Glitz & Glam

T1 Mall of Tallinn – ostoskeskusvinkki Tallinnassa

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Olin viime viikonloppuna pitkästä aikaa Tallinnassa. Mieheni vei minut joulu- ja synttärilahjaksi pienelle hemmottelulle Tallinnaan. Saimme kahdenkeskeistä aikaa ja vain olla. Viikonloppu meni nopeasti hyvässä seurassa, kuten aina.

Kävimme Tallinnan melko uudessa kauppakeskuksessa, T1 Mall of Tallinn. Tämä Ülemistessä sijaitseva kauppakeskus valmistui reilu vuosi sitten. Taitaa olla vielä tälläkin hetkellä Tallinnan uusin kauppakeskus, mutta siellä niitä nousee kuin sieniä sateella, joten en voi olla aivan varma tiedosta.

T1 Mall of Tallinn sijaitsee aivan Ülemiste Keskuksen ja Sikupillin Prisman läheisyydessä. Tämä varmasti kertoo sijainnista paljon Tallinnassa matkaaville. T1 Mall of Tallinn on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä ja pettyneitä kokemuksia, mutta jos haluaa itse katsoa, eikä seurata vain mitä muut sanoo, kannattaa uusinkin kauppakeskus tsekata.

T1 Mall of Tallinn pitää sisällään valtavan määrän liikkeitä, mutta pieniä sellaisia. Täältä et löydä Henkkamaukkoja ja muita joka paikasta löytyviä kauppakeskusliikkeitä. Siitä annan valtavasti kiitosta T1 Mall of Tallinnille. Miksi mennä sellaisiin, jos ne kaikki löytyy omalta ”kylältäkin”?

Kauppakeskuksen katolta löytyy Skywheel of Tallinn, eli valtava maailmanpyörä. Emme käyneet maailmanpyörässä shampanjakierroksella, mutta ihailimme iltaisin sen valoja vanhassa kaupungissa sijainneen huoneistomme parvekkeelta.

T1 Mall of Tallinn on valtava! Sen koosta kertoo paljon, kun sitä kuvaillaan kolmen jalkapallokentän kokoiseksi. Myös opasteissa olevat metrimäärät kuvaavat hyvin tämän kauppakeskuksen kokoa.

Koska blogini on kauneus-/kosmetiikkablogi, joka on höystetty muullakin sisällöllä, napsin kännykälläni kuvia kosmetiikkaliikkeistä, joita T1 Mall of Tallinn piti sisällään.

DOUGLAS

Douglas on Euroopan yksi johtavimpia kosmetiikkaliikeketjuja. Liikkeitä on yhteensä 2400, kaikkiaan 19 Euroopan maassa. Odotukseni olivat korkealla tästä liikkeestä.

Mutta pakko myöntää, petyin Douglasiin. Brändit ovat lähes tulkoon sitä samaa kuin meilläkin.

Muutamia sellaisia ou jeah -brändejäkin bongailin, mutta en innostunut ostamaan mitään.

Douglasista löytää heidän omankin brändin tuttujen brändien lisäksi.

Muutamia erikoisempia brändejä ja ständejä osui kohdalleni.

Meikkien ja ihonhoitotuotteiden lisäksi Douglasista löytää hiusbrändit ja tuoksut.

Jotain kivaa ja erikoistakin silmiini osui. Nämä jellysaippuat näyttivät niin herkuilta!

Hintataso on aika lailla Suomen hinnoissa. Ei Tallinnaan kannata enää halpojen hintojen vuoksi suunnata, vaan enemmänkin kokemuksien vuoksi.

APOTHEKA BEAUTY

Apotheka Beauty on kosmetiikkaliike apteekin yhteydessä. Viereisestä ovesta kuljetaan apteekkiin ja tästä kutsuvammasta ovesta apteekin kosmetiikkaliikkeeseen.

Ensimmäisenä ovesta sisään astuessa törmäsin niin tuttuun Lumeneen. Liike ei ole vain apteekkikosmetiikkaa, vaan se on paljon muutakin. Kuitenkin premium-merkkejä kaikkia.

Liikkeessä on meikkejä, ihonhoitotuotteita ja muita hyvinvointituotteita.

Erityisen paljon bongasin mineraalimeikkisarjoja ja hoitolamerkkejä. Iloinen yllätys oli, että Babor ja Filorga löytyvät Apotheke Beautysta.

Oli ilo huomata, että tästä apteekkikosmetiikkaliikkeestä voi löytää erikoisempiakin brändejä sekä hauskoja tuotteita.

NORDIC BEAUTY CONCEPT

Pieni liike, joka sisältää ykkössuosikkeja – tai ainakin näin he itse asian ilmaisevat.

En mennyt sisälle, mutta otin ulkopuolelta kuvan. Liikkeessä oli väkeä, kuten oli myös apteekkikosmetiikkaliikkeessäkin. Nämä kaksi vaikuttivat siksi kauppakeskuksen suosituimmilta.

Nordic Beauty Concept pitää sisällään suosittuja brändejä, kuten Tonymoly, Huxley, Beautyblender, Briogeo jne. Erityisesti korealaista kosmetiikkaa kannattaa täältä käydä kurkkaamassa.

BEAUTY REPUBLIC

Lisäksi löytyy vielä ihan erillinen korealaiseen kosmetiikkaan erikoistunut liike. Beauty Republic on sitten vähän sellaista premiumia K-Beautya.

T1 Mall of Tallinnista löytyy myös japanilaiseen kosmetiikkaan ja pikkutavaroihin erikoistunut liike, Miniso. Sitä en löytänyt kierroksellani, mutta vinkiksi, että sellainenkin sieltä löytyy.

GREEN BEAUTY

Kun olin etukäteen katsonut liikkeiden nimiä, mitä kauppakeskuksesta löytyy, petyin kyllä tähän Green Beautyyn. En edes viitsinyt kuluttaa aikaani siihen. Odotin liikettä, jossa olisi runsaasti paikallisia luonnonkosmetiikkamerkkejä, ehkä muutamia muitakin Euroopasta.

Valitettavasti Green Beauty oli yhden brändin liike, joka näytti puoliksi tyhjältä. Myyjä istuu tiskin takana heti ovella. Just sellainen, johon ei vaan jaksa astua silloin, kun olet vain katselemassa. Mutta vegaanista kosmetiikkaa käyttävälle saattaa olla kiinnostava, sillä kuvauksen mukaan heidän tuotteensa ovat vegaanisia ja raaka-aineet korkealaatuisia.

YVES ROCHER

Vanha kunnon Yves Rocher löytyy T1 Mall of Tallinnista. En käynyt sisällä, mutta nappasin kuvan. Ihana tuoksu tulvi liikkeestä käytävälle.

INGLOT

Olisin halunnut käydä Inglotissa, mutta se piti ovensa visusti kiinni. Liike ei vaikuta loppuneelta, mutta jostain syystä se ei ollut lauantaipäivänä auki.

Koska T1 Mall of Tallinn on premium-kauppakeskus, löytyy sieltä sitten tosi hifistelijöillekin kaikenlaista. Tuoksuhifistelijöiden kannattaa suunnata näihin kahteen liikkeeseen, Quintessence ja Dr. Vranjes Estonia.

Quintessence tarjoaa käsityönä valmistettuja parfyymejä – jos vain ymmärsin oikein vironkielisestä tekstistä. Dr. Vranjes Estonia taas tarjoaa valloittavia huonetuoksuja.

ERIKOISUUS: BUTTERFLY GARDEN

Maailmanpyörä kauppakeskuksen katolla on jo yksi erikoisuus, mutta niin on tämäkin! Kauppakeskuksessa on perhostarha. Siis tarha, jossa lentelee perhosia ja siellä rentoudutaan ja ihastellaan noita kauniita siivekkäitä.

Sisäänpääsy taisi olla jotain parikymppiä. Emme menneet, vaikka ajatuksena erittäin ihana paikka. Takkeja näytti olevan henkarissa, joten kyllä siellä väkeä oli.

KIVA RUOKAPAIKKA: PELM

T1 Mall of Tallinn -kauppakeskuksessa on lukuisia kahviloita ja ravintoloita. Kävimme nappaamassa burgerit ja oluset pieneen dagen efteriin – koska aikuisten viikonloppuna niin voi tehdä! Pelm vaikutti aika kivalta ja suositulta paikalta. Siellä oli väkeä, mutta tila oli kivan väljä. Palvelu oli hyvää ja ruokakin hyvää. Todella hyvä burgeriateria, joka maksoi 12 euroa.

Näytti siltä, että burgerit olivat suosittuja, mutta myös jokin kirkkaanpunaiseen pataan valmistettu annos oli kanssa hyvin suosittu. Niitä meni paljon! Pelmissä on runsaasti valikoimaa, mutta sieltä saa venäläisiä klassikoita uudella tavalla valmistettuna. Hyvin viihtyisä ja laadukkaan oloinen paikka. Näytti olevan muidenkin mieleen.

KOKEMUKSET T1 MALL OF TALLINN -KAUPPAKESKUKSESTA

T1 Mall of Tallinn kärsii samasta kuin lukuisat muut suomalaiset kauppakeskukset. Niissä on tyhjiä liiketiloja ja liian vähän asiakkaita. Mutta minusta T1 Mall of Tallinn on kivan erilainen kauppakeskus. Siellä on jotain erilaista ja vähän parempaa. Rihkamakauppoja oli vähän, eikä niitä joka ikisestä kauppakeskuksesta löytyviä liikkeitä juurikaan ollut. Virkistävää!

Tilat ovat viihtyisiä ja ilma tuntuu hyvältä ja raikkaalta kauppakeskuksessa. Sanoin miehelleni siitä heti, että täällä on hyvä hengittää ja täällä tuoksuu jotenkin hyvälle – sellaiselle puhtaalle ja raikkaalle.

Kyllähän sen huomaa, että T1 Mall of Tallinn on enemmän venäläisille suunnattu kuin suomalaisille, mutta meissä suomalaisissakin alkaa olla kuluttajia, jotka haluavat elämyksiä ja laatua, ei pelkästään halvalla mahdollisimman paljon. Kannattaa käydä kurkkaamassa tämäkin kauppakeskus, mutta jos edullisia hintoja etsit, ei T1 Mall of Tallinn ole sellainen paikka. Se on viihtymisen ja elämyksen paikka enemmänkin.

Mutta yllätyin edullista hintaa hiussalongissa. Kävin pesettämässä hiukseni ja otattamassa lainekiharat Ketyswit Beauty Parlour nimisessä kampaamossa. Aikaa meni about tunti (pesu, pyöröharjalla kunnon föönaus ja laineet sekä muotoilu). Se maksoi vain 25 euroa! Vanhassa kaupungissa sijaitsevassa kattohuoneistossa oli niin heikko vedenpaine suihkussa, että en viitsinyt hiuksiani alkaa pesemään. Keksin sitten kauppakeskuksessa, että käyn kampaamosta kysymässä hiusten pesua ja laineita iltaa varten. Onnistui, mutta oli halvempaa kuin odotin.

Keskellä kuvaa näkyy pyöreä valopilkku. Kännykällä kuvattuna maailmanpyörän värikkäät valot eivät oikein näyt, mutta livenä tosi vaikuttava näky näinkin kaukaa katsottuna. Kuva tosiaan otettu vanhasta kaupungista, huoneistomme parvekkeelta. Viru hotelli näkyy kuvassa oikealla.

Joko olet käynyt T1 Mall of Tallinn -kauppakeskuksessa?

Lue myös

X