Glitz & Glam

Ensimmäinen luonnonkosmetiikan hiusbrändi, jonka kehun

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuotteet saatu maahantuojalta

Minkälainen viikko sinulla on ollut? Minulla todella kiireinen. Nyt, kun ne pahimmat kiireet sain suoritettua, iski välittömästi jokin kuumetauti. Argh! Onneksi tämä postaus oli jo lähes valmis, kun tätä viimeistelin ajastettavaksi. Olen nyt niin raato, että kerron vaikka ensi viikolla, missä olen päässyt olemaan mukana. Nyt esittelen luonnonkosmetiikan hiustuotteita, jotka ihastuttivat minua. Ensimmäiset luonnonkosmetiikan hiustuotteet, jotka ylistän. Ne sopivat erinomaisesti minun takkuuntuvalle hiuslaadulle.

Sain testattavakseni hyvin mielenkiintoisia hiustuotteita. Nämä hiustuotteet sopivat luonnonkosmetiikkaa suosiville sekä Curly Girl -metodia noudattaville. Minulla ei ollut valtaisia odotuksia tuotteilta, sillä vaalennettu, luonnontaipuisa hiukseni tarvitsee kunnolla selvittäviä hiustuotteita. Siksi olen suosinut silikonipitoisia hoitoaineita. Nyt on kuitenkin löytynyt luonnonkosmetiikasta hiustuotteet, jotka antavat jopa paremman lopputuloksen kuin monetkaan silikonipitoiset hiustuotteet. Überwood on oikeasti ”uber hyvä”!

*Überwood on sertifioitua, saksalaista luonnonkosmetiikkaa hiuksille. Tuotteissa on käytetty männyn sydänpuun uutetta. Tämä luonnontuote hoitaa, suojaa ja vahvistaa hiuksia. Kaikki Überwoodin hiustuotteet ovat vegaanisia.

Sen lisäksi, että tuotteissa on käytetty mäntyä, ovat pakkauksetkin luonnonmukaisemmat ja nekin sisältävät mäntyä. Innovatiivinen pakkaus sisältää jopa 20% puuta. Maahantuojan sivuilla pakkauksista kerrotaan seuraavasti:

”Überwood-tuotteiden innovatiivinen ja ympäristötietoinen tuotepakkaus valmistetaan käyttäen mäntyä ja muita havupuita. Käytetyn puun määrä pakkauksessa on noin 20 %, jonka ansiosta voidaan vähentää muovin valmistuksessa tarvittavan raaka-öljyn määrää 40 %. Tuloksena syntyy täysin uusi materiaali; POLYWOOD® ! Pakkauksessa sekä näet että tunnet käytetyt puumateriaalit, jotka saadaan kestävästä metsätaloudesta. Pakkaus sisältää myös männyn sydänpuuta, jolla on antibakteerinen vaikutus. Tuotepakkaus voidaan kierrättää muovinkeräyksen kautta.”

Pullot ja tuubit tuntuvat hauskalta, mutta ne myös näyttävät hauskalta. Tuubit tuntuvat vähän karheilta, mutta pullot ovat sileäpintaisia. Sileäpintaisista pulloista näkee läpi, mutta tuubeista näkee vain valoa vasten katsomalla. Mielenkiintoinen, vaihtoehtoinen pakkausmateriaali.

COLOR SHINE shampoo ja hoitoaine

Otin ensimmäisenä käyttööni nämä värjätyille hiuksille suunnatut hiustuotteet. Shampoo lupaa tehostaa värin intensiivisyyttä, kuohkeampia ja pehmeämpiä hiuksia sekä helpompaa käsiteltävyyttä. Hoitoaine lupaa luonnollista ja pitkäkestoista kiiltoa, pehmeyttä sekä helpompaa käsiteltävyyttä.

Shampoo on koostumukseltaan melko ohutta, eikä se vaahtoa voimakkaasti, mutta riittävän kosteisiin hiuksiin ja hiuspohjaan hieromalla, saa shampoon vaahtoutumaan. Shampoo tuntuu lempeältä puhdistajalta, siksi suosittelen oikein likaisille hiuksille tuplavaahdotusta. Hiukset eivät mene kamalaan solmuun ja muutu takkupalloksi takaraivolle, vaan ne pysyvät yllättävän selvitettyinä shampoopesusta huolimatta. Minä innostuin jo ensimmäisellä kokeilulla.

CG-metodiin: shampoo Final Wash -vaiheeseen!

Hoitoaineen koostumus on kuin vartalovoidetta. Pituuksiin ja latvoihin levittäessä hoitoaine tuntuukin aivan voiteelta. Hmmm… tässä kohtaa olin ensimmäisellä kokeilulla äärimmäisen varauksellinen. Olin aivan varma, että inhoan hoitoainetta. Annoin hoitoaineen vaikuttaa sen aikaa, kun pesin muun vartaloni ja ryhdyin sitten huuhtelemaan hoitoainetta pois hiuksistani. Aivan käsittämätöntä, että silikoniton, luonnonkosmetiikan hoitoaine voi selvittää hiuksiani näin tehokkaasti! Takut poistuivat suihkun valuessa hiuksiini!

Kysyin suihkun jälkeen mieheltänikin, että eikö olekin erilaiset hiukset kuin tavallisesti? Viittasin siihen, että minulla ei ole suihkun jälkeen hamppupesää päässäni, jonka aika monet hiustuotteet minulle jättävät. Mieskin huomasi, että ovat joo melkein harjatun näköiset hiukset.

CG-metodiin: hoitoaine Cowash-vaiheeseen!

HAIR REPAIR hoitoaine

Korjaava tehohoito normaaleille ja vaurioituneille hiuksille. Kyseessä on luonnonkosmetiikan rakennepaikkaava tehohoito. Paksu, valkea tehohoitoaine on koostumukseltaan kuin täyteläinen vartalovoide. Tuntuu hiuksiin levitettäessä hyvin samalta kuin värjätyille hiuksille tarkoitettu hoitoaine. Tuntuu kuin vartalovoidetta hiuksiinsa levittäisi. Vaikutusajan jälkeen huuhdeltaessa tuntee, kuinka hiukset selvittyvät pelkästään suihkun vedestä. Ihana tunne tällaiselle takkutukalle! Tässä kohtaa jo ylistää ja iloitsee, kun hiusten harjaus tulee kestämään vain pienen hetken.

Ihan valtavaa eroa en ole huomannut lopputuloksessa näiden kahden hoitoaineen välillä. Ehkä tämä Hair Repair on paksumman tunteen hiuksille tekevä. Mutta en oikein osaa sanoa, eroaisiko jollain toisella hiuslaadulla kokemus lopputuloksesta enemmän. Ehkä?

CG-metodiin: hiusnaamioksi!

SCALP CARE shampoo

Überwoodilta löytyy myös kuivaa ja herkkää hiuspohjaa hoitava shampoo. Se lupaa poistaa hilsettä ja vähentää hiuspohjan ärsytystä. Shampoo rentouttaa ja kosteuttaa kuivaa hiuspohjaa.

Tässä on erittäin ajankohtainen shampoo, sillä syksyllä alkavat hiuspohjan vaivat – ainakin minulla. Kun sietämätön kutina ja kuivuus taas tulivat vaivakseni, olen tarttunut hiuspohjaa hoitaviin tuotteisiin ja saanut helpotusta vaivasta.

Shampoon koostumus on erittäin ohut, väritön geeli, joka ei vaahtoudu voimakkaasti, mutta pesee lempeästi! Kun niin aikaisessa vaiheessa aloin hoitaa hiuspohjaani, pari pesukertaa riitti hoitamaan kutinaa, joka alkoi aina hiusten ollessa likaiset. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos hiuspohjaa vaivaa kuivuus ja sen aiheuttama kutina.

CG-metodiin: shampoo Final Wash -vaiheeseen!

HAIR TONIC hiusvesi

Jos haluat tehohoitaa kuivaa ja ärtynyttä hiuspohjaa, Überwoodilta löytyy suihkutettava hiusvesi. Suihkepullolla on helppo annostella hiusvettä hiuspohjaan. Koivu-uutetta ja männynsydänpuun uutetta sisältävä hiusvesi rauhoittaa ja kosteuttaa hiuspohjaa. Hiuksissa se ei oikeastaan edes tunnu, eli tämä ei ole hoitoaine hiuksille, vaan hoitoneste hiuspohjalle.

Tuote suihkutetaan pestyjen hiusten hiuspohjaan eli päänahkaan. Hiukset kannattaa ensin vähän pyyhekuivata. Tuotetta ei huuhdella pois, vaan se jätetään hoitamaan hiuspohjaa.

Kaikissa tuotteissa on hyvin kevyt tuoksu. Ehkä vähän makeahko, mutta ei liian imelä. Shampoot pesevät lempeästi hiukset, joten hiukset ovat shampoopesun jälkeen yllättävän helposti selvitettävät. Hoitoaineiden koostumukset hakivat vähän totuttelua minulta, mutta en voi kuin ihastella, miten hyvin hiukset selvittyvät ilman silikoneja! Hiukset tuntuvat pehmeiltä ja hyväkuntoisilta. Tunnen, että Überwood jättää hiusten pintaan jonkun suojaavan kalvon, joka tekee hiuksesta helpomman selvittää ja jopa paksumman tuntuisen. Olen tähän asti muistaakseni vihannut luonnonkosmetiikan hoitoaineita, mutta nyt osui tuote, joka oikeasti selvittää hiuksia, eikä vain lupaa.

Jos sinulla on tarkat kriteerit hiustuotteilta, niin näissä Überwoodeissa täyttyy aika monta tämän päivän tiukkaa kriteeriä, sillä ne ovat:

  • NaTrue -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa
  • Vegaanisia
  • Pakkaukset ekologisempia kuin perinteiset muovipakkaukset
  • Tuotteet ovat Cruelty Free
  • Ja lisäksi hoitoaineet sopivat Curly Girl -metodiin jatkuvassa käytössä, shampoot sitten tekemään Final Wash -pesun silloin tällöin.

Überwood on melko uusi Suomessa, mutta sitä myydään aika laajasti. Täältä voit katsoa lähimmän jälleenmyyjäsi tai tilata *House of Organic tai *Hyvinvoinnin.fi verkkokaupoista. Hintatasoltaan Überwood on yllättävän edullinen. Tuotteet ovat noin 10,50-12,90 €, jälleenmyyjästä riippuen.

Kivaa lokakuun viimeistä päivää!

Lue myös

X