Lifestyle

Saanen esitellä uuden perheenjäsenemme, Erkka!

6.7.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

”Talo ei ole koti ilman kissaa.”

Muistatte varmaankin, että huhtikuussa meidän kissavanhus Vilma nukkui pois. Kerroin tuosta perheemme surusta silloin pääsiäisen alla. Minulla on aina ollut kissoja. Rakastan kissoja. Kotimme tuntui vähän tyhjältä, vaikka sen täyttää kaksi eläväistä lasta. Hyvin pian huomasimme kaipaavamme kissaa. Kun pahin suru Vilman poismenosta helpotti, alkoi ajatus uudesta perheenjäsenestä houkuttaa.

Olimme miettineet syksyä ajankohdaksi, mutta lopulta päädyimme siihen, että kun mieheni nelikymppisjuhlat on vietetty, voimme antaa kodin kodittomalle. Toissailtana kurkimme koko perheen voimin Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen verkkosivuja. Sivuilla ei ollut montaa kissaa, eikä niistä oikein ollut meidän perheenjäseneksi. Kurkkasimme KSEY:n Facebook-sivuja ja sieltä löytyikin tieto, että 5.7. on avoimet ovet kissatalolla.

Mehän sitten lähdimme kissatalon avoimiin oviin. Lapsille toitotimme, että tuskin meidän mukaan vielä ketään lähtee, mutta käydään nyt katsomassa ja tekemässä varausta tai ilmoittaudutaan jonoon sopivaa varten.

Avoimissa tiloissa ei tällä hetkellä ollut montaa kisua, mutta muutamia kuitenkin. Nämä veljekset Asmo ja Lynx eivät oikein nauttineet ihmispaljoudesta, vaikka muuten näyttivät ystävällisiltä herroilta. Antoivat meidän pikkumiehenkin silitellä.

Paikalla oli kyllä silitystä kaipaaviakin yksilöitä. Tämä Niilo vaikutti iskeneen silmänsä minun mieheeni. 😀 Niilo olisi ollut hyvä meille, mutta hänellä on tyttökamu, joka pitäisi ottaa samalla. Tällä hetkellä haluamme vain yhden kissan. Joten jouduimme jättämään Niilon ja Netan odottamaan kotia, jonne pääsevät yhdessä. Niilo ja Netta ovat tulleet eläintalolle hyvästä kodista, itsestään riippumattomasta syystä.

Sibelius herätti kiinnostustamme. Musta herra vaikutti ihmisläheiseltä ja sieti lapsiakin.

Tämän pojan olisimme ottaneet mukaamme, mutta Salomon (toivottavasti muistan herran nimen oikein) oli jo varattu.

Päätimme sitten, että menemme jonoon Salomonista ja jos hänet olisi haettu seuraavana päivänä, olisimme ottaneet Sibeliuksen. Kun tätä lopullista päätöstämme kerroimme eläintalon henkilökunnalle, eräs naisista kertoi meille Erkasta, joka on toisella puolella taloa.

Siirryimme katsomaan vielä Erkan, joka oli ”eristysosastolla” vielä.

Erkka tuli heti lasten kanssa juttuun ja sylissäkin viihtyi. Erkka oli selkeästi valmis meille. Erkka valitsi meidät.

Erkka on tosiaan käynyt eräässä kodissa ja palannut sieltä eläintalolle. Syy ei ollut Erkan käytöksessä, vaan Erkka ei ollut heidän kadoksissa oleva kissa. Samannäköinen, mutta Erkka ei ollut se heidän kissansa.

Me saimme Erkan heti mukaamme. Periaatteessa Erkka ei vielä ollut vapaa lähtemään, mutta hoitaja halusi antaa hänet mukaamme ja vannotti meitä hakemaan Erkalle tehosterokotuksen parin viikon päästä. Tietenkin sen hoidamme Erkalle.

Kurvasimme kaupan kautta kotiin. Erkalle vaan kävi pieni vahinko kantokopassa autossa ollessa. Erkalla tuli kurakakka sinne, joten mieheni pesi ensitöikseen pienen kakkapyllyn. Yllättävää kyllä, Erkka oli hyvin helppo tapaus pesulla.

Minä olin ällistynyt miten nopeasti Erkka kotiutui.

Herra leikki lasten kanssa.

Ja vähän sellaisia kiellettyjäkin leikkejä. Kun Erkka alkoi repiä sohvaa, minä hain sumutepullon siivouskaapista. Sitä ei tarvitse kuin näyttää Erkalle, niin herra kyllä tietää. Eli Erkka on selkeästi ollut jonkun kissa joskus, mutta edellinen omistaja ei ilmeisesti ole kaivannut tai sitten on jokin muu syy.

Erkka on äärimmäisen seurallinen. Minulla on koko ikäni ollut kissoja ja lapsuudessani niitä oli todella paljon toisella mummollanikin. Yksikään kissa ei ole ollut näin tuttavallinen ja seurallinen. Mietimme hetken, että vaihdammeko Erkalle jonkun muun nimen? Jonkun meidän keksimän. Päädyimme pitämään Erkan, koska nimi on hauska ja Erkka on ihan Erkan näköinen.

Erkka on syönyt, juonut, leikkinyt, nukkunut, pessyt itseään ja puskenut lukuisia kertoja meitä kaikkia. Hiekkalaatikolla herra ei vielä ole käynyt, mutta ulos kovasti pyytää. Erkka on niitä kissoja, jotka eivät anna olla rauhassa tietokoneella. Herra tunki tähän näppäimistölle eräätkin kerrat. Onneksi hetkeksi nukahti, niin sain rauhassa kirjoitella tätä postausta ja kertoa hänen upeudestaan muulle maailmalle.

Voisi siis todeta, että Erkka on kotiutunut välittömästi. Tästä arviolta 2-5 -vuotiaasta miehestä lähtee karvaa ihan järkyttävästi. Ehkä hänen karvanlähtönsä pian helpottaa. Nyt olemme harjanneet turkkia ja loput karvat onkin sitten meidän housujemme lahkeissa, joita Erkka kiehnää kaiken aikaa. Minulla ja miehellä on pöksyt, jotka ovat ihan aitoa Erkkaa.

Vielä emme tunne toisiamme kunnolla, mutta tässähän me tutustutaan. Meidän kodin sääntöjä tässä vielä tarvitsee Erkalle opettaa. Säännöt ne kissallakin on oltava. Toivotaan, että Erkka omaksuu ne nopeasti. Nyt jo vaikuttaa aika lupaavalta. Yhden pienen vaaratilanteen Erkka ehti itselleen järjestää sääntöjen rikkomisessa. Herra hyppäsi keittiön työtasollle ja siinä samalla tassu meni suoraan kahvikuppiin. Onneksi siinä kupissa oli minun kahvini eikä mieheni. Minun kahvissa oli maitoa, joten kahvi ei ollut kuumaa. Mieheni kahvi olisi polttanut kisua.

Erkka valloitti meidän sydämet välittömästi. Ihana herra! Hän siis on meidän uusi perheenjäsen. Ehkä nyt lopetan höpöttelyn tästä hurmurista, sillä minua tuijotellaan sohvalla vähän nyreissään sillä ilmeellä, että meneekö vielä kauan? Eikä se tällä kertaa ole mieheni. 😀

Tässä välissä se sohvalla ollut tuijottelija hermostui ja hyppäsi läppärille kirjoittamaan teille terveisensä: ”ööööööööölllllllllllllll” T: Erkka

En nyt sitten tiedä onko Erkka ruotsinkielinen vai mitä tuo meinaa? 😀

Kommentit (37)

Voi että ❤️. Asuin vuosia ulkomailla ja kun tulin takaisin,ei ollut enää huonekaluja. Sisustuksessa huomioin koko kodin pinnat niin että ovat kissankestäviä. Sohva on mm. nahkaa. Teidän sohvanne näytti oikein potentiaaliselta raapimismateriaalilta. Kynnet uppoaa oikein mukavasti. Myös patjan reunat huomioin niin ettei niistä tule raspimanateriaalia ym ym
Onnittelut uudesta perhernjäsenestä!

Voi miten ihana pieni herra ❤️
Onnea uudesta perheenjäsenestä!

Eikö olekin! Kiitos! 🙂

Onnea uudesta perheenjäsenestä! <3

Kiitos! 🙂

Voi että, ihanaa <3 Toivottavasti Erkka-herra sopeutuu uuteen kotiin (ja sääntöihin ;)) ja saa vietettyä teidän kanssa monia onnellisia kissanpäiviä, onnea matkaan 🙂

Erkka sopeutui loistavasti! Huussi löytyi ja herra nukkuu meidän kanssamme. Pöydille Erkka haluisi hyppiä, joten niistä vielä vähän koulutetaan. Mutta… tuota sääntöä ei kunnioittanut Assi eikä Vilmakaan, vaikka elivät toistakymmentä vuotta meidän kanssamme. Aina kävivät salaa pöydillä istumassa. Joten Erkan kanssa varmaan menee samalla tavalla. Kissa on kissa. 😀

Ihana Erkka! Niinhän se on, lopulta se on kissa joka valitsee ihmisensä, näitä tapauksia on paljon. Nyt on ainakin Erkalla loppuelämän koti. <3

Näinhän se menee. Meidän Assi oli kanssa eläinsuojeluyhdistykseltä. Hän valitsi mieheni silloin. Menimme ihan toista kissaa katsomaan, mutta se oli niin arka. Assi halusi mukaamme ja meillä hän eli 11 vuotta, kunnes sitten iän tuomat sairaudet uuvuttivat loppulliseen uneen.

Erkka oli kanssa ihan valmis meidän mukaamme. Meillä vähän olikin niin, että menimme katsomaan, jos joku kissa haluaisi ottaa tällaisen perheen? Me menimme esiteltäväksi. Näin me se vähän ajateltiin. 🙂

Hei ihana Minna!
Oij, miten jännittäviä aikoja elätte! Uusi perheenjäsen mullistaa hetkeksi koko arjen ennenkuin kaikki tottuvat toisiinsa ja talon tavoille.
Mukavia hetkiä Erkan kanssa!

Niin elämme! Tässä opetellaan uutta vaihetta. Varsinkin Erkalle tämä on uusi elämä. Herra on kyllä jo nyt aikamoinen lellipentu tässä perheessä. 😀 Saa paljon kaipaamaansa huomiota, sillä Erkka rakastaa huomiota. Minulla on välillä ihan mahdotonta yrittää tehdä koulutehtäviä ja kirjoittaa blogia, kun Erkka hyppii läppärille ja tökkii kättäni. 😀

Aivan ihana ja ilmeikkään oloinen on tämä teidän Erkka! Onnea ja ihania vuosia uuden tulokkaanne kera, Minna!

Kiitos! Erkka on kyllä ihana luonteeltaan ja persoonallinen heppu. 🙂

Vooooooi <3 Ihana Erkka! Kiva, kun otitte löytökisun ja onnittelut uudesta perheenjäsenestä:)

Kiitos! Erkka on ihan mainio!

Ihana kaveri! Ja todella hienoa, että otitte aikuisen, uutta kotia kaipaavan kissan. Kun kotiutuminenkin alkoi noin hienosti, toivoisin useammankin miettivän kodin antamista aikuiselle kissalle. Ottaisin itsekin, ellei kissaluku olisi jo täynnä 🙂

Erkka on jo toinen eläinsuojeluyhdistykseltä otettu kissa. Molemmat sieltä otetut ovat olleet aikuisia ja kotiutuneet loistavasti. Vilma tuli meille pentuna kaverin kaveriltani. Siinä vasta olikin riiviö! 😀 Vilma kotiutui kyllä, mutta voi elämä sitä pennun rasavilliyttä. Siksi aikuinen kissa on meille parempi ja vielä tällainen kotia tarvitseva. Eivät kaikki löytökissat ole ”ongelmatapauksia”. Osa on tosiaan näin ihmisläheisiä ja lapsista pitäviä. Mutta sitten on toki niitä arkoja ja aggressiivisiakin, jotka tarvitsevat tyyliin yhden aikuisen kodin, jossa opettelevat luottamaan ihmisiin. Mutta kyllähän ne siellä eläinsuojeluyhdistyksellä kertovat kuka on valmis kenenkäkin kanssa elämään.

Että todellakin suosittelen kaikille! Pennut ovat ihania, mutta varmaan moni muukin haluaisi jo valmiimman ”paketin” kotiinsa. Varsinkin tällainen perheenäiti ja -isi ei jaksa yhtään enempää kasvatettavia tähän ruuhkavuosien keskelle. 😀

Onnea uudesta perheenjäsenestä.
Minua on aina kiinnostanut, miten tarkkaan selvittävät tulevan kodin, että kissalla on sitten hyvät oltavat? Vai ihan jutustelemalla tekevät sitten päätöksen? Meiltäkin löytyy kaksi kissaa: hyvin tomera ja tuittupää herra ja reilun vuoden vanha todella kiltti kissaneiti.

Kiitos! 🙂

Vuonna 2000 saimme kissan heti mukaamme, mutta koeajan jälkeen meille tultiin kotiin tekemään paperit ja silloin maksoimme sen 300 markkaa Assista. Minä olin tuolloin 17-vuotias ja mieheni vielä siinä vaiheessa 22-vuotias.

Tällä kertaa maksu ja paperit hoidettiin heti ja kissa lähti mukaamme. En tiedä, mutta vähän luulen, että riippuu vähän kissan ottajasta käytännöt. Nyt kun mietin, niin meistä sai aika paljon infoa jo siinä kissaa silitellessä. Se miten me vanhemmat ohjeistettiin lapsia asioista ja mitä vastailimme lastemme kysymyksiin, jotka liittyivät kissoihin. Vähän luulen, että jos ”henkilökuntaa” epäilyttää, ei kissaa saa yhtä nopeasti ja helposti mukaansa.

Ihana Erkka. Onnea uudelle perheenjäsenelle.

Kiitos Sari! 🙂

Ihana Erkka! Onnea! Mäkin haaveilen kissasta, mutta mies on allerginen, joten taitaa jäädä haaveeksi. Astman takia ei uskalleta alkaa siedättämäänkään

Koiraa meille ei uskalla ottaa, koska molemmat lapset ja minä olemme koirille allergisia. Huomasimme kylläkin, että Erkasta tulee vähän oireita minulle ja tytölleni, mutta tässä ehti mennä 3 kk ilman kissaa. Lisäksi kun Erkka pöllyttää vielä tuota karvaa ja sen mukana hilsettä, niin sekin voi olla syynä. Uskoisin, että tämä menee ohi, koska meillä ei ole ennen kissoista tullut oireita. Niin ja onhan tässä parhaillaan tuo siitepölykausi, joka sekin altistaa oireilemaan herkemmin.

ihana! onnittelut uudesta perheenjäsenestä. <3

Kiitos! 🙂

Oi että, vaikuttaa ihanalta herrasmieheltä <3
Onnea paljon vielä kerran uudesta perheenjäsenestä <3

Kiitos! 🙂 Erkka on kyllä todellinen herrasmies. Aika kova perässä kulkemaan ja osallistumaan kaikkeen. Varsinkin minun perässä juoksee kaiken aikaa. Miehen kanssa vähän ovat kokeilleet, että kumpi on talon herra, mutta niin herrasmies on kuin nuorikissa olla voi.

Ihana kuin saitte Erkka kissan ! Erkka voisi olla Erik luulen. Kissa valitsee ihmisen josta se kovasti pitää sen tiedän kuin olen itsekin pitänyt löytökissoja ja sitten sijoittanut ne hyvään kotiin. Nykyään en enää pidä löytökissoja vaan meillähän on tämä itseoikeutettu ToffeHerra jota me rakastamme yli kaiken ! Hausoja kissanpäiviä sinne Kouvolaan !!!

Joskus aikaa ennen lapsia mietin, että jos itsekin pitäisin löytökissoille kotihoitoa. Nyt ei elämäntilanne anna myöten, mutta saa nähdä tulevaisuudessa. Sitten omilla vanhoilla päivillä minusta tulee kissamummo. 😀

Kissa tosiaan tekee itse sen valinnan. Erkka ei lapsista hätkähtänyt ja oli niin valmis mukaamme kuin olla ja voi. Täytyys sanoa, että herra on todella kotiutunut ja osa perhettä. Ihan kuin olisi aina ollut täällä. Toki laatikot ja kaapit on vielä koluamatta ja haluaisi niitä tutkia, mutta muuten alkaa olla kuin olisi koko ikänsä täällä asunut. 🙂

Onnea uudesta perheen jäsenestä! 🙂

Kiitos! 🙂

Voi että miten ihanaa. ❤ Perheeni kaikki kissat ovat olleet löytöeläimiä, joten erityisen iloiseksi tulen aina kun joku sieltä lemmikin hakee ja jaksaa vielä samalla ”mainostaa” paikkaa. ? Onnea teille uudesta perheenjäsenestä!?

Erkka on meidän toinen kissa eläinsuojeluyhdistykseltä. Vuonna 2000 haimme meidän Assin sieltä. Assista aika jätti vuonna 2011. 🙁 Mieheni sanoi, että hän haluaa kissan KSEY:ltä ja itsekin olin samaa mieltä. Lapset olisivat halunneet pennun. Me aikuiset taas tiedämme miten haastavaa pennun kanssa on ja lisäksi miten helposti kissanpennut löytävät uuden kodin. Aikuinen kissa ei ole ihan niin haluttu. Mutta sen kyllä sanon, että ei Erkka siellä kauaa olisi joutunut olemaan. On hän niin ihana luonteeltaan ja valmis lapsiperheeseen, että varmasti ottajia olisi ollut, kun Erkka olisi päässyt avoimelle puolelle tehosterokotteen jälkeen.

Että tosiaan suosittelen kaikille eläinsuojeluyhdistysten kautta kissan hankintaa. Siellä on monta todella ihanaa persoonaa, jotka tarvitsevat uuden mahdollisuuden, uuden kodin ja rakkautta. 🙂

Kyllä nyt jo täytyy blogin esittelyteksti kirjoittaa uusiksi, jotten kukaan erehdy pitämään noin komeaa nuorta kissaa vanhuksena 😉
Onnea uudesta perheenjäsenestä!
En voi lakata ihmettelemästä, kuka näitä ihmeellisiä eläimiä oikein hukkaa ja jättää taaksensa? Eikä muka huomaa, että perheestä puuttuu yksi…

Mun on jo iät ja ajat pitänyt muokata sitä, mutta on tuntunut niin surulliselta poistaa Vilma siitä. Nyt tosiaan asia onkin eri, kun on nuori herra tullut taloon. 🙂

Samaa olen itsekin ihmetellyt. Tämä on nyt meidän toinen kissa eläinsuojeluyhdistykseltä. Luonteeltaan niin mahtavia kissoja ovat molemmat, että en vaan tajua miten heidät on sillä tavalla hylätty? 🙁

Ihana Erkka <3

Erkkis on niin ihana kisu! <3

Voi että ❤️. Asuin vuosia ulkomailla ja kun tulin takaisin,ei ollut enää huonekaluja. Sisustuksessa huomioin koko kodin pinnat niin että ovat kissankestäviä. Sohva on mm. nahkaa. Teidän sohvanne näytti oikein potentiaaliselta raapimismateriaalilta. Kynnet uppoaa oikein mukavasti. Myös patjan reunat huomioin niin ettei niistä tule raspimanateriaalia ym ym
Onnittelut uudesta perhernjäsenestä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *