Glitz & Glam

Miten kulkea helposti ja edullisesti Tallinnassa? Lataa Bolt!

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Minulle syntyi idea kertoa Tallinnassa matkaaville kätevästä mobiilisovelluksesta. Pitkäaikaisimpiin lukijoihini kuuluva Vandaalia sattui kysymään viime viikon T1 Mall of Tallinn -kauppakeskusta käsittelevässä postauksessa, että millä kuljin Tallinnassa. Kiva, kun Vandaalia kysyi. Siitä syntyi idea tehdä aiheesta ihan postaus, josta varmasti on iloa ja hyötyä Tallinnaan matkaaville.

Tallinna on hyvin kompakti ja kaikki yleensä kävelymatkan etäisyydellä. Siellä helposti kulkee vähän pidemmänkin matkan jalkaisin, kun ympärillä on niin paljon kaikkea kiinnostavaa. Kesällä on ihanaa talsia vanhassa kaupungissa ja poiketa mukaville terasseille ja kahviloihin. Talviaikana on vähän vähemmän viihdyttävää kulkea ulkona. Saati sitten, jos haluaa käväistä jossain erittäin suositussa ravintolassa, joka sijaitsee keskusta-alueen ulkopuolella tai haluaa lähteä käymään keskustan ulkopuolella olevissa kauppakeskuksissa.

Tallinnassa on bussiliikennettä runsaasti. Niilläkin pääsee, jos vaan reitit ja aikataulut osuvat yhteen. Takseja on runsaasti, kuten kaikki tietävät. Moni tietääkin, että musta Mercedes-Benz ilman taksifirman logoja ja musta nahkatakki kuljettajalla tietävät tavallista kalliimpaa hintaa. Varsinkin kyytiänsä aggressiivisesti tarjoavat tarkoittavat korkeaa hintaa. Yleensä terminaalista ulos tullessamme nappaamme tutun firman taksin, kuten Tulika Takso tai Tallink.

Nyt on myös Bolt, joka vastaa monille tuttua Überia – joka sekin toimii Virossa. Bolt on lukemani mukaan parempi, sillä kuskeja on runsaasti saatavilla ja Bolt on ollut tähän asti luetettavampi tietoturvaltaan kuin venäläinen Yango. Virossa on kolme kyytipalvelua: Bolt, Über ja Yango. Esittelen nyt Boltin, josta meillä miehen kanssa on kokemusta.

Boltin saa ladattua maksuttomasti App Storesta ja Google Play -sovelluskaupasta. Sovellukseen ladataan luottokortin tiedot, jolloin kyydin maksu on nopeaa ja vaivatonta.

Kun sovellus on käytettävissä, haetaan kyytiä syöttämällä haluttu määränpää.

Boltissa pääsee valitsemaan kyytejä tarpeidensa ja toiveidensa mukaan. Hinnat ja ajan kyydin saapumiselle näkee sovelluksesta yhdellä silmäyksellä.

Jos haluaa edullisimman, sen kun valitsee halvimman. Jos haluaa ylellisyyttä, tila-auton tai lastenistuimen, kaikki on helposti valittavissa. Huikeinta oli sähköauto!

Koska sähköauton valinnan mahdollisuus löytyi Boltista, suosimme jokaiseen Bolt-kyytiin täyssähköautoa. Kahdessa tilaamassamme sähköautossa oli isot Boltin tarrat kyljissä, yhdessä ei ollut. Älä siis hämmenny, jos kaikki kyydit eivät ole Bolt-tarroilla varustettuja.

Tilaamamme sähköautot olivat pikkuautoja, mutta tilaa niissä oli oikein hyvin siitä huolimatta. Kaikki kuljettajat ajoivat mielestäni maltillisesti, eli kyydissä ei pelottanut. Joskus vaan ulkomailla on saattanut pelottaa taksien kyydissä, kun ajotavat ovat vähän kaahailevat. Tallinnassa ja Pariisissa sekä Kreetalla on välillä vähän hirvittänyt liiallisen kaahailun vuoksi. Ja olen kuullut monista Euroopan maista, joissa oikeasti on saanut pelätä paikallisen taksin kyydissä. Boltin kolme kuskia olivat ripeitä, mutta liikennesääntöjä noudattavia sekä jalankulkijoita huomioivia.

Kyydit saapuivat joka kerta ilmoitetussa ajassa, mutta jokaisen sovellusta käyttävän tulee ymmärtää, että joskus tietyöt, ruuhka ja onnettomuudet voivat hidastaa kuljettajaa. Kyseessä on arvioitu saapumisaika, mutta meidän kohdallamme ne pitivät hyvin paikkaansa.

Sovelluksesta löytyy paljon lisätietoa yllätyksien varalle, mutta niinkin käytännöllinen kohta löytyy kuin autoon jääneet ja kadonneet tavarat.

Sovellus näyttää kuskin sekä hänen tähtensä, jotka siis kertovat saaduista suosituksista. Kun kuljettaja tuo määränpäähän, kuitataan sovelluksen kautta maksu, josta saa digitaalisen kuitin.

Melkein välittömästi sovellus pyytää arvioimaan kyydin. Kaikki kolme Boltin kyytiä saivat viisi tähteä, sillä mitään valitettavaa ei ollut. Jos kuitenkin olisi valitettavaa, voi siitä ilmoittaa sovelluksen kautta.

Bolt oli todella kätevä sovellus! Se on käyttäjäystävällinen ja sen kautta kyydit olivat edullisia sekä luotettavia. Kielimuurit eivät haittaa, vaikka vaikuttikin siltä, että moni kuljettaja osasi ainakin englantia jossain määrin. Kuljettaja näkee sovelluksen kautta mihin haluat ja maksukin tapahtuu sen kautta.

Mutta mikä parasta, sovelluksella tilaat kyydin vaivattomasti haluamaasi paikkaan. Ei tarvitse etsiä taksitolppaa, neuvotella hintaa eikä odotella pitkään. Ainakin tammikuussa Bolt-kuskeja oli runsaasti liikkeellä. Voit valita haluamasi kyydin ja näet hinnan välittömästi.

Onko teillä kokemuksia Boltista Tallinnassa?

Lue myös

X