glitz & glam

Kynsien leimaus & helppo koristelu tutoriali + Sinan leimaussetti arvostelussa

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Monien kynsibloggarien blogeista löytyy tutoriali leimailuun, joten minäkin teen omani, jotta blogini ei olisi puutteellinen sen vuoksi. ;D

Ensiksi lakataan kynnet halutulla kynsilakalla. Minulla on tässä käytössä OPIn Princess Rules! Kynsilakan annetaan kuivua kunnolla ennen kun voi alkaa leimailee kynnelle kuvioita. Muuten lakkaus rullaantuu tai ruttaantuu. Itse yleensä puhdistan yli menneet lakat kynsinauhoilta tässä vaiheessa, kun odottelen lakan kuivumista.

Pyyhitään kynsilakanpoistoaineella kostutetulla vanulapulla kuvalaatta halutun kuvion kohdalta. Itse käytän tähän halvinta kynsilakanpoistoainetta, sillä leimailussa kuluu paljon puhdistusainetta.

Minulla on Konadin leimauslaatan alusta/teline, mutta se ei ole välttämätön kuitenkaan.

Levitetään reilusti kynsilakkaa halutun kuvion päälle.

Sen jälkeen vedetään lastalla ylimääräinen kynsilakka pois kuviolta. Lastalla vedetään reilusti yli kuvion ja tarpeeksi kaus kuvion läheltä.

Lasta puhdistetaan kynsilakanpoistoaineella kostutettuun vanulappuun, jotta kynsilakka puhdistuu pois lastasta.

Otetaan stampperi/leimasin…

… ja painetaan kuvion päälle…

… jotta kuvio tarttuu leimasimeen.

Kohdistetaan kuvio haluttuun kohtaan kynnellä…

… ja painetaan leimasimella kynteen.

Leimailu vaiheessa pitää toimia reippaaseen tahtiin, jotta lakka ei ehdi kuivua laattaan tai leimasimeen.

Puhdistetaan leimasin ja kuvalaatta vanulapulla, joka on kostutettu kynsilakanpoistoaineella ja aloitetaan alusta ja tehdään seuraava leimaus toiselle kynnelle.

Jos haluaa lisätä kynsille näköä, niin kärjille voi lakata vaikka jotain glitteristä kynsilakkaa. Minulla on tässä käytössä Zoyan Nova.

Koska alla oleva vaaleanpunainen kynsilakka oli läpikuultava, niin se helpottaa glitterilakan laitossa, kun seuraa oman kynnen kärjen rajaa, joka näkyy lakkauksen alta. Käytin kaksi kerrosta glitterilakkaa.

Viimeistellään päällyslakalla ja halutessa vielä pikakuivattajalla. Pikakuivattajaa ei kannata laittaa suoraan leimauksien päälle, sillä se liuottaa kuvioita, jolloin kuviot sotkeentuu. Päällyslakaksi paras vaihtoehto on tarpeeksi mieto päällyslakka esim. Konadin Top Coat, Sinan päällyslakka, Trindin päällyslakka jne.

Käytin tässä tutorialissa Sinan leimaussettiä, jonka myös samaan postaukseen esittelen ja arvostelen.

Paketti sisältää 4 kuvalaattaa, joista jokaisessa on 11 erilaista kuvaa/kuviota, eli yhteensä 44 kuvaa. Paketissa on myös stampperi/leimasin, skrapperi/lasta, 2 päällyslakkaa, joista toinen on kirkas ja toinen vaaleanpunainen ja kimalteinen, 4 eri väristä leimauslakkaa (musta, valkoinen, punainen ja vaaleansininen), pieni pullo kynsilakanpoistoainetta ja kaksi vaahtomuovityynyä, joita voi käyttää pinsettien kanssa laattojen ja leimasimen puhdistukseen leimailussa. Eli kaikki tarpeellinen mitä kynsien leimailuun tarvitaan ja vähän ylimääräistäkin. 😉

Kuvalaatoissa on monta hauskaa kuvaa ja aiheet ovat erilaisia ja niistä löytyy jokaiseen makuun ja kaikenlaisille kynsille. Laatat ovat laadukkaita, eli ihan Konadin tasoa. Pidin myös leimasimesta. Väittäisin leimasinta paremmaksi, kun Konadin mikä minulla on ollut kauemmin. Sinan leimasimen kumi on joustavampaa ja siksi vaikuttaisi olevan kuperalle kynnelle parempi ja helpompi käyttää. Miinusta kumin valkoisesta väristä, sillä valkoisella leimauslakalla leimatessa on hankala nähdä kohdistaessa kuviota leimasimesta… mutta Konadilla on ollut hankala nähdä punaisesta kumista punainen leimauslakka. Lasta on muovinen, joka ei ole minun mielestä paras, vaan itse tykkään metallisesta lastasta enemmän. Tosin moni suosii muovisia, koska ne eivät naarmuta kuvalaattoja. Makuasioita siis. 😉
Musta leimauslakka ei ole yhtä pigmenttinen kuin Konadin musta leimauslakka, mutta on silti musta, kuten kuvista näkyy. Sininen ja punainen leimauslakat ovat pigmenttisiä, joka hieman yllätti minut positiivisesti. 🙂 Kirkas päällyslakka yllätti myös minut positiivisesti. Epäilin, että se levittäisi leimaukset, mutta sehän toimi yhtä hyvin kun Konadin Top Coat. Toki testailumielessä halusin kokeilla, että saako leimaukset leviämään. 😉 Jos päällyslakkaa käyttää vähäisen ja vetää sudilla monta kertaa leimauksen päältä, niin saa sen leviämään, mutta niin tekee Konadinkin Top Coat.
Hyvä ja toimiva setti! Sinan kynsien leimaussettiä myy ainakin www.pretty.fi ja se maksaa 29 euroa. Myynnissä on myös Sinan kuvalaattoja 4,90 euron hintaan.
Ongelmia leimailussa? Muutama vinkki leimailuun.
Jos kuvio ei meinaa tarttua leimasimeen, voi syynä olla, että lakka ehtii kuivua laattaan, joten ole nopeampi. Syynä voi olla myös liian liukas leimasimen pinta, joten sitä voi karhentaa vähän esim. kynsiviilalla.
Älä käytä öljyistä kynsilakanpoistoainetta laattojen ja leimasimen puhdistuksessa.
Älä paina liian kovaa kun painat kuviota leimasimeen tai kynnelle, mutta paina kuitenkin napakasti.
Anna leimauksen vähän kuivahtaa ennen kun laitat päällyslakan. Käytä päällyslakkaa reilusti ja yritä levittää se kevyesti muutamalla vedolla, jotta leimaukset eivät leviä.
Hyvin monet tavalliset kynsilakat soveltuvat leimailuun. Yleisesti lakan tulee olla hyvää peittävyydeltään, jotta kuva/kuvio näkyy kynnellä. Omista kynsilakoistani parhaimmat leimailulakat ovat kaikki China Glazen Romantique kokoelman kynsilakat, China Glazen 2010 joulukokoelmasta Midnight Kiss, Cheers to You, Little Drummer Boy ja Snow, Color Clubin Revvvolution, Fashion Addict, Wild at Heart, Hold’Em, Masquerading, OPIn My Private Jet, Goshin Ocean jne. Kokeilemalla näkee mikä lakka toimii ja mikä ei. 😉
X