Glitz & Glam

Hienot kultaiset kynsikoristelut siirtokuvilla

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postauksessa mainittuna saatuja tuotteita.

Onko kesä täynnä juhlia? Minulla on niin ihanasti tulevana kesänä, että on oikein kahdet juhlat. Rakas ystäväni menee naimisiin ja pian onkin hänen polttarit. Itse saan olla ensimmäistä kertaa elämässäni kaason roolissa. Lisäksi vanhin kummityttöni pääsee ripille. Kiva kesä tiedossa!

Pitkästä aikaa inspiroiduin koristelemaan kynteni siirtokuvilla. Kynsistä tuli niin hienot, että halusin esitellä ne teillekin. Muistin samalla, miten helppoa koristelu siirtokuvilla olikaan. Vinkiksi vain kaikille, joilla on kesällä juhlia tiedossa sekä halukkuutta tuunailla helpot juhlakynnet.

Siirtokuvia löytyy koko kynnen peittävinä, osaksi peittävinä sekä yksittäisinä kuvina/kuvioina. Vain oma mielikuvitus on rajana siirtokuvilla taiteiluun. Minä yhdistin essien kevätkokoelman bon boy-agen sekä Milv-siirtokuvat F101 Gold.

Hieman harmaapohjainen vihertävä bon boy-age toimii loistavasti metallisen kullan kanssa. Hieno yhdistelmä. Ensin lakkasin kaksi kerrosta bon boy-agella, annoin sen kuivahtaa kunnolla. Sitten leikkasin arkista siirtokuvat. Kastoin palasia veteen muutaman sekunnin ajan pinsettien avulla, jonka jälkeen kuva irtoaa kartongista. Asettelin siirtokuvan kynnelle, tasoittelin pintaa ja siistin reunoilta ylimääräiset pois. Siihen voisi käyttää viilaa tai saksia, mutta itse poistin ylimääräiset teräväkärkisten pinsettien avulla. Luin nyt, että kynsilakanpoistoaineeseen kastettu viistopäinen sivellin olisi kanssa hyvä apuväline. Sitä kokeilen ensi kerralla!

Lopuksi levitin kirkkaan päällyslakan. En halunnut käyttää pikakuivattajaa, sillä minulla on ollut huonoja kokemuksia joskus. Pikakuivattaja saattaa kutistaa siirtokuvaa, joten se menee kurttuun. Siksi suosittelen kirkasta päällyslakkaa. Voihan päällyslakan päälle käyttää pikakuivattajaa, mutta itse en tarvinnut, koska CND:n Vinylux Weekly Top Coat kuivuu nopeasti ja kovettaa alla olevan kynsilakan.

Siis aivan mahtava efekti vähän joka valossa. Auringossa tietysti vielä hienompi efekti. Nämä saivat kehuja meidän pikkumieheltäkin. Ovat aika vaikuttavat livenä.

Jos olet tumpelo kynsikoristelujen suhteen, kuten minäkin, niin suosittelen kokeilemaan siirtokuvia. Tärkeintä tosiaan on, että alla oleva lakkaus on kuiva ja siirtokuvat laadukkaita. Joskus muinoin tilasin eBaysta jotain halpiksia. Niillä ei tehnyt yhtään mitään! Hajosivat ennen kun sain ne irti taustastaan tai sitten siirtokuva oli aivan liian paksulle kalvolle printattu, ettei se asettunut kynnelle saumattomasti mitenkään. Milv-siirtokuvat ovat olleet huippulaadukkaita. Säästyy hermot niillä puuhastellessa. Jopa nämä foil-tarrat asettuvat kauniisti. En ole aikaisemmin onnistunut metallisien kuvioiden käytössä, kun aikaisemmin metallikuviot ovat olleet halpiksia eBaysta. Silloin meni ihan lakkauskin pilalle ja jouduin aloittamaan koko homman alusta.

Milv-siirtokuvia myy Cesarsshopin verkkokauppa ja liike Helsingissä. Jos innostut kokeilemaan, niin muista katsoa mitä kuvista sanotaan. Joissakin tulee ”white base only”. Sellaisia siirtokuvia kannattaa tosiaan käyttää vain valkoisen lakkauksen päälle. Joissakin lukee ”gel polish only”. Olen kuullut, että ne toimivat tavallisellakin kynsilakalla, jos päälle levittää kirkkaan päällyslakan yhdellä runsaasti annostelevalla vedolla.

Oletko kokeillut siirtokuvia kynsille? Onnistuitko?

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Lue myös

X