Glitz & Glam

Kynsitaidetta kuviosabluunalla

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tämän päivän postauksessa esittelen aika hauskaa tapaa koristella kynsiä. Kuviosabluuna. 😉

Olin aluksi aika skeptinen, että kuinkahan minä osaan näitä käyttää? Mutta koska minulta kysyttiin, että haluanko testata, että minkälaisia ovat, niin tokihan sitä tuli otettua kokeiltavaksi. Minulla meni hetki ennen kun uskaltauduin testaamaan näitä, sillä pelkäsin, että en osaisi ja joutuisin sitten aloittamaan lakkaukset alusta, koska sotkin kynteni sabluunoilla. Toisin kuitenkin kävi ja olenkin iloisesti yllättynyt. 🙂

Smart Nails -sabluunoita on erilaisia. Itse valitsin tälläiset koukerot kokeiltavaksi. Paketissa on 10 kpl sabluunoja. Näitä sabluunoja myy Love It -verkkokauppa ja hintaa paketilla on 4,15 euroa.
Yhtä sabluunaa voi käyttää muutaman kerran, mutta itse otin varman päälle ja käytin jokaiselle kynnelle omaansa. Sabluunojen materiaali on napakkaa, hieman joustavaa muovia. Olin aluksi kuvitellut näitä paperisiksi ja olinkin ihan varma, että rikon sabluunat jo ennen kun saan kuvioitua kynteni. Eli kestäviä ovat. 😉

Kokeilin puhdistaa asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella sabluunoja jälkikäteen ja hyvin puhdistuivat ja kestivätkin. Hieman käytetyn näköisiä sabluunat toki ovat, mutta kyllä niitä voi vielä uudestaan käyttää.

Paketin takana on käyttöohjeet sabluunoille, mutta minäpä nappasin teille pari kuvaa kun teen ihan ensimmäistäni kuviota kynnelle. Aloitin peukalonkynnestä, koska ajattelin, että jos pilaan sen, niin vasen peukalo ei ole heti kaikkien nähtävillä. ;D

Eli ensin pitää olla täysin kuivaksi kuivanut kynsilakka, jonka päälle sabluunatarra kiinnitetään haluamalla tavalla.

Sabluuna kannattaa painella kunnolla kiinni kynteen.

Lakkaa kuvio kynteen. Suosittelen käyttämään peittävää kynsilakkaa, sillä kynsilakkaa ei voi lakata kuin yhden kerroksen. Ellei sitten halua tehdä tarkoituksella hauskaa kuultavaa kuviota.

Ota sabluuna heti irti kynneltä, ettei kynsilakka ehdi kuivua. Ja tadaa! Valmis! Eli tee kuvionti yksi kynsi kerrallaan. Toki sabluunan voi kiinnittää vaikka kaikkiin sormiin, mutta poista sabluuna aina heti lakkauksen jälkeen.

Entäpä miltä valmiit kynnet näyttävät?

Minusta näistä tuli hirmuisen hienot! Aika minun makuuni olevat kynnet. 🙂

Luulin tosiaan, että sabluunaa pois ottaessa kuvio menisi pilalle. Sabluuna irtoaakin todella näppärästi ja kuvio jää kauniina kynteen. 🙂 Tosi kivoja ja helppoja ovatkin. Olen aina vain niin ennakkoluuloinen ja epäilen omaa osaamistani. 😀

En tiedä kuitenkaan ovatko sabluunat järkevämpiä kuin esim. leimaaminen, sillä leimaajat (esim. Konad) on pitkäikäisempää ja taloudellisempaa, mutta saahan näillä hieman vaihtelua. Sabluunat ovat sitten taas tarroihin verrattuna pitkäikäisempiä ja taloudellisempia. Jos vain käyttää sabluunat uudestaan.

Kynsilakkoina näissä kynsissä alla Essien School of Hard Rocks. Hopeinen kuvio on lakattu China Glazen Cheers to You -lakalla.

Onko sabluunat tuttuja maalauspuuhien lisäksi myös kynsien lakkailussakin?

X