Glitz & Glam

Voiko kynsien värillä olla väliä?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Elän parhaillani todella jänniä ja suorastaan pelottavia aikoja. Stressi ja kiire niskassa, mutta silti mennä porskutan kohti haasteita. Olen huomenna myyntialan kilpailussa, jossa olen yksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun edustajista. Voisin huomisessa postauksessa vähän kertoa, minkälaisia tuntemuksia minulla on ollut ennen kilpailua. Minkälaisissa tunteiden myllerryksissä olen elänyt. Samalla saan vuodattaa ulos mörköni, joten olen sitten huomenna valmis kilpailuun – itsevarmempana ja määrätietoisena.

Tänään kuitenkin hieman sivuutan aihetta kynsien muodossa. Minulle siistit kynnet tuovat itsevarmuutta. Yllättävää, että noin pieni juttu vaikuttaa. Sitä ei tiedä ennen kun saa kokeilla pureskelluille kynsilleen esimerkiksi rakennekynsiä tai syystä tai toisesta huolitellut kynnet ovat mennyttä. Huolitellut kynnet eivät ole synonyymi pitkille kynsille. Ette varmaan uskoisi, mutta minä olen entinen kynsienpureskelija. Kynsien pureskelun lisäksi pureskelin ihoa sormien päistä. Minulla oli aika hirveältä näyttävät kynnet ja sormet reilu 10 vuotta sitten.

Käytän kynsilakkaa, koska jotenkin se on minulle tosi tärkeä juttu. Tosin, olin juuri monen monta päivää ilman kynsilakkaakin. Best Seller Competitioniin halusin tietenkin lakata kynnet, koska siistit kynnet antavat varmuutta. Haluan hyödyntää kaikki oljenkorteni, sillä tällaisissa oman mukavuusalueen ulkopuolisissa juttuissa kannattaa panostaa sellaisiin asioihin, jotka tuovat itselleen hyvää mieltä ja varmuutta.

Kuitenkin tiedän, että minun tulee kilpailussa olla mahdollisimman neutraali ulkoiselta habitukseltani. Siksi tartuin nudeen kynsilakkapulloon. Neutraali, ei huomiota herättävä, mutta on silti siisti ja tyylikäs.

Koska olen toiminut kauneusalalla ja ravintola-alalla, tiedän varsin hyvin minkälaisia ulkoisia ”vaatimuksia” eri ammatit asettavat. Voin sanoa, että en sopinut ravintola-alalle siihen aikaan, kun siellä olin. Nythän ollaan vapaamielisempiä kuin 90-luvun lopulla ja vuosituhannen alussa. Olin hyvä työssäni, mutta tykkäsin ehkä vähän liikaa meikeistä. Siksi varmaan lopulta päädyin kauneusalalle. Siellä taas laittautuminen toi vakuuttavuutta ammattimaisuuteen. Sama pätee nyt tähän kilpailuunkin. Ulkoisilla tekijöillä haetaan vakuuttavuutta. Siksi siis nyt haen business casual -tyyliä, joka on muuten aika konservatiivinen verrattuna vaikkapa meikkitaiteilijan tyyliin. Kun tuomaristo koostuu liike-elämän ammattilaisista, en voi mennä meikkitaiteilijan sielullani.

Kynsien avulla tässä kilpailussa ei pärjätä, eikä niiden väri vie voittoon tai tappioon. Mutta eikö olekin aika jännä, että ulkoiset tekijät vaikuttavat kaikista eniten ensivaikutelmaan? Siksi en nyt riskeeraa mitään ja lakkaa kynsiäni kirkkaanpunaisiksi. En tiedä minkälaisen vaikutelman antaisin tuomaristoon, jos olisin punaisissa kynsissä? Ehkä eivät kiinnittäisi huomiota, mutta tällä kertaa haen huomioni muilla tekijöillä kuin laittautumalla huomiota herättävästi.

Postaukseni otsikon kysymykseen vastaisin, että sillä tosiaan voi olla. Eräs tuttu bloggaaja vuosien takaa kertoi, että ei voi työssään käyttää huomiota herättäviä kynsilakkoja. Hänen työ vaatii tiettyä arvokkuutta ja tyyli tulee olla konservatiivinen, koska kyseessä on hyvin hierarkkinen ammatti.

Tällaista pohdintaa tällä kertaa. En tiedä oliko tässä päätä tai häntää, saati sitten mitään hyötyä kenellekään. Huomenna sitten tosiaan kerron prosessista, jonka olen tehnyt ajatustyönä kilpailuun valmistautuessani. Olen ollut aika vuoristorataa tämän kanssa. Siitäkin postauksesta puuttuu varmasti pää ja häntä, mutta se kertookin aika paljon minun jännityksestä kisaa kohtaan.

X