Glitz & Glam

Näin luonnistuu ranskalainen manikyyri

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Ranskalainen manikyyri on ajaton. Sen voi toteuttaa monella tavalla ja erilaisilla variaatioilla. Ranskalainen manikyyri on loistava myös lyhyille kynsille ja sen avulla kynsistä saa pidemmän näköiset kuin ne oikeasti ovatkaan. Kesän juhlakausi on aluillaan eikä kesälomalla työ rajoita kynsien lakkaamista. Siksi tein tutoriaalin klassiseen ranskalaiseen manikyyriin.

Mitkä tuotteet ja välineet mahdollistavat kotona toteutetun ranskalaisen manikyyrin onnistumisen? Mitä vaiheita siihen kuuluu?

Toteutin ranskalaisen manikyyrin Color Clubin tuotteilla, jotka olen saanut Cesarsshopilta.

Klassinen ranskalainen manikyyri

  1. Puhdista kynsiltä vanha kynsilakka. Jos kynsilakkaa ei ole, pese kädet. Levitä puhtaille kynsille kynsiöljyä ja hiero kunnolla.
  2. Pyyhi ylimääräinen kynsiöljy paperin avulla.
  3. Viilaa kynnet haluamaasi muotoon. Jos kyntesi ovat lyhyet, voit tasoittaa niitä hieman.

4. Työnnä kynnen päälle kasvaneet kynsinauhat kynsinauhantyöntimellä. Jos kynsien öljyäminen ei riittänyt pehmentämään kynsinauhoja, ota avuksi jokin cuticle remover/softener, eli kynsinauhojen poistaja. Sen avulla kynsinauhojen siistiminen helpottuu.

5. Levitä aluslakka siistityille ja puhtaille kynsille. Aluslakka hoitaa kynttä, tasoittaa sen pintaa hieman ja parantaa monissa tapauksissa kynsilakkauksen kestoa. Jos sinulla on liukas ja rasvainen kynnenpinta, voit pyyhkäistä kynnen pinnan öljyttömällä kynsilakanpoistoaineella.

6. Levitä vaalea nude-lakka kynsillesi. Ensimmäinen kerros ei peitä riittävästi eikä tasoitu täydellisesti, joten anna ensimmäisen kerroksen kuivua ja lakkaa toinen ohut kerros.

7. Voit halutessasi siistiä ylimenneet kynsilakat appelsiinipuuntikulla tai kynsilakanpoistoaineeseen kevyesti kostutetulla siveltimellä.

8. Kynsilakan tulee olla täydellisen kuiva ennen seuraavaa vaihessa. Täydellisen kolhun kestävä se ei tarvitse olla, mutta selkeästi kuiva.

9. Liimaa RockNailStar -vinyylitarrat kynsille. Voit huijata kynsiäsi pidemmiksi liimaamalla tarran hieman lähemmäs kynsipetiä, kuin oikeasti kynsiesi valkoinen raja olisi.

10. Lakkaa kynsien kärjet valkoisella, erittäin peittävällä lakalla. Tähän kannattaa valita ranskalaiseen manikyyriin tarkoitettu ”tippilakka”, jotta manikyyri onnistuu. Lakkaa huolellisesti jokainen kohta kynnen kärjestä, jopa ”leikkuupinta”. Tippilakka on paksua ja nopeasti jähmettyvää. Ole mieluummin ripeä ja sottainen, kuin rauhallinen ja siisti. Ylimenneet voi poistaa jälkeenpäin.

11. Poista tarra välittömästi lakkauksen jälkeen. Suosittelen lakkaamaan yhden kynnen kerrallaan. Kun tarran poistaa kynsilakan ollessa aivan märkä, rajasta tulee siisti.

12. Puhdista ylimenneet kynsilakat kynsilakanpoistoaineeseen kastetulla vanupuikolla tai tähän tarkoitetulla puhdistuskynällä.

13. Viimeistele ranskalainen manikyyri päällyslakalla. Käytän tässä Color Clubin Plush Coat -päällyslakkaa, joka tekee ranskiksesta ”pulleammalta” näyttävän. Aivan kuin kynsillä olisi geeleillä tehty manikyyri.

Ranskalainen manikyyri on valmis!

Ihan perinteinen ranskalainen manikyyri on kaunis ja juhlava, mutta siitä voi halutessaan tehdä vieläkin juhlavamman erilaisilla koristeilla, kuten timanteilla, tarroilla, leimauksilla jne. Vain mielikuvitus on rajana. Noh, minulla rajaksi asettuvat taidot. En ole enää mikään kynsitaituri, koska harrastan kynsitaidetta hyvin harvoin. Bloggauksen alkuvuosina olin todella innokas taiteilemaan. Silloin ranskalainen manikyyri ei tuottanut ollenkaan vaivaa vapaalla kädellä tehtynä. Nyt kiitän vinyylitarroja, joilla siistin kärjen toteutus on helppoa!

Ranskalainen manikyyri on toteutettu näillä:

Tykkäättekö ranskalaisesta manikyyristä?

Color Clubin kynsilakat ja vinyylitarrat saatu Cesarsshopilta.

Lue myös

X