Glitz & Glam

Huurteiset mattakynnet - Kuin eukalyptuksen lehdet

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Tuotteet saatu maahantuojilta

Se on arki taas minullakin. Kesäloma meni jälleen nopeasti! Viimeinen lomaviikko oli ihanan kesäinen, mutta itse aloin jo orientoitua töihin paluuseen ja syksyyn. Sopivasti viikonloppuna sääkin muuttui syksyisemmäksi, niin oli helpompaa asennoitua loman loppumiseen.

Tänään näytän, miten helposti kiiltävästä kynsilakasta saa kauniin mattaisen. On jännä, miten mattainen pinta muuttaa kynsilakkauksen tyyliä, jopa väriä.

Esittelin viime viikolla Lookfantasticin Rituals… Limited Edition Beauty Boxin, jonka ihana vihreä värimaailma jotenkin inspiroi minua. Ostin eukalyptusta ja harsokukkia, ja siitä sitten ajatuksen juoksuna seurasi, että halusin lakata kynteni samalla värimaailmalla.

Ensin lakkasin kynnet tummanvihreällä kynsilakalla, jota en pidä mitenkään erityisen kauniina. Olen yhden kerran aikaisemmin käyttänyt tätä vihreää, ja silloinkin yhdistin lakkaukseen muutakin väriä ja koristeluja. Tässä linkki niihin kynsikuviin.

Tiesithän, että saat kiiltävästä kynsilakasta helposti mattaisen käyttämällä mattaavaa päällyslakkaa? Onhan sitä olemassa valmiiksi mattaisia kynsilakkoja, mutta mattaava päällyslakka on käytännöllinen, kun voi niistä kiiltävistä kynsilakoistaan muuttaa mattaisen. Näitä löytyy useilta valmistajilta.

Ja tadaa! Sama kynsilakka, mutta nyt päälle on levitetty mattaava päällyslakka. Ihana himmeä, satiininen pinta. Näyttää huurteiselta. Minulla harvoin näkee vihreitä kynsiä. Tyttäreni kommentoi kynsiäni, että ”äiti, sulla on vihreät kynnet! Ethän sä koskaan käytä vihreää kynsilakkaa!” Itsekin ihmettelin, että kuinkas minä nyt vihreää halusin.

En tosiaan oikein käytä vihreää kynsilakkaa. Yleensä minulla on jotain punaista sävyä kynsillä. Aika tyypillistä, että käyttämäni sävy on roosaa, tummanpunaista tai pinkkiä. Lähimpänä vihreää ovat jotkut mintunvihreät tai turkoosiset sävyt, joita sitten taas tykkään käyttää.

Mattaisuus ei vaan valitettavasti kestä montaa päivää, sillä rasva käsissä saa kynnet taas kiiltävämmiksi. Minulla usein mattaisuus kestää sen 1-2 päivää, sitten pinta alkaakin kiiltää. Jos käyttää käsirasvaa, niin se tosiaan nopeuttaa kiillon palaamista. Toki mattaista päällyslakkaa voi aina levittää uudelleen kynnen pintaan, jos haluaa säilyttää niiden mattaisuuden.

Mattaisessa kynsilakassa tai mattaavassa päällyslakassa on kaksi heikkoutta:

  • Mattainen lakkaus korostaa kaikkia epätasaisuuksia kynnen pinnalla. Siitä kiiltävä pinta on parempi, kun epätasainen kynnen pinta, siveltimen vedot tai sähläilyt kynsilakan kanssa eivät näy niin armottomasti kuin mattaisella pinnalla.
  • Mattainen lakkaus kestää vähän heikommin kuin kiiltäväpintainen. En tiedä, mikä siinä on syynä. Ehkä mattainen pinta ei vain ole niin luja iskuille, kolhuille ja kynnen taipumiselle, joten lakkaus lähtee nopeammin lohkeilemaan.

Mikä fiilis teillä on? Onko kesää vielä jäljellä vai onko nyt syksy?

Lue myös:

Kynsilakkauksen kestoa parantava päällyslakka

Näin teet helposti liukuvärin lakkaukseen

Kynsipuuteri testissä

Kynsinauhoja kuoriva voide

X