Glitz & Glam

Kuulumiset stressin keskeltä & pieni ilmoitusasia

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Opiskelut jatkuivat noin kuukausi sitten. Siitä huolimatta minun takki alkaa olla tyhjä ja olen hieman aika stressaantunut. Huhtikuussa viimeistelin kurssit ja niiden työt ja tentit, sivussa kilpailin Best Seller Competionissa yms. Heti vapun jälkeen alkoi palkallinen työharjoitteluni. Siinä samalla järkkäilin ystäväni polttareita ja olin kaaso. Toisen opiskeluvuoteni perään vauhdikas kesä verotti hieman voimavaroja. En palannut opiskelujen pariin levänneenä ja nollanneena, vaikka sain lomailla Turkissa. Toki silmä turvoksissa, mutta lomalla silti.

Kun palasin opiskelujen pariin, ei ollut mitään pehmeää laskua. Tämä syksy on opinnäytetyön syksy. Olin sen verran armollinen itselleni, että valitsin opparijuna 2:n. Siinä aikataulu ei ole niin tiukka kuin 1:ssä. Pikajunassa olisi seminaari tällä viikolla. Mutta tässä alussa aikataulu on ihan sama 1 ja 2 junalla.

Varmasti tuttuja kirjoja monille opparin kirjoittaneelle. Pitäisi ehtiä lukemaan lukuisia kirjoja, mutta en ole ehtinyt edes avaamaan. Pientä stressiä meinaa iskeä. Opparin lisäksi olen mukana eräällä kurssilla, jossa järjestetään Global Entrepreneurship Week -viikolla rekry- ja verkostoitumistapahtuma Kouvolassa. Lisäksi tapahtuman yhteydessä on myynnin ja markkinoinnin päivä. Puhujana myyntialan yksi tunnetuimmista kouluttajista ja valmentajista, Mika D. Rubanovitsch. Olen opiskelijaryhmän markkinointitiimin johtaja. Melkoinen vastuu ja työ, että homma pysyy kasassa ja langat ohjaksissa.

Opparissa minulla on jo onneksi toimeksiantaja. Siitä ei ole huolta. Tein tässä syksyllä vaihdon toimeksiantajasta, sillä aluksi olin kaavaillut tekeväni sen Xamkille, mutta mitään aihetta ei ollut sovittuna. Opinnäytetyön alkuinfossa tuli esiin sellainen toimeksiantaja, josta innostuin sekä heidän tarpeensa inspiroi ja motivoi. Nyt on palaveerattu heidän kanssaan. Siitä huolimatta kaikki on vähän epämääräistä höttöä. Vielä puuttuu opparini otsikko ja tutkimuskysymys. Rajaukset ja kaikki vaiheessa vielä. Näen monta juttua, mutta en vielä ole osannut rajata kohdetta. Lisäksi kun olen vähän kunnianhimoinen, en lähde opparissanikaan sitä kaikista helpointa reittiä toteuttamaan. Haluan oppia ja kehittyä. Haluan nähdä mihin minusta on.

Tämä viikko on enää aikaa tehdä omasta opparista tutkimussuunnitelma. Mitään konkretiaa ei vielä ole. Lisäksi tässä on vielä muutama pienempi tehtävä saatava loppuun. Myönnän, että olen todella stressaantunut tästä. Puren hammasta öisin, syke on kaiken aikaa vähän korkealla ja huomaan levottomuutta ja keskittymisvaikeutta.

Olen nykyään vähän muuttunut nainen. Sen sijaan, että pelkästään itkisin väsymystäni ja repisin itseni ja siinä sivussa perheeni hajalle, olen alkanut ihan pikkiriikkisen hölläämään. Minä nukun yössä vähintään 6 tuntia! En tingi siitä, kuten ennen tein. Minä olen päivittäin perheeni kanssa. En ehkä niin paljon kuin he haluaisivat minun olevan läsnä henkisesti, mutta olen enemmän kuin vielä ensimmäisenä opiskeluvuotenani. Olen oppinut jotain ja jatkan sitä oppimaani nyt sen verran, että pidän tämän viikon opintovapaata Glitz & Glamista.

Jotta minusta jäisi jotain jäljelle ja jotta saisin keskittyä juuri nyt kiireisimpään, minun tulee tipauttaa jotain pois. Haluan myös olla perheeni kanssa ja nukkua edes sen 6 tuntia yössä. En vaan suostu kokonaan mitään tipauttamaan, sillä eihän opiskelu ja opinnäytetyö ole koko elämääni kestävää. En kuitenkaan ihan koko opparini mittaista opintovapaata ota Glitz & Glamista, mutta olen nyt antanut itselleni luvan ottaa tarvittaessa vapaata. Ei ole koskaan helppoa myöntää, että en suoriudukaan kaikesta täydellisesti. Siksi onkin järkevää ottaa vähän jostain vapaata ja nyt se on Glitz & Glam.

Tämän viikon keskityn opparini tutkimussuunnitelman tekemiseen. Jotta saan sen palautettua Moodleen 30.9., on minun pakko päästä keskittymään vain siihen. Blogi ei ole ainut paikka josta irtaannun siksi aikaa. Myös GEW-viikon rekry- ja verkostoitumistapahtuman markkinointitiimin johtaminen jää viikoksi tauolle. Annan suunnittelutehtävän jokaisen vastuualueesta, joten minua ei tällä viikolla tarvita.

Elinen päivä kertoo hyvin minun päivittäisestä kaaoksesta. Sunnuntaiaamuna kello herättämässä. Sängyssä luin viestit Microsoft Teamsistä, WhatsAppista, sähköpostit, ilmoitukset Facesta jne. Siinä oli työ-, siviili- ja opiskeluasioita ennen kun olin aamupissalla käynyt. Aamulla kuvia ja kuvankäsittelyä tietokoneella. Sitten meikit naamaan, koko perhe autoon ja nokka kohti Vantaata. Miehen ajaessa, minä aloitin tämän postauksen kirjoittamista tabletillani. Juhlittiin lasten serkkujen 2- ja 4-vuotisjuhlat ja lähdettiin kotiin. Yritin keskittyä postaukseen, mutta en vaan pystynyt. Halusin jutustella mieheni kanssa kaikenlaisesta. Kun pääsimme kotiin, minä tein taas vähän töitä ja sitten hyppäsin Skype-palaveriin. Nyt olenkin tässä. Kello on jo 19.27. Minun piti tehdä muitakin töitä, mutta en ehdi. Haluan olla perheeni kanssa kohta. Mies tekee suolaisia vohveleita ja esikoinen tulee kohta kaveriltaan kotiin. Kuopus tulikin vartti sitten naapurista. Minun jokainen päivä on tällaista. Nyt tarvitsee saada keskittyä vain yhteen, siihen tutkimussuunnitelmaan. Kaikki muu pitää saada hetkeksi pois, jotta saan keskittyä vain yhteen.

En ole korvaamaton kenellekään, muulle kuin perheelleni. Joten te ihanat ja uskolliset Glitz & Glamin lukijat pärjäätte. Huomenna tulee viikon viimeinen postaus. Sitten palaan vasta lokakuun 1. päivä. Loppukuun keskityn tutkimuskysymykseen, rajauksiin ja sitä kautta tulee sitten viitekehykset ja syntyy se tutkimusraporttikin, joka pitää olla valmis 30.9.

Eli huomenna tulee postaus, mutta seuraavan kerran julkaisen postauksen ensi viikon maanantaina eli 1.10. 

Paistaa se aurinko risukasaankin. Toivottavasti! Jotenkin haluaisin uskoa, että ensi viikolla hengittäisin vapautuneemmin, eikä aamuisin tuntuisi leukapielissä niin kiristävältä. Jospa unissaan hampaiden pureskelu taas vähentyisi.

Noin! Nyt se on tehty! On vähän helpotettu kiirettä. Oliko se niin vaikeaa Minna? Ei ollut! Vinkiksi teille muillekin, jotka tuskailette kiireiden kanssa. Tipauta jotain pois. Edes pahimmaksi kiireeksi.

Mitä sinä teit viimeksi helpottaaksesi stressiä?

X