Glitz & Glam

Kotimainen kasvonaamio aikuiselle iholle

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Tuote saatu PR-toimistolta

Kuinka hyvin tunnette kotimaisia ihonhoitomerkkejä? Onko Naviter Cosmetics tuttu kosmetiikkavalmistaja? Naviter ei välttämättä kuulosta tutulle, mutta olet saattanut käyttää Naviterin valmistamia tuotteita, jos olet käyttänyt kotimaisia ihonhoitotuotteita. Naviterin omia brändejä ovat Ekopharma ja BTB13, mutta Naviter valmistaa yllättävän monien suomalaisten ihonhoitosarjojen tuotteet ja on mukana tuotekehityksessä heidän kanssaan. Näitä ovat mm. luonnonkosmetiikan Unna Nordic ja Murumuru.

Tänään esittelen kasvonaamion, joka kätkee sisälleen suomalaista innovaatiota. Sain kokeiluuni BTB13 Pro-Age -sarjan Vitamin Mask -kasvonaamion, joka on erityisesti aikuiselle ja ikääntyvälle iholle suunnattu.

BTB13 onkin minulle tuttu merkki ennestään. Siltä meinaan löytyy todella tehokas ripsiseerumi, joka on yksi parhaimpia kokeilemistani.

BTB13:n takana on suomalaista innovaatiota ja tieteellistä tutkimustulostaa. Nimi BTB13 tulee yhdisteestä, joka muodostuu l-karnitiini (BT) aminohaposta ja vitamiininkaltaisesta oroottihaposta (B13). Tämä yhdiste aktivoi ihosolujen uusiutumista parantaen ihon koostumusta ja tehden siitä vahvemman. Erityisesti aikuiselle iholle suunnatussa BTB13:ssa yhdiste on päävaikuttavana aineena kaikissa sen ihonhoitolinjoissa.

BTB13 kertoo itsestään seuraavasti:

  • Suomalainen tieteellinen innovaatio.
  • Laajasti patentoitu ja sillä on hyödyllisyysmallisuoja.
  • Tutkitusti vaikuttavat tehoaineet.
  • Puhdas sisältö, ei turhia kemikaaleja.
  • Sisältää luonnon parhaita öljyjä ja uutteita.
  • Kosmetologien, klinikoiden ja kampaajien kautta myytävä ammattikosmetiikkasarja.
  • Valmistetaan alusta loppuun Suomessa.

BTB13 on mielenkiintoinen kosmetiikkamerkki. Sen lisäksi, että se on kotimainen, laajoja patentteja omaava tutkimuksen saavutus ja innovaatio, se on melkein luonnonkosmetiikkaa. Koska BTB13-yhdiste on synteettisesti tuotettu, se ei täytä 100% luonnonkosmetiikan kriteerejä. Kuitenkaan tuotteissa ei käytetä niitä ainesosia, joita luonnonkosmetiikassa ei muuten ns. hyväksyttäisi.

Testiin saamani Pro-Age -ihonhoitolinjan Vitamin Mask kuulosti välittömästi mielenkiintoiselta. BTB13 on vakuuttanut minut aikaisemmin tuotteillaan ja varsinkin ripsiseerumillaan.

BTB13 Pro-Age Vitamin Mask on runsas vitamiininen kasvonaamio, joka lupaa heleyttää ja kirkastaa ihoa sekä tasoittaa ihon värieroa jo yhden käyttökerran jälkeen. Sillä kerrotaan olevan suuri antioksidanttipitoisuus ja naamio sisältää iholle tärkeitä E- ja A-vitamiineja. Ihoa kiinteyttävinä ainesosina kerrotaan olevan koentsyymi Q10 ja BTB13 -yhdiste.

BTB13 Pro-Age Vitamin Mask -kasvonaamio sisältää merkin kehittämän ja laajasti patentoiman BTB13-yhdisteen lisäksi mm. aloe veraa, erilaisia siemen-, hedelmä- ja kasviöljyjä, jotka hoitavat ja ravitsevat ihoa. Kasvonaamiossa on runsaasti rasvahappoja, jotka ovat erityisesti näin talviaikana todella tärkeitä ihonhoidossa.  Lisäksi tehoaineina ovat hyaluronihappo, retinyylipalmitaatti (A-vitamiini), askorbiinihappo (C-vitamiini), skvalaani, peptidit ja pantenoli. Ja tietysti ubikinoni, joka on koentsyymi Q10. A- ja C-vitamiinien lisäksi kasvonaamio sisältää B- ja E-vitamiineja. INCI-lista näyttää näin maallikon silmiin erittäin hyvältä ja vaikuttavalta.

INCI:
Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Citrullus Lanatus Seed Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Mangifera Indica Seed Butter, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Heptyl Undecylenate, Propanediol, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Glycerin, Myristyl Myristate, Rosa Rubiginosa Fruit Extract, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Ubiquinone, Palmitoyl Tripeptide-5, BTB13™ (Orotic Acid, L-Carnitine), Hyaluronic Acid, Retinyl Palmitate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Panthenol, Inulin (Prebiotic), Squalane, Tocopherol, Alpha-Glucan Oligosaccharide (Prebiotic), Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Phenethyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Carbomer, Parfum, Limonene**, Citronellol**, Linalool**, Sodium Phytate

*uutettu veteen (Aqua)
**luontaisesti eteerisissä öljyissä (essential oils)

Aikaisemmalta nimeltään Anti-Age Naamio, nykyään Pro-Age Vitamin Mask. Tuotteen nimimuutoksen myötä kasvonaamion vitamiinipitoisuutta on lisätty ja kurkku-uute on korvattu aloe veralla.

Koostumus on voidemainen, väriltään valkea. Hyvin tyypillisen perusvoiteen tuntuinen.

Koostumus ei kuitenkaan tunnu iholla liian rasvaiselta tai paksulta, vaikka se on täyteläinen ja ravitseva. Koostumus notkistuu iholla ja imeytyy yllättävän nopeasti. Tuoksussa on hieman apteekkivoiteille tyypillistä tuoksua sekä sitruksisuutta. Sellainen puhdas ja raikas tuoksu.

Iholla oikein tuntee, kuinka tällaisena talviaikana se ravitsee ja kosteuttaa. Yllätyin suuresti kasvonaamion nopeasti havaittavista vaikutuksista. Eihän kosmetiikka mitään lopullisesti muuta, mutta tarkoitan tällä lähinnä sitä, kuinka huomaa sen vastaavan juuri tämän hetken tarpeisiin ihollani. Pelkkä kosteus ei riitä, tarvitaan taas muutakin.

Kasvonaamiota käytetään joko yövoiteen sijaan yönaamiona tai annetaan sen vaikuttaa 15 minuuttia, jonka jälkeen ylimääräinen naamio pyyhitään pois kasvoilta. Mikä mahtavaa, BTB13 Pro-Age Vitamin Mask soveltuu myös silmänympärysiholle! Tuotetta suositellaan käytettävän vähintään 2 kertaa viikossa, mutta aivan yhtä hyvin sitä voi käyttää joka ilta yönaamiona.

Suosittelen käyttämään kasvonaamiota yönaamiona, mutta mahtava myös silmänympärysihon naamiona vain 15 minuutin vaikutusajalla. Koko kasvoille 15 minuutin vaikutusaika tuntuu vähän liian lyhyeltä, jotta huomaisi ihonsa tuntumassa selkeää eroa. Yönaamiona kasvonaamio saa vaikuttaa pidempään, ja juuri silloin, kun lepäät. Lepo aina tehostaa ihonhoitotuotteiden vaikutusta, koska onhan lepo yksi ”kauneuskikka”.

BTB13 Pro-Age Vitamin Mask tekee ihosta kimmoisamman. Silmänympärysiholle mahtava naamioksi antamaan lisähoitoa. Naamio kosteuttaa ihoa ja selkeästi saa sen tuntumaan paremmalta. Iltaisin kannattaa iholle kyllästää hoitonesteitä ennen kasvonaamion levitystä. Siten iho saa runsaasti vesimäistä kosteutta. Mutta jos jonain iltana oikein laiskottaa, ja haluat vain nopeasti pestä kasvot ja oikaista ihonhoidossa, niin BTB13 Pro-Age Vitamin Mask riittää. Sen voi levittää kasvoille, kaulalle ja dekolteelle sekä jopa silmänympärysiholle! Aamulla iho on hyvin levänneen näköinen ja kosteutettu – testattu on, kun välillä iltaisin väsyttää niin vietävästi.

Hyvä monitoimituote myöskin! Olen myös kokeillut meikin alle, toimii päivätuotteenakin. Mutta jos käytät päivällä, muista suojata ihosi aurinkosuojakertoimellisella voiteella tai meikillä.

Hinnaltaan BTB13 Pro-Age Vitamin Mask on 48,00 € / 50 ml. Sitä myydään kauneushoitoloissa, hiussalongeissa ja klinikoilla sekä muutamissa verkkokaupoissa, kuten Hilla ja Ihokeskus.

Oletko tutustunut kotimaisen BTB13 -tuotteisiin?

Lue myös

X