Glitz & Glam

Kokemuksia Lash Lift kestotaivutuksesta

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Otin kesällä ensimmäistä kertaa elämässäni Lash Liftin eli kestotaivutukset silmäripsilleni. Nyt kerron kokemuksistani reilun parin kuukauden ajalta.

Täältä voit lukea postaukseni, kun olin juuri ottanut kestotaivutukset.

Mikä on Lash Lift eli kestotaivutus?

Olet varmasti kuullut ripsipermanentista. Kyseessä on sama periaate, mutta perinteisestä ripsipermanentista poiketen, Lash Liftissä ripset nostatetaan nousemaan ylös viuhkamaisesti, kun taas perinteisessä ripsipermanentissa ripset taivutettiin rullan avulla kaarelle.

Eli käytännössä vain ripsille käytetty muotti poikkeaa. Molemmissa on kyse permanenttiaineesta. Tätä voitaisiin verrata hiusten permanenttiin: pienellä rullalla saadaan tiukkaa kiharaa, suuremmalla rullalla loivempaa kiharaa, lettipermanentilla lainekiharoita ja luonnonkiharaa suoristetaan permanenttiaineen avulla.

Oli kyseessä sitten hiukset tai ripset, kyseessä on aina permanenttiaine. Sen avulla rikotaan hiuksen tai ripsen rikkisillat, ja kiinnitysaineella rikkisillat yhdistetään, jolloin hius tai ripsi jää haluttuun muotoon – näin maallikon kielellä ilmaistuna.

Lash Lift kestotaivutuksessa käytetään silikonisia muotteja, joilla saadaan erilaisia lopputuloksia taivutukseen. Minulle käytettiin muottia S. Lisäksi kestotaivutuksen yhteydessä voidaan kestovärjätä silmäripset, jolloin ripsistään saa vieläkin näyttävämmät.

En ole aivan varma, onko kaikkien kestotaivutustuotteiden valmistajien menetelmässä keratiinihoitoa, mutta minulle toteutetussa kestotaivutuksessa ripsilleni laitettiin vielä keratiinihoito. Se antoi ripsille hoitoa, vahvuutta ja aavistuksen paksummat ripset hetkeksi.

Kestotaivutuksia ei saa kastella ollenkaan ensimmäisen 24 tunnin aikana, eikä silmiään saa hieroa. Siksi kannattaa pyrkiä ensimmäisenä yönä minimoimaan mahdollisuudet vatsallaan nukkumiseen, jos se suinkin on mahdollista. Ensimmäisen vuorokauden aikana ripsien muoto saattaa muuten asettua väärään asentoon, jos ne kastelee, hieroo silmiään tai nukkuu ns. ripsiensä päällä tyynyä vasten.

24 tunnin jälkeen voi elää normaalisti. Ripset saa kastella, ripsiväriä saa laittaa ja vatsallaan saa nukkua.

Lash Lift kestää 6-8 viikkoa. Kestoon tietenkin vaikuttaa jokaisen yksilöllinen ripsien kasvutahti, niiden ns. elinkaaren pituus sekä ripsien kunto/ominaisuudet.

Ennen Lash Lift kestotaivutusta

Minulla on lyhyehköt ripset, jotka ovat suht tummat, mutta aivan kärjestä ne vaalenevat. En tarvinnut kestotaivutusta taivutuksen vuoksi, sillä ripseni kaareutuvat luonnostaan, toisinaan vähän liiankin voimakkaasti.

Halusin ripsilleni näyttävyyttä ilman ripsiväriä, ja siksi päätin kokeilla Lash Liftia.

Lash Lift kestotaivutuksen jälkeen

No kyllähän silmäripseni esiin nousivat! Minun vasemman puolen (kuvassa siis oikealla) silmässäni erityisesti. Minun oikeanpuoleinen (kuvassa vasemmalla) silmäni ripset ovat aina olleet vähän liiankin kaarevat, joten Lash Liftin myötä ne kääntyivät ulkonurkasta liian tiukalle kaarelle.

Tämä ei näy ilman ripsiväriä, mutta ripsivärin käytössä havaitsin ongelmia. Kerron siitä vähän myöhemmin tässä postauksessa.

10 viikkoa Lash Lift kestotaivutuksesta

Yllätyin, kuinka pitkään minulla kestotaivutus kestää. Tietenkin ripsien kasvaessa ja vanhojen ripsien irrotessa elinkaarensa päätyttyä viuhkamainen noste alkaa kadota ja osa ripsistä on suorempia kuin toiset. Kieltämättä jossain 6-8 viikon kohdalla oli hetki, kun tuntui, että ripset ovat aika sekamelskaiset. Tällöin yleensä käsittely uusitaankin.

Tässä kuvassa kestotaivutuksista on kulunut jo 10 viikkoa, mutta silti kestoväriä löytyy, kuten myös hienoista nostettakin verrattuna lähtötilanteeseen.

Lash Lift kestotaivutus on aika näppärä, jos ei halua käyttää ripsiväriä tai ripset ovat suorat. Kyllähän kestotaivutus varmasti helpottaa ripsiväriä laittaessa, kun ei tarvitse taivutella ripsiään ja saa todella hyvällä nosteella olevat räpsyttimet silmiään kehystämään.

Lue: Raskausaika ja imetys vei ripseni!

7 viikkoa Lash Lift kestotaivutuksesta ripsivärillä

Silmäripset kasvavat useiden viikkojen aikana. Vanhoja tippuu ja uusia kasvaa tilalle sekä kestotaivutetut ripset kasvavat pituutta.

Kuukausi sitten minulla oli vähän haastava vaihe, kun ripsissä oli vielä paljon ylikaartuneita ripsiä sekä uusia, jotka ovat tietenkin suorempia kuin taivutuksella käsitellyt. Haastetta oli käytännössä vain ripsiväriä käyttäessä. Oli vaikea harjata maskaraa ripsiin ja saada niistä siistit ja jäsennellyt. Varsinkin tämä ongelma oli minun oikeanpuoleisessa silmässä.

7 viikkoa Lash Lift kestotaivutuksesta ripsivärillä

Muutamia ripsikarvoja oli todella tiukalla mutkalla, kuten kuvastakin näkee. Tämän minun oikeanpuoleisen silmäni ripset olivat aika haastavat, kun ne kääntyivät vähän liikaa.

Ilman ripsiväriä ongelma ei ollut paha, mutta ripsiväriä käyttäessä oli vähän kikkailtava. Vasemmanpuoleisen silmäni ripset sitä vastoin olivat todella hyvät, mutta toki niissäkin tässä vaiheessa oli niitä suorempia ja kääntyvämpiä, mikä on tietenkin ilmeistä.

Nyt eli 10 viikkoa Lash Lift kestotaivutuksesta ripsivärillä

Juuri nyt tilanne on hyvä, kun ripsiväriä käyttäessä ei ole vänkkyrällään tai ylikaareutuneita ripsiä kuin muutamat satunnaiset, joita ei edes enää huomaa. Ilman maskaraa ripset ovat hieman paremmin näkyvät kuin ennen kestotaivutusta, ja maskaraa käyttäessä ripsirivistö on taas jäsennellympi, eikä mutkallaan olevia ripsiä enää ole.

Kokemukseni Lash Lift kestotaivutuksesta

Koska minulla ei ole niin välttämätöntä tarvetta kestotaivutuksille, niin epäilen, että en säännöllisesti sittenkään itselleni hanki. Mutta sen sanon, että oli äärettömän näppärää kesällä, kun ripsissä oli kestotaivutus ja -värjäys, kulmanikin kestovärjäsin. Oli jotenkin niin mukavaa, kun aamuisin peilistä katsoi ”skarpimpi” nainen.

Mutta huomasin, ettei minun oikeanpuoleisen silmäni ripset oikein pitäneet Lash Liftistä, vaan ne nosteen sijaan kaartuivat liikaa. Vasemmanpuolisen silmäni ripsiin olin sitä vastoin todella tyytyväinen.

Tästä tullaankin sitten siihen, että suosittelen Lash Liftiä heille, joilla on suorat ripset. Luonnostaan kaartuvammilla ripsillä saattaa käydä tällainen ylikaartuminen, mutta ei toki välttämättä. Minulla kun on jo luonnostaan tuossa oikeanpuoleisessa silmässä ylikaartuvia ripsiä aina välillä. Ylikaartuminen saa ripset näyttämään lyhyemmiltä kuin oikeasti ovat.

Ensi kesänä sitten näkee, otanko Lash Liftin uudestaan. Nyt talvea vasten en koe tarpeelliseksi.

Minkälaisia kokemuksia teillä on Lash Lift kestotaivutuksesta?

Lue myös:

5 parasta tuuheuttavaa ripsiväriä

Turvallinen ripsiä kasvattava ripsiseerumi Suomesta

Lisäbuustia ripsille pohjustajan avulla

Panosta tai pihistä: ripsivärin vedenkestäväksi muuttavat top coatit

Parhaimmat markettimaskarat

Lue myös

X