Glitz & Glam

Yksi vaihe elämässä päättyy, joulu ilman Joulupukkia

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Enää puolet joulukalenterien luukuista jäljellä, sitten on jouluaatto! Kohta tulee Joulupukki, ei kun ei tulekaan. Vuosi sitten teimme päätöksen, että Joulupukki ei tule seuraavana vuonna.

Joulu 2018

Kolme vuotta peräkkäin meillä vieraili sama Joulupukki. Jo pari vuotta tämä ko. herra on pohtinut, että lopettaisiko joulupukkeilun? Tämä oli yksi syy, miksi päätimme jo viime vuonna, ettei jouluna 2019 tule Joulupukkia. Onneksi Joulupukki päätyi aina lähtemään kierrokselle aattoiltana. Hän on äärimmäisen hyvä ja hauska, joten emme enää olisi voineet ketään toista pyytää. Emme tiedä, kuka hän on, sillä olemme tavanneet vain jouluaattoisin.

Poikamme tarkkasilmäisenä kaverina huomaisi muuttuneen Joulupukin, joten sillä tavoin ei viitsi lapsenuskoa murentaa ja havahduttaa todellisuuteen. Parempi oli tehdä päätös, ettei enää tänä jouluna punanuttu ilostuta meidän aattoiltaamme.

Joulu 2017

Olimme myös kuvitelleet, että poikamme koulun aloittaessaan ei enää uskoisi Joulupukkiin. Toisin kuitenkin kävi, hän edelleen vahvasti uskoo. Epäilen, että hän elää parhaillaan kahden todellisuuden välissä. Välkkynä ja käsityskyvyltään ikäistään kehittyneempänä, hän kyllä tietää, että Joulupukki ei ole totta. Poikani on aina rakastanut satuja ja kaikkea yliluonnollista, vaikka tiedemiehen ja professorin urasta nyt haaveileekin. Hänestä realismi on vähän tylsää. On hauskempaa, kun maailmassa on joulupukkeja ja muuta ”taikaa”. Häntä esimerkiksi harmitti, kun oikean elämän merirosvot eivät olekaan sellaisia kuin saduissa ja elokuvissa. Poikani haluaa pitää kiinni jännittävämmästä maailmankuvasta kuin tulla täysin tähän todellisuuteen. Joulu on hänelle erityisen tärkeä myös siksi, että hän on syntynyt joulupäivänä.

Joulu 2017

Tyttäreni sitä vastoin epäili Joulupukin todellisuutta jo eskarissa, ellei jo aikaisemminkin. Ekaluokkalaisena hänen sitten intti minulle vihaisena, että tietää, ettei Joulupukkia ole olemassa. Oli pakko myöntää sillä samalla sekunnilla, että hän on oikeassa. Tosin, tyttäreni pikkulapsuus menikin niin, että Joulupukit vaihtelivat, koska emme saaneet ”kiinnitettyä” ketään, joka olisi vuodesta toiseen vieraillut luonamme. Muutenkin tyttäreni on aina ollut faktojen perään. Miten voikaan saman perheen kaksi lasta olla joissakin asioissa aivan toistensa ääripäät.

Joulu 2015

Olen vähän herkistynyt, kun kaivelin tähän postaukseen vanhoja kuvia. Voi sitä jännitystä ja odotusta aattona. Ilmassa oli toden totta taikaa, kun odotettiin Joulupukin saapumista. Kuvia katsoessa iskee haikeus – minulla ei enää olekaan niin pieniä lapsia. Yllä olevassa kuvassa elettiin vielä sitä aikaa, kun molemmat lapset uskoivat Joulupukkiin.

Joulu 2017

Yksi vaihe elämässä on tullut tiensä päähän, ei voi minkään. On jotenkin niin ihanaa, kun lapset ovat isoja. He auttavat kotitöissä, heidät voi jättää kotiin, kun lähdemme miehen kanssa kauppaan, eikä töiden vuoksi tarvitse hankkia lastenvahtia heille. Elämä on siis aika paljon kätevämpää nykyään kuin mitä aikaisemmat 10 vuotta ovat olleet.

Joulu 2009

Muistan, kun 10 vuotta sitten Joulupukki tuli ensimmäistä kertaa. Tyttäreni oli 9 kuukautta vanha. Pikkuveljeni oli meille Joulupukkina. Hänestä tosiaan piti tulla jokavuotinen Joulupukki, mutta seuraavana kesänä sitten kohtalo puuttui peliin – pikkuveljeni menehtyi.

Joulu 2018

Vaikka poikani vielä uskoo Joulupukkiin, tavallaan tämä konkretisoi minulle sen, että pikkulapsiaika on nyt ohi. Se vetää olon hieman haikeaksi. Miltä mahtaa joulu tuntua, kun ensimmäisen kerran 10 vuoteen meille ei tule Joulupukkia? Entä sitten, kun perheessämme ei enää tarvitse kenenkään vuoksi paketoida lahjoja yöllä ja kuunnella jokaista kolahdusta sydän kurkussa? Kuitenkin useamman vuoden nämä asiat kuuluivat joulunaikaani, kohta alkaa uusi aika.

Tyttäreni odottaa kovasti, että hänen veljellensä valkenisi totuus, niin he voisivat antaa toisilleen ja meille vanhemmille joululahjoja. Se ilmeisesti tulee olemaan se seuraava uusi aika.

Käykö Joulupukki teillä tänä vuonna?

P.s. Muista sunnuntaina tulla katsomaan Kauneusbloggaajien joulukalenterin 15. luukku, joka on minun luukkuni. Olen järjestänyt jotain vähän tavallisesta poikkeavampaa. 😉

Lue myös

X