Glitz & Glam

Ruma kynsilakka ihastuttaakin vuosia myöhemmin

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että jokin väri on ollut kammottavan ruma, mutta myöhemmin se viehättääkin sinua? Minulle kävi niin. Löysin varastoistani ruman kynsilakan, mutta nyt se onkin mielettömän ihana.

Maaliskuu on aina tällaista aikaa, että kevättä alkaa olla ilmassa, mutta samaan aikaan on vielä talvi. Tosin tänä talvena täällä Kouvolassa on ollut pelkästään marraskuu ihan-koko-talven! Kohta tämä päättymättömältä tuntuva marraskuu päättyy ja alkaa kevät. Keväisin minut valtaa innostus värejä kohtaan. Erityisesti pastellisävyt viehättävät, mutta kaikenlaiset värit kiehtovat. Kaivelin vanhoja kynsilakkojani, kun etsin jotain, joka tyydyttäisi tämän hetken inspiraatiotani.

Löysin unohdettujen kynsilakkojen varastostani kynsilakan, jota en ole koskaan käyttänyt. Syynä sen ruma väri. Sain tämän rumanvärisen kynsilakan kylkiäisenä, kun tilasin aikoinaan Love It -verkkokaupan loppuunmyynnistä Deborah Lippmannin kynsilakkoja varastontyhjennyshinnoin.

Syy, miksi en ole antanut tätä eteenpäin kenellekään, on siitä, että ei tämä kynsilakka ole kenellekään kelvannut. 😅

Rakastin siihen aikaan Deborah Lippmannin kynsilakkoja, mutta tämä I Wanna Be Sedated jäi korkkaamatta, koska se oli minusta niin ruma. En halunnut edes kokeilla sitä.

Tiesitkö muuten, että kaikki Deborah Lippmannin kynsilakat on nimetty biisien mukaan? I Wanna Be Sedated on Ramonesin biisi vuodelta 1978.

Tämä I Wanna Be Sedated tosiaan ei miellyttänyt minua. Nyt kun löysin sen varastoistani 6 vuotta myöhemmin, se näytti kiehtovalta. Yksi syy on varmasti siinä, että olen ihastunut sinappisiin väreihin. Olen ostanut sinapinkeltaisia vaatteita, kuten puseron ja neuleen. Linkkejä klikkaamalla huomaatte, että myös silmämeikeissäni olen viehättynyt sinappisista sävyistä.

Sitä samaa tämäkin kynsilakka on, mutta vihreämmällä twistillä. Ehkä silloin 6 vuotta sitten vauva-ajat olivat vielä niin tuoreessa muistissa, että sinappiset värit toivat mieleen jotain ihan muuta kuin ihanat värit vaatteissa, meikeissä ja kynsilakoissa. Tosin, jos haluaisin esitellä kynsilakan sävyä verbaalisesti edustavammin, sanoisin tätä pistaasinvihreäksi.

Lisäksi tämä I Wanna Be Sedated on tekstuurilakka, eli se jättää rosoisen, hiekalta tuntuvan pinnan kynnelle. Nämä kynnet ovat jotenkin samaan aikaan niin rosoisen rumat, mutta silti niin mielettömän hienot värinsä ja rosoisuutensa vuoksi. Kauneus on katsojan silmissä ja rumaksi mielletty voi olla pretty cool eli aika siistit!

Nyt nostan tämän kauniin ruman kynsilakkani käytettävien joukkoon, enkä laitakaan sitä pois. Minulle tuli ihan mielettömän kiva fiilis, kun lakkasin kynnet tällä värillä. Miten mieltymykset väreihin voivat muuttua näin paljon vuosien saatossa? Jos joku olisi minulle 6 vuotta sitten kertonut, että tämä kummallinen vihertävän sinappinen tekstuurikynsilakka on vielä jonain päivänä sellainen, että se ihastuttaa minua, olisin pitänyt kertojaa hulluna.

Onkohan tällaista väriä nyt vaatteissa saatavilla? Joku neule tai tunika voisi olla tosi kiva. Tai kengät ja käsilaukku! Näyttäisi varmasti tosi makealta mustan vaatetuksen piristyksenä.

Mielipide, ruma vai ihana väri?

Lue myös

X