Herkullinen kana-nuudelikeitto - Helppo keitto arkeen
Aina silloin tällöin innostun jakamaan jonkun hyvän reseptin täällä kosmetiikkaan painottuvassa blogissani. Löysin inspiroivan keittoreseptin, mutta en toteuttanut keittoa täysin reseptin mukaan. Muokkasin reseptiä jo ensimmäisellä kerralla ja nyt toisella kerralla hieman lisää.
Kana-nuudelikeitossa maistuu aasialaiset maut. Maapähkinätahna antaa siihen aivan mahtavan vivahteen ja tuo runsautta keittoon. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään kookosmaitoa, joka antaisi ihanasti aasialaista makua keittoon. Mutta meidän perheessä miespuoliset eivät oikein pidä kookoksesta, joten muutin ohjetta meille sopivammaksi.
Nopeakin ruoka voi olla hyvää. Eilen tein tämän kana-nuudelikeiton kiireellä perheelleni. Samalla valokuvasin tätä postausta varten. Tämä on ihanan helppo ja nopea sekä lisäksi ihan terveellinen. Maistuu myös meidän lapsille todella hyvin.
Jos olet kasvissyöjä tai vegaani, voit korvata kanan jollain kasviperäisellä proteiininlähteellä ja ruokakerman kookosmaidolla tai jollain muulla kasvipohjaisella valmisteella. Vegaanista ruokavaliota noudattavien tulee kurkata mm. fondin tai kasvisliemivalmisteen vegaanisuus.
Kana-nuudelikeitto 4-6:lle
- 2 suurta porkkanaa
- 1 rasia (200 g) tuoreita herkkusieniä
- 250-300 g broilerin fileesuikaleita (naturel)
- 1 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 l vettä
- 1 kpl kasvisfondi tai 2 rkl kasvisfondikastiketta
- 1 prk (2 dl) ruokakermaa
- 2-3 rkl rouheista maapähkinätahnaa (tai 1 kunnon kauhaisu ruokalusikalla)
- 3 tl punaista currytahnaa
- 1-2 rkl soijakastiketta
- 1 limetinmehua
- 1 mieto punainen chili viipaloituna
- ripaus kurkumaa tai curryjauhetta
- 2/3 pkt (à 250 g) Suzi Wan munanuudeleita
- 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
- hienonnettua persiljaa tai korianteria
Pilko ja suikaloi porkkana, herkkusieni, valkosipuli ja chili sekä hienonna persilja.
Paista broilerin fileesuikaleet wokkipannussa tai kasarissa pienessä tilkassa öljyä. Lisää joukkoon porkkanat ja herkkusienet. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä pieni hetki. Lisää vesi, ruokakerma, kasvisfondi, maapähkinätahna, currytahna, soijakastike ja limemehu sekä chili. Jos haluat, voit jättää muutaman chilirenkaan koristeluun valmiin annoksen päälle. Jos haluat keittoon kauniin kellertävän värin, lisää ripaus kurkumaa tai curryjauhetta.
Kun keitto kiehuu, murra joukkoon nuudelilevyt. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 4 minuuttia, jotta nuudelit kypsyvät. Lisää kirsikkatomaatit viimeisen minuutin aikana.
Aikaa tämän keiton valmistukseen menee noin 30 minuuttia. Todella nopea ja helppo. Eniten aikaa vie kasvisten pilkkominen, mutta jos osaa paistaa ja pilkkoa samaan aikaan, suoriutuu nopeamminkin.
Lisää lautasannokselle hienonnettua persiljaa tai korianteria sekä halutessasi muutama chilisiivu.
Voit myös jättää chilin keitosta ja lisätä vain valmiin annoksen päälle. Varsinkin lapsiperheissä chili, persilja ja korianteri eivät ole kaikkien suosikkeja, voidaan ne lisätä vasta valmiille annokselle, jos niitä haluaa.
Minä inhoan korianteria! Siksi käytän persiljaa. Mutta mieheni ja poikani eivät pidä persiljasta, koska se maistuu heidän suussaan pistävältä sekä raudalta. Korianteri sitten taas maistuu minun suussasi aivan saippualta, oikeastaan jopa pahemmalta! Eli tuunaa keitto omaan suuhusi sopivaksi!
Jos haluat kokeilla alkuperäisreseptiä, josta olen tuunaillut keiton meidän perheelle sopivaksi, niin kurkkaa K-Ruokaan!
Kommentit
No niin, otat siitä itsellesi agendan. Miten muokkaat kiinnostavan reseptin omaan arkeesi sopivammaksi.
Minulle on käynyt niin, että olen opetellut tekemään reseptien mukaan ruokaa. En sitä kerta kaikkiaan osannut ennen. En sitten millään. Minun piti siitä ottaa ihan agenda, että nyt tehdään just niin kuin reseptissä sanotaan. Toki juuri tämä ko. keitto on minun soveltama. Teen sitä edelleen, mutta olen myös oppinut noudattamaan reseptejä. 😅
Koska leipomisessa ei voi sooloilla, en luultavasti siksi pidä leipomisesta vielä tänäkään päivänä.
Kommentit
Huh huh, ihan jo uuvuin lukiessa tuota tarvikelistaa :’D Itse en siis todellakaan ole yhtään keittiö-/ruuanlaittoihminen ja sapuskan pitää olla ihan superhelppoa esim. mun versio tästä olisi varmaan nuudelit raejuustolla :’D Mutta siis, kaikki ruokavinkit on ainakin itselle tervetulleita, eihän sitä koskaan tiedä millaisen inspiraation siitä saa itselleen tehdä jotain vastaavaa evästä 🙂 Esim. täällä ei varmaan ole syöty keittoja vuoteen, voisi siis tehdä vaikka sellaisen nyt pitkästä aikaa! Kahden aikuisen taloudessa tää ravitsemuspuoli on yleensä vähän sitä, että syödään töissä/ulkona/mitä kiinni saadaan, mutta kyllä sitä kotiruokaakin on aina välillä tehtävä ja sitten ovat aina niitä samoja! Joten kaikki vinkit on ehdottomasti tervetulleita, vaikka tämä ohje olikin omaan makuun liian työläs 🙂 Luulen, että juurikin moni lapsiperhe pähkäilee nyt helppojen, nopeiden ja terveellisten ruokien kanssa, joten tässäpä oiva ohje!
Ainahan voi tuoreet kasvikset korvata pakkaskasviksilla tai ostaa tuoreita valmiiksi pilkottuina. 😉 Ja hupsan, ateria valmistuu todellisena pikaruokana. Lähinnä ainut aikaa vievä tuossa on kasvisten pilkkominen. Ja raaka-ainelistasta voi aina tipauttaa jotain maustamiseen liittyvää pois ja korvata kaapeista löytyvillä. Esimerkiksi tuon currytahnan voi jättää pois ja käyttää maustekaapista löytyvää currya. Tuore chili kanssa purkista tai pari tippaa Tabascoa. Persilja/korianteri voi hyvinkin jäädä pois tai käyttää kuivattua, jos on.
Eli jos minun tulisi oikoa reseptistä, käyttäisin pakkasesta jotain wokkikasviksia. Jos raaka-ainelistaa karsisin, niin tosiaan currytahna ja persilja olisi helpot poistaa. Kasvisfondi on myös mahdollista jättää pois ja limemehun voi korvata valmiilla pullossa olevalla, tai vaihtaa sitruunamehuun. Tällöin raaka-ainelista tipahtaa runsaasti ja pilkkomiseen menevä aika poistuu. MUTTA, maku ei voi olla yhtä täyteläinen. Sen olen oppinut, että kun oikoo, vähentää aina makua ruoasta. 😞
Teidän pitää osallistua Kaappaus keittiössä -ohjelmaan! 😊 Olen sitä monesti katsonut innolla. Vaikka Kari Aihinen ei kuulu suosikkeihini, ohjelma antaa hyvin vinkkejä ja inspiraatiota omaankin elämään.
Superhelppo wokki: Valmiita tuorekset pilkottuja kasviksia (niitä valmiiksi pilkottuja tuoreita kasviksia), ostan sen perhe koon, broitsusuikaleita tai possun ulkofile suikaleiksi (tai pihvifile suikaleiksi) valmis wokkikastikepussi (niitä pieniä, joissa on erilaisia makuvaihtoehtoja puoli pakettia nuudeleita murskattun. Laitan kasvikset korkealaitaiseen kasariin kypsymään öljy tilkaan kannen alle, paistan possun toisessa pannussa (voissa). Nostan lihat syrjään, lisään pannuun vettä ja keitän nuudelit kypsiksi ja vesi imeytyy nuudeleihin. Pannua ei saa huuhdella välillä! Ettei maut menen viemäriin. Yhdistän kasviksiin possun, nuudelit ja puristan joukkoon kastikepussin sisällön. Kuumennus ja wokki on valmis. Käytän hyvää rasvatonta, kalvotonta lihaa ja maustamatonta broitsunfilettä.
Kiitos ruokavinkistä, Sisi! Tätä täytyy kokeilla! 🤩
Kiitos kommenteista ja vinkeistä! Oikeasti kun ei kokkaile, niin ei edes osaa ajatella miten jotain reseptiäkin voisi lähteä helpottamaan 🙂 Epätoivo iskee monesti eri reseptien kohdalla ja sitten ne tulee vain skipattua liian monimutkaisina, ja kun ei ole ymmärrystä eikä tietotaitoa seikkailla kaupassa korvaavien ja/tai helpottavien tuotteiden perässä, niin ei osaa edes ajatella laatikon ulkopuolelta 😀
No niin, otat siitä itsellesi agendan. Miten muokkaat kiinnostavan reseptin omaan arkeesi sopivammaksi.
Minulle on käynyt niin, että olen opetellut tekemään reseptien mukaan ruokaa. En sitä kerta kaikkiaan osannut ennen. En sitten millään. Minun piti siitä ottaa ihan agenda, että nyt tehdään just niin kuin reseptissä sanotaan. Toki juuri tämä ko. keitto on minun soveltama. Teen sitä edelleen, mutta olen myös oppinut noudattamaan reseptejä. 😅
Koska leipomisessa ei voi sooloilla, en luultavasti siksi pidä leipomisesta vielä tänäkään päivänä.