Glitz & Glam

Onko joulukalenterit valmiina? Huomenna saa avata ensimmäisen luukun!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Lookfantastic ja Nivea saatuja

Joko joulukalenteri on aseteltuna huomisaamua varten? Ihanaa, tämä jokavuotinen marraskuu alkaa olla vihdoin taputeltu. Eihän elo tästä autuaaksi muutu kuin taikasauvan iskusta, mutta kyllähän tätä pimeyttä ja väsyttävää sekä koronan vuoksi ahdistavaa aikaa edes vähän piristää joulukalenterin luukkujen availu.

Olen edelleen kuin pieni lapsi, kun kyseessä on joulu. Olen jouluihminen, enkä häpeile sitä. Maailmassa on niin paljon kaikkea stressaavaa ja ahdistavaa, että haluan täpinöidä joulusta. Haluan fiilistellä sitä, haluan puhua siitä ja haluan järjestellä sitä. Tietenkin joulu aiheuttaa välillä stressiä, vai sanottaisiinko näin, että työt ja muut velvollisuudet aiheuttavat stressiä, kun en ehdi antaumuksella puuhailla lempijuhlani parissa.

Vähän hyväntahtoista kateutta aiheuttaa toisten niin jouluisiksi somistetut kuvat kodeista. Meillä ei ole vielä oikein mitään, vaikka haluaisin. Pitää tehdä raivaussiivous, niin sitten pääsen minäkin somisteluun.

Koska olen aina ollut tällainen jouluhöperö, ei ole ihme, että minulla on joulukalentereja joka vuosi.

Teen joulukalentereita toisillekin. Mieheni sai toisen kerran peräkkäin itsetehdyn olutjoulukalenterin. Olen joskus 2000-luvun alulla tehnyt itse, mutta sitten ostin niitä valmiina. Nyt olen jälleen palannut itse tekemisen pariin.

Viime vuonna mieheni joulukalenteri sisälsi suomalaisia pienpanimo-oluita. Tänä vuonna kalenterissa on suomalaisten pienpanimo-oluiden lisäksi muutama pienpanimon tuotanto muistakin maista. Pääasiassa pohjoismaalaisia, mutta pari ihan toiselta puolelta maailmaa.

Mummolleni ostan joka vuosi teejoulukalenterin. Tänä vuonna Teekalenterissa onkin 25 luukkua.

Sitten lisäksi olen monena vuonna tehnyt äidilleni sekä ystävilleni kosmetiikkajoulukalentereita. Niistä minulla ei ole kuvaa, mutta olen tosiaan hyödyntänyt viime vuosina menneiden vuosien kalenteriaihioita. Äitini saa toista kertaa peräkkäin Elevenin 2017 joulukalenteriin sisällöt ja ystäväni saavat Lookfantasticin menneiden vuosien kalentereita täytettynä.

Siksi on todella kiva, kun nykyään monet kalenterit voi käyttää uudelleen, kun täyttää ne uusilla sisällöillä. Mieheni saa tosiaan vanhaan olutjoulukalenteriinsa uudet sisällöt.

Lapset valitsivat tänäkin vuonna joulusukan. Heidän huoneidensa ovenkahvasta roikkuu joulusukka, johon sujautan edellisenä iltana jonkun kivan yllätyksen. Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa sellainen tilanne, ettei kummankaan lapsen sukkaan sujahda yhtään lelua! Nyt molemmat lapsemme ovat kasvaneet ohi siitä ajasta. Ei ole enää lelutoiveita edes joululahjatoiveissa.

Tiedustelin lapsilta, mitä he odottavat joulusukista. Kuulemma suihkusaippuoita, sukkia, karkkia ja jotain kivoja yllätyksiä. Poikani toivoi myös mirrejä eli rusetteja. Hän kun tykkää kouluunkin pukeutua kauluspaitaan ja laittaa mirrin kaulaan. Kaikkia noita toiveita on hankittuna sekä monta muutakin kivaa ylläriä.

Jos ihmettelet, miksi ovenkahva on pystyssä, niin syynä on meidän ihana Erkka-kissamme. Hän on taitava kiipeämään ja avaamaan ovia. Jotta makuuhuoneiden ovet pysyvät tarvittaessa kiinni, käänsimme kahvat pystyyn. Erkalla oli yhdessä vaiheessa tapana rymistellä yöllä lastenhuoneiden ovenkahvoissa ja herättää lapset. Kun ovi ei avaudu pystyssä olevan kahvan vuoksi, niin Erkka on lopettanut yöllä kahvoissa hyppimisen.

Jos ennen pidin vessanovea lukossa sinne tunkevien pikkulasten vuoksi, niin nykyään lapset eivät todellakaan tulisi kanssani samaa aikaa vessaan, mutta kissa tunkee huutamaan ruokaa tai huomiota. Onneksi vessanoven saa helposti lukkoon. Vitsailemmekin, että Erkka on tavallaan meidän iltatähtemme, joka nukkuu yöt meidän välissämme.

Tänä vuonna availen Lookfantasticin kalenterin lisäksi lakritsikalenteria sekä tyttäreni ja minun yhteistä Nivean kalenteria. Pääasiassa Nivean kalenteria availee tyttäreni, mutta olen apajilla, kun osuu sellaisia sisältöjä, joita itse tarvitsen.

Olen tuota ensimmäistä luukkua availlut jo muutaman kerran. Huomenna saan vihdoin ottaa sen sieltä ja tutkia, mitä silkkipapereista löytyy! Ja saan suunkin makeaksi lakukalenteristani. Olen myös innoissani, kun huomenna saan katsella lasteni ja mieheni iloa tutkiessaan omien kalenterien sisältöjä.

Ihana joulukuu, olet tervetullut piristämään näitä aikoja!

Lue myös:

5 parasta joulukalenteria 2020

Lookfantasticin joulukalenteri 2020 

Olutjoulukalenterin sisällöt Alkon verkkokaupasta

Lue myös

X