Glitz & Glam

Innostuin äänikirjoista + kirjasuositteluja

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Kirjojen lukeminen on aina ollut niin haastavaa minulle, koska vapaa-aika ei meinaa riittää niiden lukemiseen, ja sitten kun olisi hetki aikaa, silmät alkavat luppaamaan. Äänikirjojen kuuntelu on helpompaa. Näin olen päässyt kirjojen maailmaan kiinni ihan uudella tavalla.

Olen tällainen myöhäisherännyt äänikirjojen kuuntelija. Kun toiset ovat puhuneet äänikirjoista jo useamman vuoden, niin minä latasin *BookBeatin kokeilujakson vasta viime keväänä, toukokuussa. Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta muista äänikirja -palveluista, mutta E-kirjoja luin opiskeluaikoina jonkun verrankin.

Kesällä tuli hieman kuunneltua äänikirjoja, kuten Maaret Kallion Voimana toivo. Pidän todella paljon Maaret Kallion kolumneista, joten innoissani aloin kuunnella Voimana toivoa.

Kirja on äärimmäisen hyvä väylä itsetutkiskeluun. Sen avulla avautuu näkökulmia, joiden avulla voi oppia armollisuutta itseänsä kohtaan. Toki minua jossain vaiheessa alkoi ärsyttämään toivo-sanan jatkuva toitotus, mutta se ei luultavasti lukemalla tuntuisi liikaa viljellyltä. Äänikirjassa toivo esiintyy hetkittäin vähän liiankin tiuhaan jankattuna sanana. Silti vahva suositus kaikille liian itsekriittisille ihmisille.

Miksi hullaannuin äänikirjoihin?

Tiedän, että ahkerasti kirjoja lukevat ärähtävät minulle, että aikuiset lukevat kirjoja, eivät kuuntele. Luen ja kirjoitan työpäiväni aikana niin paljon, että on taivaallista kuunnella. Sitä paitsi kirjojen lukeminen on jo osoittautunut minulle todella haasteeksi. Silloin pitää pidellä kirjaa käsissään ja lukea. Äänikirjoja voi kuunnella samalla, kun käy lenkillä, tekee ruokaa tai siivoaa.

BookBeatissa voisi lukea E-kirjoja, mutta minun juttuni on ehdottomasti tämä kuuntelu. Joskus koukutun niin pahasti, että yksi kirja tulee kuunneltua 2-3 päivässä.

Lämmin suositus muuten kaikille André Heikiuksen Painotohtorista! Tämä kannattaa lukea tai kuunnella, oli sitten ylipainoa tai ei, sillä mielestäni kirja sopii yleissivistäväksi sekä välineeksi itsensä ymmärtämiseen ja painonhallintaan. Yksi parhaimpia tämän aihepiirin kirjallisuuksia, mitä olen koskaan lukenut/kuunnellut.

Tuosta Painotohtorin sivuille linkkaamasta linkistä pääsee käsiksi materiaaleihin, joita kirjassa opetetaan hyödyntämään. Lukija Toni Kamula oli miellyttävän kuuloinen ja artikuloi sanoja sointuvasti. Olen tässä huomannut, että lukijan rytmitys, ääni ja artikulointi vaikuttavat myös todella vahvasti kuunteluelämykseen.

Tällä hetkellä minulla on meneillään Stephen Hawkingin Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin. Voin sanoa, että tällainen maailmankaikkeutta käsittelevä tietokirjallisuus ei ehkä ole kaikista kepeintä kuunneltavaa, mutta nämä asiat kiehtovat minua.

Moni asia menee vähän yli hilseen, mutta kyllä sieltä jotain hienoa avaruudesta, teorioista ja maailmankaikkeuden synnystä oppii ymmärtämään.

BookBeatissa on mahdollisuus nopeuttaa tai hidastaa lukijan puhetta. Lisäksi uniajastin on hyvä. Joskus laitan napit tai kuulokkeet korviini ja äänikirjan päälle ennen nukkumaanmenoa.

Kirjan kuuntelu rauhoittaa yhtä mukavasti kuin lukeminen – ehkä jopa tehokkaammin! Uniajastimen ansiosta voin määritellä, kuinka pitkään saan kirjaa kuunnella. Mutta hyötynä on myös se, että jos nukahdan kesken kaiken, ei äänikirja pyöri loppuun asti.

BookBeat soveltuu myös lapsille

Tyttäreni pyysi BookBeatia myös itsellensä. Pari viikkoa sitten lisäsin hänet perhetiliin, joka maksaa vähän ekstraa. Omaan tiliin voi lisätä 4 perheenjäsentä lisää, eli yhdellä tilillä voi olla enimmillään 5 käyttäjää. Jokainen lisäprofiili maksaa 4,90 €/kk perusmaksun päälle. Tällöin voi jokainen kuunnella tai lukea kirjoja omalta laitteeltaan samanaikaisesti.

Mutta, olen kyllä miettinyt vaihtoehdoksi, jos vaihtaisin BookBeatin omasta kännykästäni vaikkapa johonkin perheemme iPadiin. Harvoin meistä kukaan samaan aikaan olisi kirjoja kuuntelemassa, niin voisimme pitää BookBeatin yhdellä laitteella, mutta kaikkien käytettävissä. Tällöin olisi vain se perusmaksu, 9,90 €/kk.

Lisäprofiiliin voi laittaa lapsiasetukset, joten lapsi ei pääse käsiksi ns. kiellettyihin kirjoihin, ja sovellus osaa ehdottaa lapsikäyttäjälle hänelle soveltuvia kirjoja kuunneltavaksi tai luettavaksi. Oma tyttäreni on sen verran iso, että en laittanut hänelle lapsiasetuksia, mutta sovimme, että aikuisten kirjoista keskustelee aina kanssani ensin. Minä sitten arvioin, voiko hän kuunnella sen.

BookBeat-paketteja on kaksi erilaista. Minulla itselläni on ollut edullisempi Basic-paketti, joka on 9,90 € / kk. Voin lukea ja kuunnella 20 tuntia kuukaudessa, ja siihen päälle tosiaan lisäprofiili tyttärelleni. Yhteensä kk-maksu on 14,80 €. Tuo 20 tuntia riittää minulle.

Premium-paketti oikeuttaa lukemaan sekä kuuntelemaan rajattomasti 16,90 € / kk.

Uudet BookBeat-käyttäjät voivat kokeilla palvelua maksuttomasti

BookBeatia on mahdollisuus kokeilla kahden viikon ajan täysin ilmaiseksi. Minun piti aluksi vain kokeilla sen kahden viikon ajan, ja sitten ajoissa perua tilaus, mutta en sitten perunutkaan.

Loppukesästä maksoin kk-maksua ihan turhaa, kun en ehtinytkään kuuntelemaan kirjoja, vaikka olin kesälomalla. Syksyn tultua olenkin jälleen ollut aktiivisempi äänikirjojen kuuntelija. Palvelunhan voi perua, eli ilmaiskokeilujakso ei sido mihinkään.

*Tämän linkin kautta pääsee testaamaan BookBeat Premiumia maksutta. Tämä etu koskee vain uusia käyttäjiä.

Arvatkaa, minkä meinaan seuraavaksi kuunnella? Haluan kuunnella legendaarisen kauhukirjailijan klassikon, Stephen Kingin Se. En ole kirjaa lukenut, mutta molemmat elokuvat olen nähnyt, niin 90-luvun minisarjan kuin uusimmat, Se ja Se: Toinen luku. Olen jo lapsesta asti halunnut lukea kirjan, mutta enpä vaan ole saanut aikaiseksi. Kaikki kirjan lukeneet kehuvat sitä, mieheni mukaan lukien. Jospa minä kuuntelisin sen sitten, ja antaisin mielikuvitukseni sitä kautta lentää.

Ovatko äänikirjat vieneet teidätkin mennessään? Vai vannotko lukemisen nimeen?

Lue myös:

The Handmaid’s Tale herättelee ajattelemaan

Lehti ilahduttaa aina!

5 parasta sarjaa katsottavaksi

Lue myös

X