Glitz & Glam

Unicorn cake - ihana yksisarviskakku

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

On aivan pakko näyttää myös täällä blogin puolella syötävän söpöä unicorn-kakkua. Vaikka esikoiseni on kasvanut jo aika isoksi tytöksi, on rakkaus yksisarvisiin säilynyt. My Little Ponyt ja Frozenit ovat menneet serkkutytöille, mutta yksisarviset ja ”Petsit” (= Littlest Pet Shop figuurit) ovat edelleen aika kova juttu.

Kun ennen yhdessä mietittiin kakkua, joka kakkutaiteilua harrastavalta tädiltäni tilataan, nyt neiti googlettaa itse kakkujen kuvia. Kuulemma jo joulun alla tuli WhatsApp -viestillä kuva toivekakusta.

Nämä yksisarviskakut ovat nyt kuuminta muotia. Kakuissakin on omia muoti-ilmiöitä. Olen tässä vuosien aikana huomannut. Kauas on tultu niistä hedelmäkiillekakuista, joita omassa lapsuudessani talviaikana tarjoiltiin. Se oli luksusta, kun äiti teki minun 11-vuotissynttäreille sacherkakkua. Veikkaan, että niinkin retro juttu kuin hedelmäkiillekakku, tulee vielä modernisoituna uudelleen muotiin. Kun kaikki hienous on nähty, tulee varmaan muotiin vanhat perinteet, jotka tehdään uudella tavalla.

Koska tätini toteutti lapseni toiveiden kakun, oli kakku myös kuljetettava meille. Koristeluja ei voinut tehdä täysin valmiiksi ennen kuljetusta. No sepä oli varsinainen ”harmi” synttärisankarille, joka pääsi tekemään sitä missä äitinsäkin on hyvä. Asettelemaan ne viimeiset koristeet paikoilleen. 😀 Muuten ei minulta tällaiset luonnistu. Siitä syystä synttärikakut ovat ulkoistettu osaavampiin käsiin.

Yksisarvisen upea harjas ei ollut voikreemiä, mitä netissä löytyvissä ohjeissa neuvotaan käyttämään. Koska voikreemi ei ole niin hyvää, oli tätini riskillä käyttänyt tuorejuustoa ja kermaa. Noh, se ei pysy yhtä hyvin vaahtokarkkikuorrutteen pinnalla kuin se voikreemi kestäisi.

Tiedättekö mitä? Tätini maustoi jokaisen värin erilaisilla makuvaihtoehdoilla. En muista enää mikä väri maistui miltäkin, mutta makuvaihtoehtoja olivat piparminttu, kinuski, vadelma ja salmiakki. Yksi maku ei enää muistu mieleeni. Viisi niitä kuitenkin oli. Sisältä kakku oli täytetty suklaa- ja lakritsivaahdolla. Lapseni toivoi tällaisia makuja kakkuunsa.

Tämä unicorn-kakku on aivan mielettömän söpö! Ihailen näitä kuvia edelleen. Miten voikin täytekakku olla näin suloinen?

Tämän haluan vielä näyttää. Oletteko nähneet netissä näitä kakkukynttilöitä? Mieheni tilasi joskus viime vuonna tällaisen.

Idea on tosiaan se, että kynttilä ensin roihahtaa, sytyttää pienet kynttilät, kukka avautuu ja synttärilaulun soidessa kukka pyörii. Aika hieno! Olimme aivan varmoja, että ei toimi, mutta kyllä se toimi. Hyvin toimikin. Biisi soi ”kynttilässä” edelleen. Siitä syystä kynttilä on varastoitu äärieristettyyn paikkaan, koska piipittävällä äänellä soitettu synttärionnittelubiisi alkaa jossain vaiheessa jo käymään hermoon. Nyt odottelemme, että virta loppuu laitteesta. 😀

Oikein mahtavaa tiistaita! Minkälainen on sinun unelmien synttärikakku?

X