Glitz & Glam

Voiko Garnier valmistaa seftifioitua luonnonkosmetiikkaa?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Tuotteet saatu L’Oréalilta

Tänään vilautan uutuuksia, joita hiljakseen alkaa näkyä kauppojen hyllyillä. Nämä eivät ole ihan mitä tahansa uutuuksia, vaikka ne siltä ensin näyttävät. ”Garnierin jotain biotuotteita, ei näytä kovin erikoiselta.” Eikö vain?

Sain ison kasan Garnierin uutuuksia L’Oréalilta. Joukossa olivat myös nämä hiljakseen kaupoista löytyvät Garnierin Bio-sarjan tuotteet. Katsellessani PR-tuotteita, silmiini osui tuttu sertifikaatti, mutta se oli tässä asiayhteydessä outo – Ecocert!

Ecocert on maailman suurin riippumaton sertifikaattitaho sekä varmaan tunnetuimpia. On se myös käytetyimpiäkin – ainakin minusta se näyttää siltä! Ecocert valvoo ja tarkastaa tuotteiden sisältöjä, raaka-aineita, tuotantoprosesseja ja pakkauksia. Jos tämä merkki on tuotteen kyljessä, on se silloin sitä sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Sitä pidetään tavallaan itseisarvona, vaikka todellisuudessa, on paljon kosmetiikkamerkkejä, jotka täyttäisivät sertifikaattien vaatimukset, jopa ylittävät ne, mutta yrityksellä ei ole varaa sertifioida tuotteitaan.

Noh, kosmetiikkajätti L’Oréalilla ei ole ihan pikkurahan puutetta, joten sertifioinnit ovat olleet aika pieni satsaus. Pakko myöntää, että ensin hätkähdin ja aloin miettiä tuotteiden kohderyhmää. Monesti vannoutunut luonnonkosmetiikan käyttäjä, ei halua käyttää valmistajan tai brändin tuotteita, jolla on myös ei-luonnonkosmetiikkaa. Vaikka luonnonkosmetiikan piireissä sertifioidun luonnonkosmetiikan puolesta puhutaan, hassusti kosmetiikkajätin astuminen markkina-alueelle nähdäänkin negatiivisena asiana. Yllätin itsenikin tästä ajatusmaailmasta! Se oli hyvin hämmentävää ja ristiriitaista. Itse kuulun sekakäyttäjiin. Pidän luonnonkosmetiikasta sekä tavallisesta kosmetiikasta. Kumpikaan ei sulje toistaan pois tai ole toistaan vastaan. Silti yllätin itseni nuivan ajatuksen ääreltä, jossa paheksuin Garnier -brändin tuloa sertifioidun kosmetiikan maailmaan.

Hetken asiaa ajateltuani, tajusin ajatuksen olevan valtavassa ristiriidassa. Jos luonnonkosmetiikka, varsinkin sertifioitu, nähdään ainoana oikeana, miksi kosmetiikkajätin tulo markkinoille aiheutta negatiivisen tuntemuksen? Senhän pitäisi olla ilon hetki ja voitto asiasta sanaa saattaneille. Eikö vain? L’Oréal on brändillään, Garnier, lähtenyt vastaamaan kuluttajien tarpeeseen sekä ottamaan omaa paikkaansa uudelta sektorilta. Jos kuluttajat omaksuvat luonnonkosmetiikan ja uusi tuotelinja saavuttaa suosiota, mitä bisneksessä silloin tehdään? Tietenkin kasvatetaan sinne, missä on kysyntää ja muutetaan muutkin tuotteet vastaamaan kasvavaa kysyntää.

Tämähän tarkoittaa sitä, että moni siirtyy luonnonkosmetiikan pariin. Ne, jotka oman bisneksensä kutistumisen pelossa vastustavat muutosta, eivät vielä näe potentiaalia oman bisneksensä kasvulle. He, jotka ovat jo pitkään käyttäneet pienien valmistajien sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, eivät vaihda ihan hetkessä ylikansalliseen brändiin. Ei Garnier ole tullut heidän kanssa kilpailemaan, vaikka tästä selkeää pelkoa olen jo somessa havainnut nuivien kommenttien saattelemana. Mutta kuten sanoin, ei asiaa ole mietitty aivan loppuun. Eikö se luonnonkosmetiikka ollut myös aate? Miksi sitten ison esimerkin näyttäjän ja markkinoiden ylivertaisen johtajan tuloa luonnonkosmetiikan markkinoille vastustetaan tai siitä ivaillaan katkerasti?

L’Oréal on yksi suunnannäyttäjä ja kun näin iso laiva lähtee muuttamaan kurssia, tulevat pienemmät vanavedessä. Perinteistä kosmetiikkaa käyttävät ”löytävät” helpommin luonnonkosmetiikan, joten pienemmillä, paikallisilla toimijoilla on suuremmat mahdollisuudet kasvattaa omaa myyntiä, kysyntää ja brändiä. Koska onhan se selvä, että markettimerkkien jälkeen tai lisäksi, halutaan kokeilla selektiivisempiä, erikoisempia ja paikallisempia merkkejä.

Kilpailu ei aina ole huono asia, eikä ison kilpailijan tulo samalle ”hiekkalaatikolle” ole automaattisesti pois omasta myynnistä. Itse näkisin, että tämä avaa luonnonkosmetiikan suosion kasvulle uuden mahdollisuuden. Se lisää pienempien menestystä ja kysyntää, kun ison ja tutun brändin alle tulee Ecocert-sertifioituja luonnonkosmetiikkatuotteita. Luonnonkosmetiikan kysyntä ja uteliaisuus sitä kohtaan lisääntyy. Se ei tapahdu päivässä, eikä kuukaudessa, mutta tulevina vuosina.

Tällä kertaa en halunnut tehdä tuote-esittelyä, vaan kirjoittaa tästä vähän kutkuttavasta aiheesta hieman eri tavalla. Onhan se iso, mutta odotettu muutos, kun L’Oréalin markettibrändille tulee Ecocert-sertifioitu tuotelinja. Ensin yllätyin, mutta kun hetken mietin, eihän tässä ollut mitään yllättävää.

Garnier Bio -tuotesarjassa on erilaisia kasvojen ihonhoitotuotteita. Mielenkiintoisena pidin Purifying Thyme Perfecting Toner -kasvovettä, joka on suunnattu rasvoittuvalle ja sekaiholle. Kasvovesi nimittäin sisältää salisyylihappoa timjamin lisäksi, jonka kerrotaan olevan Ranskasta peräisin. Hauska tuo, että alkuperä on etiketissä.

Geelimäinen Fresh Lemongrass Purifying Gel Wash on suunnattu normaalille ja sekaiholle. Sitruunaruoho on Sri Lankasta peräisin.

Kuivalle iholle suunnattu Rich Argan Nourishing Mist on kosteuttava ja ihoa ravitseva kasvosuihke. Argan on Marokosta peräisin.

Kuivalle iholle suunnatussa Rich Argan -tuotelinjassa ovat myös Multi-Use Rescue Balm käsille, vartalolle ja kasvoille sekä kasvoille kevyempi kosteuttaja Rich Argan Nourishing Moisturizer.

Laventelista valmistettu Graceful Lavandin Smooth & Glow Facial Oil on kaikille ihotyypeille, jopa herkälle iholle. Laventeli on Ranskasta peräisin. Vaikka laventeli tuoksuu voimakkaasti, se haihtuu yllättävän nopeasti Garnierin kasvoöljystä. Todella miellyttävä lopputulos jää iholle. Hämmästyin!

Minun on pakko sanoa, että Garnier Bio yllätti. Tuotteet ovat ihan kivoja. Ei ollenkaan hassumpia! Vaikka puhdistusgeeli oli aika pesutehoton. Sillä ei saanut meikkivoidetta pois kasvoilta. Kasvovesi on aika alkoholinen, joten ei siksi sekään ollut minun mieleeni. Mutta muut olivat aika kivoja. Kasvosuihke erityisesti sekä laventeliöljy. Laventeliöljy jää minulle itselleni, mutta muut annan tyttärelleni. Koen Garnier Bion erityisen kivaksi nuoremmalle iholle, mutta varttuneemmallekin sieltä voi löytyä helmiä. Valikoimaan kuuluu muutakin kuin nämä minulla testissä olleet kuusi tuotetta. Olen Googlen avustuksella nähnyt laventelisarjan anti-age -voiteen ja silmänympärysvoiteen, konjac-sienen, normaalille ja sekaiholle suunnatun sitruunaruohosarjan kasvovoiteen. Niin ja miselliveden ruiskaunokilla tmv. höystettynä.

Hintatasoltaan nämä ovat aika huokeita. Todella huonosti löytyy vielä Suomessa myynnissä, mutta Kicksin verkkokaupassa jo ovat. En vielä ole nähnyt kaupoissa, mutta saattaa jo olla joissakin marketeissa tai tavarataloissa. Kuitenkin viimeistään huhtikuun aikana laajemmin myynnissä.

Mitä ajatuksia sinulle syntyi Garnier Bio sertifioidusta luonnonkosmetiikkasarjasta? Onko se tervetullut vai pidätkö ideaa vähän kuin ”viherpesuna”?

 

X