Glitz & Glam

Minun vuoteni 2018 - työstä juhlaan, opiskelusta perhe-elämään

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tämä viikko tässä menee tällaisissa menneeseen katsovilla postauksilla. Onhan tämä vuoden vaihde sellainen murroksen vaihe. Päästetään irti vanhasta ja katsotaan rohkeasti tulevaan. Mennyt tulee kuitenkin tuntea ja muistaa, jotta ymmärtää tätä hetkeä ja tekee paremmat valinnat tulevaisuudessa. Ennen ajattelin, että taakseen ei kannata katsoa, mutta nykyään ajattelen toisin. Taakse on hyvä katsoa, mutta menneeseen ei tulisi jäädä. Suunta eteenpäin, mutta taakseen on hyvä katsella aika ajoin.

Teen läpikelauksen omaan vuoteeni 2018. Vaikka tunnepuolella koen vuoden raskaaksi, se sisälsi aivan mielettömästi oppia, menestymistä, eteenpäin menoa sekä ihania hetkiä. Raskaus syntyi lähinnä siitä, että minulla oli vain vähän liikaa projekteja ja asioita, joissa olin mukana. Välillä väsymys ja stressi meinasivat saada otteen. Joskus tuntui siltä, että ei tässä ole mitään järkeä, mutta juuri kun mietin hanskojen tiskiin heittämistä, sain valtavaa kannustusta jatkaa. Tällaista kaikkea oli minun vuosi 2018.

TYÖ JA URA

Vuosi sitten minulla oli työnhaku käynnissä. Piti löytää kesäksi syventävään harjoitteluun paikka, joka olisi mielenkiintoinen työ, vastaisi omaa osaamistani/koulutusta sekä palkkaa halusin myös. Tuo viimeinen tekee aina kaikesta astetta haastavampaa.

Olin myös Kouvolan suurimman rekrytapahtuman, Duunitreffit, uratarinan kertojana. Meitä oli neljä hyvin erilaista, oman polkunsa kulkijaa, mutta meillä kaikilla oli paljon yhteistä. Vaikka tuolloin 1.2. oli lumimyräkkä, oli paljon nuoria työnhakijoita paikalla.

Neljäs työhaastattelu tuotti tulosta. Viidenteen tuli kutsu, mutta siihen en enää mennyt. Alta tunti haastattelun jälkeen, sain puhelun, että paikka on minun. Minua oli jo stressannut, mutta sitten yhtenä päivänä sain kaksi duunia saman tunnin aikana. Menin työhaastattelun jälkeen tapaamiseen, jossa minulle ennestään tuttu henkilö pyysi minua hänen alkavan yhtiön tiimiin, kun homma lähtee pyörimään.

Kesän vietin Xamkin myynnin ja markkinoinnin harjoittelijana. Työtiimini oli ennestään hyvin tuttu, sillä nämä upeat naiset olivat minun opettajiani myös. Pidin työstä valtavasti! Sain tehdä juuri niitä asioita, joissa tarvitsin uusia kokemuksia. Sain oikeasti todella vastuullisia tehtäviä ja tein ihan oikeita töitä.

© Antti Kastén

Kesällä Savonlinnassa potkaistiin käyntiin Strix Marketing Oy, johon olen kiinnitettynä. Duunit odottavat, kun vaan minä saan opiskelut valmiiksi ja sitä kautta vapautettua aikaani.

OPISKELU

Huhtikuussa tein jotain aivan kreisiä! En ole koskaan, ikinä, milloinkaan uskaltanut kilpailemaan. Nyt sitten haastoin itseni ja voitin, itseni siis! Enhän minä Best Seller Competition -kilpailuissa voittanut, en ollut edes finaalissa, mutta itseni voitin ja sain aika kivat arviot. Tämä oli yksi tärkeä kokemus ja itseoppimisen paikka. Nyt tiedän, että minä voin pärjätä.

Tulevana keväänä on Best Seller Competition 2019. Olen tänäkin vuonna mukana, mutta en kilpaile. Olen sparraajan roolissa. Keväällä lähtee taas neljä xamkilaista kilpailemaan. Minä ja kolme muuta olimme viime vuonna ensimmäiset xamkilaiset kilpailuissa. Meillä on paljon annettavaa seuraaville kilpailijoille. Olin mukana, kun tänä syksynä oli ensimmäiset karsinnat edustajista. Kaksi Xamkin edustajaa on jo tiedossa. Tässä talven aikana selviää kaksi muuta edustajaa toisessa karsinnassa. Innolla odotan huhtikuuta, kun lähdemme porukalla Turkuun!

© Anniina Jaskari

Syksyn huikein juttu, missä sain olla mukana ja oppia, oli Global Entrepreneurship Week -viikolla järjestetyt rekrytointimessut Kouvolan kampuksella. Messut olivat myös Kotkassa. Xamkin korkeampi johto päätti syksyllä, että ensi vuonna messut ovat jokaisessa kampuskaupungissa.

Tykkäsin ihan mielettömästi työstä. Se vei minut mukanaan. Oli rankkaa, kun työ vei enemmän resurssejani kuin olisin sille mitenkään voinut antaa. Opin ihan älyttömästi itsestäni koko tuon projektin aikana. Hieno kokemus!

© Xamkin arkistot

Työpanokseni ja osaamiseni kyllä huomioitiin. Suurin kiitos minulle tuli kyllä oman tiimini sisältä, mutta kyllä se totta kai oli makeaa saada mainittua kunniaa auditoriossa, kun läsnä on myyntialan kova ammattilainen, puhuja, luennoitsija, Mika D. Rubanovitsch, joka on kirjoittanut monia tietokirjojakin.

Minulla oli euforinen fiilis. Olin niin loppu, mutta kun homma oli vihdoin maalissa ja saat siitä palkinnon sekä kunniaa, niin kyllähän se tuntui makealta.

Messut olivat ohi, kaksi ensimmäistä Best Seller -kilpailijaa löydetty, mutta jotain tärkeää oli edelleen kesken. Minun opinnäytetyöni. Aloin pohtia vaihtoehtoa, että entäs jos ottaisin lisäaikaa opparilleni? Jo sen vaihtoehdon pohdinta tuntui keventävältä. Kun ohjaajani sekä toimeksiantajani totesivat sen olevan ok, tuntui olo helpottuvan. Minulta periaatteessa puuttuu enää oppari. Voin nyt keskittyä siihen paljon paremmin kuin viime syksyn projektien kanssa. Kun tosiaan lisäksi oli muitakin kurssitehtäviä, minulla tämä blogi ja perheeni. Nyt ei paina muut opiskelut, kun olen melkein valmis. Olen tyytyväinen jo nyt valintaani. Tyhmää repiä väkisin tilanteessa, jossa se ei periaatteessa edes ole välttämätöntä. Joulun lepo ja nollaus teki uskomattoman hyvää. Myönnän, että haluaisin jo mennä työelämään, mutta täytyy nyt vielä hoitaa tämä ”paha” tästä alta pois.

BLOGI

Blogi on myös työni. Nykyään osa-aikatyöni, kun en ehdi antamaan sille niin paljon kuin annoin aikaisemmin. Glitz & Glam on jäänyt vähän paikoilleen. Siitä huolimatta pian 8-vuotias blogini sai ensimmäisen kunniakirjansa. Wuhuu! Melkein itkin, kun sain soiton messuille, jossa minulle tästä kerrottiin. Glitz & Glam on ollut vuosien aikana erilaisissa awardseissa ehdolla, mutta voittoa ei ole koskaan tullut. Tosin, olivathan nämä pienimuotoisemmat, mutta silti. Taas se yksi asia saavutettu bloggauksessa.

JUHLAT JA VAPAA-AIKA

© Jari Heikkilä

Vuosi 2018 oli juhlien vuosi. Minulla ei ole koskaan aikaisemmin ollut näin paljon juhlia ja menoa. Upea vuosi! Kuvassa olen entisen työpaikkani, Lehtomäen Hius- ja Kauneuspisteen 20-vuotisjuhlissa. Minä aloitin heillä kesällä 2012. En koskaan ole lopettanut, mutta en enää ehdi tekemään heille töitä. Kesällä 2016 olin vielä joitakin meikkejä tekemässä.

Ystävilläni ja läheisilläni oli juhlia kesällä. Lapsuudenystäväni meni naimisiin ja minä pääsin vihdoin kaasoksi! Järjestin toisen kaason kanssa ystäväni polttarit ja häissä toimin kaason roolin lisäksi seremoniamestarina.

Vanhin kummityttöni pääsi ripille ja naapurissa asuva ystävä täytti pyöreitä, joita juhlittiin railakkaasti. Juhlia siis riitti! Ihan paras kesä!

Joulukuu 2001

Myös minulla ja miehelläni oli aihetta juhlaan. Heinäkuussa 2018 tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun meidän rakkaustarina alkoi. Jos haluat lukea avoimen kirjeen miehelleni, löydät sen täältä.

Vaikka kesällä oli paljon juhlia, tein töitä, kirjoitin blogia ja suunnittelin monia asioita, vietimme perheen kesken aika paljon aikaa. Meillä oli todella kiva kesä.

MATKAT

Matkoja Suomen rajojen ulkopuolelle tein viime vuonna kaksi kertaa. Perinteinen risteily Tukholmaan alkuvuodesta toteutuu tänäkin vuonna. En enää edes tiedä kuinka mones vuosi putkeen. On jotenkin kiva, kun joulun ja vuodenvaihteen härdellien jälkeen on minulla ja miehellä kahdenkeskeinen breikki arjesta.

Toinen matka suuntautui kauemmas. Kävin ensimmäistä kertaa Välimerellä! Mahtava kokemus. Tämä oli perheemme ensimmäinen rantaloma.

TERVEYS JA HYVINVOINTI

Vuosi 2018 ei oikein mennyt putkeen elämäntapamuutokseni kanssa. Tai noh, meni ja ei mennyt. Miten sen nyt ottaa. Kuten aikaisemmin mainitsin, olemme miehen kanssa savuttomia. Se on saanut meille molemmille kiloja kertymään. Mutta ei se yksinään ole syypää. Ihan elämänhallinta ja stressi ovat myös syypäitä. Laiska en ole ollut, mutta olen aikani ja tarmoni käyttänyt muuhun kuin hyvinvointiin. Vaikka kuvassa sohvalla olen, ei minun takapuoleni tuossa sohvassa ole pahemmin päässyt syksyn aikana olemaan. Kyllä minun työtuolini tuntuu kasvavan minun takapuolestani tätä menoa. 😁 Mutta samalla kun alan nyt laittamaan itseäni opparimoodiin takaisin, laitan itseäni takaisin terveellisiin tapohin. Enemmän ulos aivoja tuulettamaan ja ateriarytmit kohdilleen. Niin ja päivittäiset sokeriannokset pois! Minusta tuli syksyllä jälleen aivan sokeriaddikti. Nyt pyristelen siitäkin eroon. Kun yhden kamalan myrkyn saa jätettyä, tuli yksi, vähän vähemmän paha tilalle. Kuitenkin ajatustasolla on taas tehty työtä, joten nyt pienin askelin korjausliikkeet. Vielä tarkennukseksi, että sokerilla viittaan nyt sitten ihan rehellisesti karkkiin, suklaaseen ja muihin ei-niin-hyviin valintoihin päivittäin käytettynä.

Joulun alla toinen lapsuudenystäväni sai esikoisensa. Jouluaattona ystäväni kysyi minua ja miestäni kummeiksi pienelle neidille. Ihanaa! 😍 En vain vielä ole nähnyt tulevaa kummityttöäni, muuten kuin kuvissa. Hän syntyi vähän liian aikaisin, mutta on jo kotona. Meidän perheessä on ollut kaikenlaisia pöpöjä, joten ei ole vielä voinut mennä katsomaan.

Huikea vuosi takana! Vaikka välillä on tuntunut, että paahdan taas liikaa ohituskaistalla ja poltan kynttilääni molemmista päistä, toi vuosi 2018 paljon mahtavia asioita elämääni. Odotan innolla alkanutta vuotta. Viimeistelen opintoni ja valmistun keväällä. En tiedä vielä kaikkea tulevasta, mutta odotan sitä innolla. Tämän alkuvuoden koko meidän perhe on koulussa. Kuopuksemme esikoulussa, esikoinen peruskoulussa, minä pian valmistun ja mieheni aloittaa 7.1. energiatekniikan insinöörin opinnot Kotkan Xamkissa. Olen niin ylpeä hänestä!

Kuten koristetyynyissänikin lukee:

”remember yesterday dream of tomorrow live today”

Tähän on hyvä päättää menneiden muistelu. Ihanaa alkanutta vuotta! Minkälainen sinun vuotesi 2018 oli? Oliko se menestyksekäs? Menevä? Mukava? Tasainen? Vai vastoinkäymistä toisensa perään?

X