Glitz & Glam

Näin tuunaat rumasta kynsilakasta näyttävän lakkauksen

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kenelläpä meistä ei lojuisi laatikoiden syövereissä niitä rumia tai liian tummia kynsilakkoja. Minulla on jo vuosia pyörinyt laatikoissa tylsä, synkkä ja ruskea kynsilakka. Ihan rehellinen musta on joskus kiva, mutta tummanruskea on vähän blaah. Varsinkin, kun tämä jokavuotinen syysväsymys ja mielen flegmaattisuus meinaa iskeä – minun vitsaukseni vuodesta toiseen. Eikä tämä vuosi 2020 ole muutenkaan ollut mitenkään mahtavin vuosi.

Joten siis, tänään tällainen pieni tutoriaali iltapuuhasteluun, kun sukkien kutominen ei nappaa, eikä ulkoiluakaan enää pimeällä jaksaisi harrastaa. Kynsien lakkailu on ihan hauskaa ajanvietettä ennen Netflix-maratonia. Siinä sitten kynnet saavat rauhassa kuivua, kun katselee telkkaria ennen nukkumaanmenoa.

Tarvitset:

  • kaiva laatikoista jokin tumma kynsilakka. Se voi olla suosikkisi tai jopa sellainen, mistä et edes pidä
  • jokin voimakkaasti kimaltava tai glitterinen kynsilakka
  • kirkas päällyslakka
  • pala keittiösientä.

Lakkaa 1-2 kerrosta tummaa kynsilakkaa kynsillesi, ja anna lakkauksen kuivahtaa hieman.

Kuten sanoin, aika blaah tämä tummanruskea. Löytyykö sinun varastoistasi jotain kylkiäisenä saatua kynsilakkaa, jota ei vaan yksinään viitsisi käyttää?

Sivele kimalteista kynsilakkaa keittiösienelle.

Töpöttele sienellä kimaltava kynsilakka kynsinauhoista alaspäin jättäen kynnen kärjen ilman kimaltavaa kynsilakkaa. Kerrosta liukuvasti niin, että aivan kynsinauhan tyvessä on enemmän peittävyyttä, joka liukuu tummaan sävyyn.

Keittiösieni on kätevä, sillä painamalla sormin sitä kasaan, saat muotoiltua sientä. Saat tarkkuutta kynsinauhan reunoilla työskentelyyn, etkä siten sotke sormiasi aivan kokonaan.

Käytön jälkeen voit leikata kynsilakassa olevan pinnan pois, ja käyttää sienen palaa jollakin toisella kerralla.

Jos kynsilakkaa sotkeutuu kynsinauhoille, voi ne puhdistaa kynsilakanpoistoaineeseen kostutetulla vanupuikolla.

Tässä vaiheessa lakkaus näyttää epäsiistiltä ja rosoiselta sekä kiillottomalta. Sienellä töpöttelemällä pinnasta tulee epätasainen ja kiilloton.

Viimeistele lakkaus kirkkaalla päällyslakalla, joka tasoittaa rosoisen pinnan ja antaa upean kiillon lisäksi moniulotteisuutta liukuvaan lakkaukseen.

Nyt vähän mälsä tummanruskea kynsilakka näyttääkin paljon kiinnostavammalta ja piristävämmältä. Siitä tuli aika makea yhdistelmä. Nyt kynnet näyttävät kuin ne olisivat takkatulen hiillos. Harmi, kun kipinöiden säihkettä en saanut kameralla vangittua, mutta livenä näyttää vieläkin hehkuvammilta, kun hologramminen kimallus luo oman illuusionsa.

Mitähän muita värejä voisi yhdistää tuon tummanruskean kynsilakan kanssa?

Mukavaa syyskuun viimeistä päivää ja pian alkavaa lokakuuta!

Lue myös:

Kaksi viikkoa kestävä kynsilakka marketeista!

Kynsilakkauksen kestoa parantava päällyslakka

Näin teet liukuvärikynnet

Kynsinauhoja poistava voide

Väriä vaihtavat kynnet

Lue myös

X