Lifestyle

Bloggaajat tekemään hyvää!

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Olen monesti miettinyt, että kuinka voisin hyödyntää omaa näkyvyyttäni hyvään? Muutamia kertoja olenkin käyttänyt Glitz & Glamin näkyvyyttä hyväntekeväisyyksiin liittyvissä jutuissa, kuten Chicks’n’Cars -kalenterit, Kouvolan Eläinsuojeluyhdistys ja äskettäin julkaisemani Charity Pot -postaus.

Haluan käyttää näkyvyyttä myös hyvään ja olen toivonut, että bloggaajat käyttäisivät enemmänkin hyödyksi näkyvyyttään hyvän asian puolesta. Erityisesti suurilta muoti- ja lifestyleblogeilta toivoisin enemmän tälläistä. Ok, meikittömät kasvokuvat, eli alaston totuus -postaukset ja vartalon virheiden esittely on hyvän asian puolesta, mutta nyt tarkoitan jotain enemmän. Hienoa on ollut myös muutamia näkemiäni kirppiksiä, joita bloggaajat ovat järjestäneet. Itsekin harkitsen, että voisinko myydä minulle turhaa kosmetiikkaa ja lahjoittaa rahat hyväntekeväisyyteen?

Kuten tiedätte, niin Glitz & Glam ei toistaiseksi ole kaupallinen blogi. En ole tienannut senttiäkään blogillani. En sitten tiedä tulenko joskus vuonna 2020 saamaan muutaman euron Indiedaysin kautta, sillä Inspiration -yhteisöläisillä on kaikilla luovutettuna banneripaikka mainoksille ja kampanjoihin on mahdollista hakea mukaan. Mutta vielä ei senttiäkään ole ropissut tililleni blogin vuoksi. Miksikö ei? En ole toistaiseksi tehnyt mainospostauksia, enkä myynnyt mainostilaa blogissani kyselijöille.

On kirvellyt toisinaan, sillä silloin kun tilinsaldo huutaa punaisena miinusta, niin sano siinä ei kiitos rahalle. Olen miettinyt, että kuinka tuon rahan voisi käyttää hyvään? Tuntuu, että se raha menee hukkaan… sain kerran ajatuksen…

Kaiken aikaa tuntuu olevan tapetilla bloggaajien tienaaminen, mainospostaukset jne. Enimmikseen ne tuntuvat vihastuttavan, kuin ihastuttavan tai sitten vihastuvat vain puhuvat kovempaan ääneen. Täällä Suomessahan vallitsee tietynlainen tapakateus, jonka uskon olevan suurin syy vihastuttamiseen.

Entäs jos bloggaajat tekisivät yritykselle X mainospostauksen, mutta lahjoittaisivatkin saadut tulot hyväntekeväisyyteen? Olisiko se moraalitonta kenenkään mielestä? Se voisi olla ristiriitainen, mutta olisiko se täysin moraaliton niidenkään mielestä, jotka eivät kestä toisen elinkeinoa bloggaamisella?

Mitäs jos haastaisin bloggaajat (jotka tekevät mainospostauksia ja jotka eivät vielä ole tehneet) kirjoittamaan seuraavaksi tarjoutuvan mainospostauksen ja lahjoittamaan saadun tuoton hyväntekeväisyyteen? Uskoisin, että yrityksiltä saattaisi saada hieman suuremman summan, koska mainospostaus saa positiivista näkyvyyttä. Postauksen loppuun tai miksi ei näkyvästi heti alkuun, voisi laittaa merkinnän hyväntekeväisyys mainospostaus ja kertoa se oma kohteensa. Minun kohteeni olisi mitä todennäköisimmin eläimiin tai lapsiin ja nuoriin liittyvä. Esimerkiksi Kouvolan Eläinsuojeluyhdistys, SOS-lapsikylä tai Kummit Ry (Lastenklinikoiden Kummit).

Harkitsen vakavasti, että ottaisin viimeksi tarjotun mainospostauksen työn alle ja lahjoittaisin saadun tuoton jollekin edellä mainituista. Pitäisi vain ottaa selvää verotuksista. Onnistuuko homma niin, että teen postauksen saadusta tuotteesta, mutta pyydän rahat toimittamaan hyväntekeväisyyskohteeni tilille? Onnistuukohan systeemi verotuksellisesti, että siitä ei joutuisi lyhentämään veroja valtiolle, vaan se koko summa menisi lyhentymättömänä hyväntekeväisyyteen? Voisin hyvin kuvitella, että tekisin hyväntekeväisyyspostauksen, joissa postauksen tuotot menevät sinne missä sitä rahaa kipeästi tarvitaan.

Jos innostuit ideasta, niin jaa sanaa ja postauksen linkkiä eteenpäin! Yhden postauksen lahjoittaminen on pieni teko bloggaajalle, mutta monen bloggaajan pieni teko on suuri kädenojennus järjestöille. Olen tälläinen hömppä idealisti ja utopisti. Yksin en tätä sanaa saa eteenpäin, siihen ei riitä oman blogin lukijat yksinään, eli te rakkaat lukijat. Tarvitaan sanansaattajia ja kannustusta, jotta idea leviäisi. Kuitenkaan työkseen bloggaavia ei pidä alkaa painostamaan tälläiseen, sillä kuinka moni teistä osa-aikatyöntekijöistä on valmis antamaan päivän tai viikon palkkansa hyväntekeväisyyteen? Jos siis oma talous kestää, laskut tulee maksettua ja leipää pöytään tai et aikaisemmin ole blogillasi tienannut, niin voisitko kuvitella tienaavasi halutulle hyväntekeväisyysjärjestölle?

Parannetaanko maailmaa pienin teoin?

Lue myös

X