Glitz & Glam

Näin teet helpot liukuvärikynnet (tutoriaali)

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Postauksessa näkyy saatuja tuotteita.

Mukavaa alkanutta heinäkuuta ja uutta viikkoa!

Lupasin viime viikolla helppoa kynsitutoriaalia. Tässä tulee yksinkertainen tapa toteuttaa ombre-kynnet, eli liukuvärikynnet.

Valitsin tähän tutoriaaliin CND Vinylux ja Creative Play -kynsilakkoja. Halusin kesäistä auringonlaskun fiilistä lakkaukseen. Liukuvärin voi luoda mistä vain sävyistä, mutta sitä helpompi se on toteuttaa, mitä lähempänä kynsilakkasävyt ovat toisiaan. Minä käytin CND Vinylux Ecstacy ja Jelly Bracelet sekä CND Creative Play Foilded Again. Nämä kaikki ovat olleet yksinään käytettynä ihania sävyjä, mutta yhdessä näistä kolmesta syntyi jotain todella hauskaa ja näyttävää.

Ombre-kynsiä varten tarvitset kynsilakkoja. Sävyjä voi olla vain kaksi tai niitä voi olla enemmänkin kuin kolme.

Lisäksi tarvitset sienen. Itse käytän ihan tavallista keittiösientä, josta leikkaan palan.

Kynsinauhojen suojaaminen lateksisuojalla helpottaa loppuvaiheessa siistimistä. Se ei ole pakollinen onnistumisen kannalta, mutta nopeuttaa ja helpottaa loppuvaiheessa. Esittelin viime viikolla tämän mainion Glisten & Glown lateksisuojan.

Levitä kynsilakat sienelle haluamaasi järjestykseen. Koska halusin kynsien alusta tummemman ja kärjestä vaaleamman, levitin sävyt fuksiasta korallisen kautta kultamaiseen keltaiseen. Kynsilakat saavat mennä hieman päällekkäin.

Sitten sieni vain painetaan kynnelle. Ensimmäinen painallus ei välttämättä tee täysin peittävää jälkeä, joten voit kerrostaa kynsilakkaa painamalla muutaman kerran sienen kynnen pinnalle.

Sieni varastoi hyvin kynsilakkaa, joten alussa kannattaa kyllästää kunnolla, niin sen jälkeen ei tarvitse jokaisen kynnen kohdalla lisätä kynsilakkaa sienelle. Riippuu käytettävien kynsilakkojen peittävyydestä, että kuinka monta kertaa pitää lakkausta kerrostaa. Todella pigmenttisien kanssa riittää yksi, heikommin peittävien kanssa saattaa joutua vähän enemmän kerrostelemaan.

Sienen avulla tehty lakkaus kuivuu todella nopeasti. Vaikka lakkaa saattaa kerrostua paksusti, se kuivuu nopeasti. Lopuksi kuoritaan lateksisuoja pois ja/tai puhdistetaan muut ylimenneet sotkut kynsinauhoilta ja sormenpäistä.

Lopuksi lakkaus viimeistellään parilla kerroksella päällyslakkaa. Käytin CND Vinylux Weekly Top Coat -päällyslakkaa. Siinä on vähän enemmän paksuutta, joten sienen aiheuttama epätasainen pinta kynsillä tasoittuu parilla kerroksella. Lisäksi Weekly Top Coat kuivuu ja kovettuu nopeasti, vaikka ei ole pikakuivattaja.

Kuten sanoin, tämä lakkaustapa on helppo ja on tämä aika nopeakin. Lakkaus kuivuu nopeammin kuin tavallisesti siveltimellä lakkaamalla. Tämä ei vaadi älyttömästi tarkkuutta, mutta toki puhdistaminen on työlästä, jos ei käytä lateksisuojaa kynsinauhoilla.

Tällaiset liukuvärikynnet lopulta syntyivät. Jos muuten postauksessa näkyvät CND:n kynsituotteet herättivät kiinnostusta, niin niitä myydään Suomessa tietyissä kynsisalongeissa sekä Cesarsshopin myymälässä ja verkkokaupassa.

Oletteko tehneet liukuvärikynnet tällä menetelmällä?

CND:n tuotteet saatu maahantuojalta.

Lue myös

X