Mainos: Otavamedia
Mainos | Otavamedia Glitz & Glam

Anna-lehden kauneusvinkki testissä - voita luettavaa koko vuodeksi!

Teksti:
Otavamedia

Kaupallinen yhteistyö Otavamedia

Anna ei ole pelkkää muotia ja kauneutta, siinä on mielestäni sellaista mukavaa elämänmakuista otetta. Syvällisiä ihmissuhdekokemuksia, julkkiksien elämäntarinoita, ruokareseptejä ja sitten myös muotia ja kauneutta, mutta kuitenkin käytännönläheisemmin kuin useissa nuoruudessani tilaamissani naistenlehdissä.

Minua kiinnostavat Annassa erityisesti kauneusaiheiset artikkelit, mutta luen välillä myös jotkut todella kiinnostavat tai koskettavat henkilötarinat.

Ovatko kauneusaiheiset artikkelit sitten mielestäni hyödyllisiä?

Annassa on usein kivoja kauneusaiheisia juttuja. Joskus on tuotetestauksia ja niiden vertailua, joskus käytännönläheisiä vinkkejä. Mielestäni monet artikkelit ovat sellaisia kivoja, jotka opastavat ja vinkkaavat tuotteista ja käyttötavoista.

Tietysti minusta Annassa voisi olla enemmänkin palstatilaa kosmetiikalle, mutta kerran viikossa ilmestyvässä lehdessä tämäkin on oikein riittävä.

Testasin Pandasilmät piiloon -vinkin

Halusin kokeilla ja näyttää yhtä Annassa ollutta käytännönvinkkiä. Pandasilmät piiloon -jutussa Ida Jokikunnas kertoo, miten peitetään tummat silmänaluset luonnollisen näköisesti, juonteita korostamatta.

Aihe on mielestäni mielenkiintoinen, sillä juonteita löytyy itseltänikin. Lisäksi tätä aihetta olen opettanut täällä blogissanikin monet kerrat. Toteutustapoja on monia, joten kokeilemalla aina löytää sen itselleen sopivimman.

Kosteuta silmänympärysihoasi

Anna-lehden vinkissä aloitetaan silmänympärysihon hyvällä kosteutuksella. Kosteuttavan silmänympärysvoiteen tulee antaa imeytyä noin 10 minuuttia ennen meikin levittämistä.

Tämä on kaiken a ja o. Allekirjoitan tämän täysin! Jos ihoa ei kosteuta, on aika haastavaa saada meikin avulla samaan aikaan tummat silmänaluset piiloon juonteita korostamatta. Minun lisävinkkini on käyttää myös kosteuttavaa seerumia tai hoitonestettä silmänympärysiholle ennen voidetta. Mutta tärkeintä on tosiaan hyvä kosteutus.

Painele peiteväri sormin

Seuraavaksi ohjeissa jatketaan hienojakoisella, kosteuttavalla ja pehmeästi levittyvällä peitevoiteella. Mitä pigmenttisempi, sen parempi. Artikkelissa Ida Jokikunnas vinkkaa, että tummuutta häivytetään parhaiten kasvojen ihon sävyisellä tai aavistuksen persikkaisella peitevoiteella.

Tämä on tosiaan totta. Persikkainen neutraloi sinisyyttä ja on keltaista tehokkaampi peittämään. Näin se vain on.

Peiteväri tulee painella sormin, jotta ihon lämpö auttaa peiteväriä levittymään ohuemmin ja tasaisemmin.

Tämäkin on paikkaansa pitävä. Lämmön avulla peiteväristä tulee notkeampaa, joten se asettuu kauniimmin iholle. Erityisen tärkeää silloin, jos käytetty peiteväri on koostumukseltaan vähän paksumpaa.

Kirkkautta varjokohtiin

Jos silmien alle haluaa lisätä valoa, lisätään päälle valokynää tai astetta vaaleampaa peitevoidetta.

Yhdellä tuotteella harvat voivat saada samaan aikaan täydellisen peittävyyden ja valoa silmien alle. Siksi joudutaan kikkailemaan kahdella tuotteella.

Valokynä tai vaalea peiteväri levitetään siveltimen avulla. Ohjeissa sanotaan, että valoa ei kuitenkaan tule levittää silmäpussien päälle.

Koska minulla ei ainakaan vielä ole selkeitä silmäpusseja, voin huolettomasti häivytellä vaalean peitevärin silmien alle ja häivyttää aina poskipäille asti. Toki alaluomi pullottaa välillä vähän enemmän, mutta sellaista selkeää pussia ei vielä ole.

Mutta jos minulla olisi selkeät silmäpussit, välttäisin levittämästä valokynää tai vaaleaa peiteväriä ”pussin” päälle, mutta laittaisin kirkkautta pussin varjoalueille, jotka ovat yleensä silmäpussin alapuolella. Kunhan muistaa meikkauksen perussäännön: vaalea tuo esiin ja tumma vie syvemmälle. Tämä on meikkauksen perussääntö, jonka avulla luodaan illuusioita.

Painele lopuksi sormilla

Lopuksi painellaan sormin peitetuotteet kiinni ihoon ja samalla liika tarttuu sormiin, joka ilman painelua kulkeutuisi juonteisiin.

Silmäluomieni rakenne on sellainen, että minulla on molemmissa alaluomissa pitkä, syvä uurre/poimu. Nuo urat ovat aina olleet sellaisia, mihin peitevärit kertyvät helposti. Kun teen lopuksi painelun, niin poistan samalla liian peitevärin, joka lähtee helposti kulkeutumaan noihin uurteisiini.

Erittäin kevyt puuterointi

Levitä hienojakoinen puuteri häivytyssiveltimellä erittäin kevyesti, neuvoo Ida Annan artikkelissa.

Puuteri on aina vähän sellainen vaaran paikka, jos halutaan välttää uurteiden korostumista. On tärkeää, että puuteria on todella niukasti pehmeällä siveltimellä. Minun pieni lisävinkkini tähän on, että pyöräytä sivellintä sen ollessa lappeellaan, kuten kuvassa minulla. Rullaa sivellintä kasvojesi muotoja pitkin ulkonurkasta sisänurkkaan ja sisänurkasta takaisin ulkonurkkaan.

Peitevärillä ja ilman

Tässä vielä ihan vertailun vuoksi pandasilmä piilossa ja näkyvillä. Kuvan vasemmalla puolella tummuus on piilossa, oikealla puolella luonnollinen tummuus näkyvissä. Selkeä ero, vaikka valokaan ei tule tasapuolisesti molemmille silmänalusille. Vasen puoli on varjon puolella ja oikealle puolelle tulee tummuutta kuvassa häivyttävää luonnonvaloa. Siitäkin huolimatta ero on selkeä.

Meikatulla puolella uurteet ja rypyt eivät ollenkaan korostu.

Tämä on yksi Annassa olleista hyödyllisistä meikkivinkeistä, josta varmasti on ollut hyötyä monille. Toimiva ja hyvä Näin teet lookin -artikkeli Annassa!

Osallistu arvontaan ja voita Annan vuosikerta

Haluaisitko itsekin tutustua Annan hyödyllisiin kauneusartikkeleihin ja kiinnostaviin henkilötarinoihin? Arvon yhdelle Annan vuosikerran. Anna ilmestyy kerran viikossa, joten luettavaa ei tarvitse odotella koko kuukautta, vaan voit ottaa oman Anna-hetkesi kerran viikossa.

  • Osallistu kommentoimalla tähän postaukseen.
  • Kerro kommentissasi paras meikkivinkki, jonka olet lukenut naistenlehdistä tai blogeista.
  • Muista laittaa käytössäsi oleva sähköpostiosoite sille tarkoitettuun kenttään, jotta saan voittajaan yhteyden.
  • Osallistumisaika päättyy 31.5.2020.

Jos haluat tuplata mahdollisuutesi, niin julkaisen Instagramissani (@glitz8glam) toisen arvonnan, jossa myös palkintona Annan vuosikerta.

Jos haluat varmistaa oman Anna-hetkesi ja lukea elämänmakuista lehteä kera käytännönläheisten vinkkien, niin nyt voit tilata lehden hyvään tarjoushintaan tästä linkistä (klik)!

Ihanaa kevättä kaikille!

X