Glitz & Glam

Hyvältä tuoksuvat luonnonkosmetiikan käsien hoitotuotteet

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Käsivoide saatu maahantuojalta

Käsienpesu on tämän vuoden the juttu. Korostuneen käsihygienian vuoksi suhtaudun käsisaippuaankin aivan uudella tavalla. Niitä on aina ostanut ja käyttänyt, mutta tänä vuonna käsisaippuat ovat ujuttautuneet blogini sisältöönkin hieman enemmän.

Käsivoiteita tuleekin käytettyä vähemmän kodin ulkopuolella kuin aikaisemmin. Ennen olin kova rasvailemaan käsiäni saapuessani tapaamiseen tai ravintolaan. Nykyään käsiin sujahtaakin käsidesiä voiteen sijaan.

Tämä aiheuttaakin käsien kuivumista. Siksi kotona onkin hyvä panostaa käsivoiteeseen, kun ulkomaailmassa on pakko kuivattaa käsiään desinfiointiaineilla.

Tänään esittelen marketeista saatavia luonnonkosmetiikan käsien hoitotuotteita. Kaksi eri luonnonkosmetiikan brändiä, joita molempia yhdistää Ecosert-sertifikaatti, edullinen hinta ja saatavuus myös marketeista.

Urtekram Rise & Shine Spicy Orange Blossom Hand Wash

Urtekram Spicy Orange Blossom on nestemäinen käsisaippua, jossa on ihana tuoksu! Rakastan appelsiininkukan tuoksua, mutta vielä jännittävämmän tuoksun saa, kun siihen yhdistetään mausteiden lämpimät vivahteet. Ah!

Käsisaippuan kerrotaan sisältävän luonnollisia öljyjä ja aloe veraa, jotka auttavat kosteuttamaan ja hemmottelemaan käsien ihoa. Tuote on 100 % luontaista alkuperää.

Tein viikoittaista kauppatilausta Prismaan, ja käsisaippuaa valitessani silmiini osui oranssinen Urtekram. Luin minuun osuvat avainsanat: spicy ja orange blossom. Juuri nyt halusin jotain ihanaa, mausteiselta tuoksuvaa käsisaippuaa, mutta bonuksena oli vielä ikisuosikkituoksuni, appelsiininkukka.

Käsisaippuan koostumus on oikeastaan hyvin tavallinen, josta en oikein syvällisesti miettimälläkään saa mitään erityistä mainittavaa irti. Kirkas, geelimäinen koostumus, jolla puhdistaa kädet hellävaraisesti.

Mutta tämän saippuan tuoksu! Se on niin ihana. Tuoksussa voi tuntea appelsiininkukan suloisen makean tuoksun, inkiväärin raikkauden ja muiden mausteiden lämpimän syvyyden. Jos inkivääri ja appelsiininkukka miellyttävät, tämä on koukuttava tuoksultaan.

La Provencale Bio Nourishing Pomade Hand Cream

Kun käsiä pestään ja desinfioidaan tavallistakin ahkerammin, tulee muistaa käsien kosteutus ja ihosta huolehtiminen. Syysviima puree jo nyt käsissä, eikä talvikaan tule hellimään käsien ihoa.

Olen tässä syksyn aikana testaillut hiljattain Suomeen lanseeratun La Provencale Bion tuotteita. Tämä erittäin ravitseva käsivoide on käsien pelastus näinä aikoina, kun käsien iho on melko rajulla rasituksella.

Käsien ihoa suojaava ja ravitseva voide sisältää Provencesta peräisin olevaa luomuoliiviöljyä. Oliiviöljy on koko merkin tärkein raaka-aine, jonka hyvää tekeviä ominaisuuksia hyödynnetään kaikissa tuotteissa.

Käsivoiteen luonnollisten ainesosien käyttöprosentti on korkea, 99 %.

Käsivoiteen koostumus on täyteläinen. Koska kyseessä on ravitseva käsivoide, koostumuskin on paksumpi ja rasvaisempi. Yllättävää kuitenkin, miten nopeasti käsivoide sulautuu ja imeytyy käsien iholle.

Jos käsivoidetta annostelee runsaammin, kuten kuvassa, joutuu hieman odottelemaan ennen kun voi käsillään koskea mihinkään. Pienemmällä annostelulla käsivoide imeytyy nopeammin. Arvioisin, että noin 10-15 minuuttia menee minun käsien ihoon imeytymisellä, kun olen annostellut kuvassa olevan määrän käsivoidetta.

La Provencale Bion tuotteissa on ihana tuoksumaailma, niin myös tässä käsivoiteessa. Tuoksussa on hieman yrttisyyttä, mutta myös ihanan kukkaismainen tuoksu. Tuoksujen voimakkuudet ovat hyvin subjektiivisia kokemuksia. Minun nenääni tuoksu ei ole voimakas, vaikka tuoksun selkeästi aistii. Monesti käsivoiteissa on paljon voimakkaampiakin tuoksuja.

Sertifioitu kosmetiikka harvemmin on edullista, mutta nämä molemmat käsien hoitotuotteet ovat ihan päivittäiskosmetiikan hinnoissa. Urtekramin käsisaippua on 4,90-6,90 euron hintahaarukassa ja La Provencale Bion käsivoide 6,90-9,90 euron haarukassa. Molempia myydään marketeissa, tavarataloissa ja verkkokaupoissa.

Miten teillä, tuntuuko kädet kuivemmilta syksyllä ja talvella?

Lue myös aikaisemmat postaukseni Urtekramin ja La Provencale Bion tuotteista:

Kokemuksia herkullisen tuoksuisista suihkusaippuoista

Marseille-saippualle tuoksuva deodorantti

Urtekramin tuotteita päästä varpaisiin

Lue myös

X