Glitz & Glam

Herkullinen kana-nuudelikeitto – Helppo keitto arkeen

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Aina silloin tällöin innostun jakamaan jonkun hyvän reseptin täällä kosmetiikkaan painottuvassa blogissani. Löysin inspiroivan keittoreseptin, mutta en toteuttanut keittoa täysin reseptin mukaan. Muokkasin reseptiä jo ensimmäisellä kerralla ja nyt toisella kerralla hieman lisää.

Kana-nuudelikeitossa maistuu aasialaiset maut. Maapähkinätahna antaa siihen aivan mahtavan vivahteen ja tuo runsautta keittoon. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään kookosmaitoa, joka antaisi ihanasti aasialaista makua keittoon. Mutta meidän perheessä miespuoliset eivät oikein pidä kookoksesta, joten muutin ohjetta meille sopivammaksi.

Nopeakin ruoka voi olla hyvää. Eilen tein tämän kana-nuudelikeiton kiireellä perheelleni. Samalla valokuvasin tätä postausta varten. Tämä on ihanan helppo ja nopea sekä lisäksi ihan terveellinen. Maistuu myös meidän lapsille todella hyvin.

Jos olet kasvissyöjä tai vegaani, voit korvata kanan jollain kasviperäisellä proteiininlähteellä ja ruokakerman kookosmaidolla tai jollain muulla kasvipohjaisella valmisteella. Vegaanista ruokavaliota noudattavien tulee kurkata mm. fondin tai kasvisliemivalmisteen vegaanisuus.

Kana-nuudelikeitto 4-6:lle

  • 2 suurta porkkanaa
  • 1 rasia (200 g) tuoreita herkkusieniä
  • 250-300 g broilerin fileesuikaleita (naturel)
  • 1 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 l vettä
  • 1 kpl kasvisfondi tai 2 rkl kasvisfondikastiketta
  • 1 prk (2 dl) ruokakermaa
  • 2-3 rkl rouheista maapähkinätahnaa (tai 1 kunnon kauhaisu ruokalusikalla)
  • 3 tl punaista currytahnaa
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 1 limetinmehua
  • 1 mieto punainen chili viipaloituna
  • ripaus kurkumaa tai curryjauhetta
  • 2/3 pkt (à 250 g) Suzi Wan munanuudeleita
  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
  • hienonnettua persiljaa tai korianteria

Pilko ja suikaloi porkkana, herkkusieni, valkosipuli ja chili sekä hienonna persilja.

Paista broilerin fileesuikaleet wokkipannussa tai kasarissa pienessä tilkassa öljyä. Lisää joukkoon porkkanat ja herkkusienet. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä pieni hetki. Lisää vesi, ruokakerma, kasvisfondi, maapähkinätahna, currytahna, soijakastike ja limemehu sekä chili. Jos haluat, voit jättää muutaman chilirenkaan koristeluun valmiin annoksen päälle. Jos haluat keittoon kauniin kellertävän värin, lisää ripaus kurkumaa tai curryjauhetta.

Kun keitto kiehuu, murra joukkoon nuudelilevyt. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 4 minuuttia, jotta nuudelit kypsyvät. Lisää kirsikkatomaatit viimeisen minuutin aikana.

Aikaa tämän keiton valmistukseen menee noin 30 minuuttia. Todella nopea ja helppo. Eniten aikaa vie kasvisten pilkkominen, mutta jos osaa paistaa ja pilkkoa samaan aikaan, suoriutuu nopeamminkin.

Lisää lautasannokselle hienonnettua persiljaa tai korianteria sekä halutessasi muutama chilisiivu.

Voit myös jättää chilin keitosta ja lisätä vain valmiin annoksen päälle. Varsinkin lapsiperheissä chili, persilja ja korianteri eivät ole kaikkien suosikkeja, voidaan ne lisätä vasta valmiille annokselle, jos niitä haluaa.

Minä inhoan korianteria! Siksi käytän persiljaa. Mutta mieheni ja poikani eivät pidä persiljasta, koska se maistuu heidän suussaan pistävältä sekä raudalta. Korianteri sitten taas maistuu minun suussasi aivan saippualta, oikeastaan jopa pahemmalta! Eli tuunaa keitto omaan suuhusi sopivaksi!

Jos haluat kokeilla alkuperäisreseptiä, josta olen tuunaillut keiton meidän perheelle sopivaksi, niin kurkkaa K-Ruokaan!

Meinaatko kokeilla kana-nuudelikeittoa?

Lue myös

X