Glitz & Glam

Yksi huoli vähemmän, mutta tästä se työ vasta alkaa...

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Viime ja toissa viikolla meinasi olla fiilis synkkänä. Ihan hirvittävä stressi siitä, että saanko opinnäytetyöni tutkimussuunnitelman laadittua määräaikaan mennessä. Koska minulla on opparini ja blogini lisäksi aika monta muutakin aikaani vievää asiaa, oli pakko priorisoida. Tällä kertaa priorisoin niin, että pidin tiistaista sunnuntaihin vapaata blogistani. Enhän minä aivan 100-prosenttisesti pois ollut, mutta en tehnyt postauksia. Pidin ”lomaa” myös erään koulun kurssiin liittyvän tapahtumajärjestämisen markkinointitiimin johdosta. En sieltäkään täydellisesti ollut pois, vaan vastailin kiireellisimpiin kysymyksiin ja olin taustalla läsnä.

Siitä huolimatta se syntyi viime viikolla! Minun tutkimussuunnitelma! En tässä kohtaa vielä paljasta yritystä, jolle tämän opinnäytetyön teen. Kyseessä on opinnäytetyö, jossa on toiminnallisuutta eli prosessuaalinen, mutta hyödynnän myös kvalitatiivista tutkimusmenetelmää. Ei helpointa mahdollista settiä, sillä hieman abstrakti aihe, joka tulisi muuttaa konkretiaksi. Nyt suunnitelma on lähtenyt ohjaajalle tarkastukseen. Saa nähdä minkälaisen palautteen saan. Olen tehnyt tätä aika itsenäisesti. Hieman olen jossain kohtaa ohimennen jutellut ohjaajalleni, mutta aika itsenäisesti olen menetelmät tutkimukseen miettinyt. Toimeksiantajalta sain useita teemoja, joista tärkeimpänä he kokivat tämän aiheen, josta nyt sitten teen. Aihe ei vaan ollut vielä siinä kohtaan näin sanallistettu, eikä rajauksia sun muita tietenkään tullut valmiina.

Hassua, että tässä jo tuulettelen, vaikka tästähän se työ vasta alkaa…

Jotta pysyisin järjissäni ja pystyisin olemaan hyvä kauneusbloggaaja sekä tuottamaan mielestäni riittävän hyvän opinnäytetyön, minun pakko tehdä muutoksia. Tämä viikko menee normaaliin tapaan, mutta ensi viikosta muutos astuu voimaan. Pudotan yhden postauspäivän pois. Ensi viikosta lähtien, Glitz & Glamissa on uusi postaus neljä kertaa viikossa (4 krt / vko). Nythän Glitz & Glamissa julkaistuu viisi postausta viikossa. Minun pitää pudottaa vielä yksi, niin selviän vähän paremmin tästä loppuvuodesta. Jouluna pidän varmaankin pidemmän kirjoitusloman, jotta saan pitää jouluaaton, joulupäivän sekä tapaninpäivän täysin lomaa blogista ja opparista. Huomasin vain viime viikon aikana, että olipa silti vähemmän stressaavaa, kun yksi asia sai olla tauolla.

5 parasta -postaukset pitävät paikkansa sunnuntaissa, mutta pudotan tiistain pois postausaikataulusta. 5 parasta -postaukset ovat niin suosittuja, että pidän ne työläisyydestään huolimatta. Tiistai poistuu siksi, että rytmi olisi jollain tavalla looginen. Eli ensi viikosta lähtien Glitz & Glamissa on uusi postaus su-ma sekä ke-to. Tiistai, perjantai ja lauantai ovat postaamattomia päiviä, ellen sitten innostu (= ehdi) noina välipäivinä postaamaan.

Olen todella helpottunut, kun olen tämän päätöksen tehnyt itseäni helpottaakseni. Mutta samaan aikaan koen ihan mieletöntä ahdistusta siitä, että en välttämättä tänä vuonna pysty joulukalenteriin! 😭 Siksi kysynkin, että riittäisikö teille sunnuntaikalenteri? Sellainen ns. adventtikalenteri. Olen niin monena vuotena tehnyt ja rakentanut Glitz & Glamin joulukalenteria, mutta tänä vuonna ei enää paukut riitä. Kyllä sen huomaa, kun on jo niin pitkään vetänyt itseään äärimmilleen, niin alkaa oikeasti puhti loppua. Ei vaan pysty repimään enää määräänsä enempää.

Hyvin huomasin stressin kasvun viimeisen parin viikon aikana. Aktiivisuusrannekkeeni raportteja kun katseli, huomasi stressin. Kun viikonloppuna tutkimusraportti valmistui ja päätin vähentää yhden päivän postaustahdista, tuntui heti paremmalta. Se myös näkyy parin aamun sykkeissäkin positiivisesti. Stressi on paha asia, mutta onneksi minulla on tahtoa lievittää sitä. Vielä kun saisin itseni ehtimään ulos happihyppelyille, niin olisi hyvässä mallissa.

Olemme miehen kanssa jo puhuneet, että lähdemme kahdestaan risteilylle tammikuun lopussa. Kun oppariseminaari on ohi, minä tehnyt muutokset opponoinnin ja muun palautteen pohjalta, palautan opinnäytetyöni ja lähden relaamaan. Tällaisia palkintoja tarvitaan. Jotain mitä kohti pyrkiä ja säilyttää vaikeinakin hetkinä orientoituneisuus projektia kohtaan. Onneksi opparini aihe on minulle mieleinen ja motivoiva. Aihe on juuri sitä, mikä itseäni kiinnostaa.

Syksy on tullut! Eilen oli niin synkkä ja sumuinen aamu, että maalasin huuleni tummalla. Selkeästi syksyisempi sävy. Hiukseni ovat olleet muutaman päivän blondina, kun en ole jaksanut lisäillä suoraväriä niihin, mutta otan vielä ainakin kerran sen ihanan, hieman persikkaisen vaaleanpunaisen värin. Sitten saa taas riittää.

Vaikka sävy on niiiiin ihana, muistin taas miksi tykkään olla luonnollisemmassa värissä. Se vaivattomuus! Se on vaan wash and go! Tällaisissa pastellisävyissä on aina kikkailtava ja miksailtava suoraväriä shampooseen ja hoitoaineeseen. Mutta täytyy sitä aina välillä kokeilla uusia ihania juttuja ja ottaa ilo irti niistä sen aikaa, kun asialleen jaksaa omistautua.

Mutta yhteenvetona, minä sain tutkimussuunnitelman tehtyä, Glitz & Glamissa postaustahti vaihtuu neljään päivään viikossa ja kyselin, että riittäisikö adventtikalenteri tänä vuonna joulukalenteriksi?

Joko teillä on selkeästi syksyinen fiilis? Oletteko haistaneet sen syksyisen tuoksun, joka aamuisin on?

X