituneille hiuksille, ja siksi erittäin hoitava. Koska tämä shampoo ei kaikille soveltuisi, on päivän arvonnan palkinto omavalinnainen tuote Kérastase Resistance -tuotelinjasta. Voittaja saa itse valita haluaako hän Kérastase Resistance Bain Thérapiste Balm-in-Shampoon*, Kérastase Resistance Masque Thérapiste* -hiusnaamion vai Kérastase Thérapiste Dual Treatment Serum* -hiusseerumin. Hiusnaamiot ja -seerumit ovat oikeastaan kaikille sopivia – toisille jatkuvassa käytössä, toisille vain silloin tällöin.

Jos haluat voittaa hiuksillesi hemmottelua, niin osallistu arvontaan seuraavilla ohjeilla:

  • Kommentoi tähän postaukseen ja kerro minkä näistä kolmesta valitsisit? Tämän ei tarvitse olla lopullinen vastaus, sillä voiton osuessa, kysyn asiaa uudelleen. 🙂
  • Muista laittaa sähköpostiosoitteesi sille tarkoitettuun kenttään (vain minä näen sähköpostiosoitteet). Otan voittajaan henkilökohtaisesti yhteyttä.
  • Osallistumisaika päättyy ti 12.12. klo 23.59.

Oikein ihanaa lauantaita!

Glitz & Glamin joulukalenteri 2017 on toteutettu yhteistyössä:

Lue myös

X