Glitz & Glam

Glitz & Glamin luetuimmat postaukset – Näitä luettiin eniten!

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään tehdään katsaus blogini kolmeen luetuimpaan teemaan sekä niiden jokaisen viiteen luetuimpaan blogiartikkeliin. Sitä ennen vähän muutakin dataa Google Analyticsistäni.

Glitz & Glam -blogin sivuja katseltiin lähemmäs miljoona kertaa viime vuonna! Yksittäisiä eli uniikkeja kävijöitä oli liki puoli miljoonaa. Tämä tarkoittaa sitä, että useampi kuin joka 13. suomalainen kävi blogissani viime vuoden aikana.

Glitz & Glam -blogin vierailijoista yli 97 % sijaitsee Suomessa. Loput 2,57 % kävijöistä ovat luultavasti suurimmaksi osaksi ulkomailla asuvia suomalaisia.

Pakko kyllä sanoa, että lähes puoli miljoonaa uniikkia kävijää vuodessa on huikea määrä suomenkieliselle kauneusblogille. Varsinkin, kun en ole TV:stä tuttu, eli en ole esiintynyt missään tosi-TV-formaatissa, enkä ole muutenkaan julkisuuden henkilö.

Olen havainnut, että usein eniten lukijoita keräävät ne postaukset, joissa esittelen jonkinlaisen ratkaisun ongelmaan. Tällaiset blogipostaukset keräävät lukijoita selkeästi muita enemmän jo julkaisupäivänään sekä vielä sen jälkeen seuraavat 5-8 päivää.

Myöhemmin näihin postauksiin lukijat tulevat pääasiassa jaettujen somelinkkien ja hakukoneiden kautta. Hakukoneista Google on ehdottomasti suosituin. Ihmiset etsivät suosituksia ja ratkaisuja omiin ongelmiinsa, johon hyödynnetään hakukoneita, enimmikseen Googlea. Glitz & Glam nouseekin aika kivasti Googlen hakutuloksissa, joten monista blogiartikkeleistani jää hyvin pitkäikäisiä.

Blogillani on selkeä teema. Kirjoitan kosmetiikasta ja kauneudenhoidosta, mutta välillä kirjoitan ajankohtaisista aiheista, suoratoistopalvelujen tarjonnasta tai henkilökohtaisesta elämästäni ja matkoistani. Kolme kauneusaiheista teemaa ovat selkeästi olleet suosituimpia blogissani: hiukset, meikit ja ihonhoito.

Mitä blogiartikkeleja liki puoli miljoonaa kävijää eniten katselivat Glitz & Glamissa?

Vuodesta toiseen blogini luetuin teema liittyy hiuksiin.

Viisi luetuinta hiusaiheista blogiartikkelia vuonna 2020:

 1. Hiusten vaalennus sitruunalla
 2. 5 parasta keinoa pelastaa värimoka kotikonstein
 3. 5 parasta värinaamiota värin ylläpitoon
 4. 5 parasta hopeashampoota
 5. 5 parasta sulfaatitonta shampoota

Olen muutamista tilastoistakin lukenut, että suomalaiset käyttävät eniten rahaa hiuksiinsa. Ei siis ihme, että hiuspostaukseni ovat luetuimpia, koska suomalainen panostaa hiuksiinsa enemmän kuin tuoksuihin tai kynsiinsä.

Viime vuoden kaikista luetuin postaus on keikkunut kolmen suosituimman sakissa jo vuosia. Kirjoitin tuon Hiusten vaalennus sitruunalla -postauksen vuonna 2015. Se on jo niin vanha, mutta silti aina vaan luetuimpien joukossa.

Glitz & Glamin teemoista toiseksi suosituin aihe on meikit ja meikkaaminen.

Viisi luetuinta meikkiaiheista blogiartikkelia vuonna 2020:

 1. 5 parasta meikkivoidetta
 2. Kauneusvinkki testissä
 3. 5 parasta kulmakarvageeliä
 4. Panosta tai pihistä: CC-voiteet vertailussa
 5. 5 parasta kulmakynää

Mutta myös 5 parasta 38-maskaraa on ollut todella luettu blogiartikkeli. Kun katsellaan näiden meikkiaiheisten postausteni sisältöjä, niin omat käsitykseni suomalaisten tärkeimmistä meikkituotteista vahvistuu. Ihon ns. ”virheitä” halutaan peitellä ja kulmakarvat sekä ripset halutaan näkyviin.

Kolmanneksi luetuin teema Glitz & Glamissa on ihonhoito.

Viisi luetuinta ihonhoitoaiheista blogiartikkelia vuonna 2020:

 1. Muutama tuotevinkki miliumien eli luufinnien poistoon
 2. 5 parasta hyaluronihapposeerumia
 3. 5 parasta happokuorintanaamiota
 4. Minun ensikosketukseni itseruskettavaan
 5. 5 parasta hoitovettä – kosteuttavat kasvovedet

Oikeastaan meikit/meikkaus ja ihonhoito menee aika samoissa, mutta luetuimpien postauksien joukossa oli hieman ylemmällä sijoituksella meikkeihin liittyvät postaukset.

Täytyy katsoa taas ensi vuonna, mitkä ovat olleet vuoden 2021 luetuimmat postaukset. Olen melko varma, että hiusaiheiset jatkavat kärkisijoilla. Täytyy varmaan kirjoittaa niitä enemmänkin.

Olisi todella kiva kuulla, mitkä aiheet sinua kiinnostavat eniten. Kerro kommenteissa niistä minulle. 😊

 

Lue myös:

Luetuimmat postaukset (julkaistu keväällä 2016)

Missä olen ollut ja vaikuttanut

10 vuotta elämääni – Mitä tapahtui edellisellä vuosikymmenellä?

Lue myös

X