Glitz & Glam

Ammattilaisen tekemä kasvohoito kotimaisella luonnonkosmetiikalla

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Palvelu testattu maksutta

Tänään vähän toisenlaista postausta. Kokeilin jotain aivan uutta! Kävin kasvohoidossa, jossa käytettiin kotimaisen luonnonkosmetiikkamerkin, Unna Nordic, ihonhoitotuotteita. Paikallinen ekoputiikki ja kauneushoitola kutsui minut kasvohoitoon. Olin tavattoman innoissani, sillä en ole vastaavassa aikaisemmin käynyt.

Ekoputiikki Puro on aivan Kouvolan keskustassa sijaitseva kauneushoitola ja luonnonkosmetiikkaa myyvä putiikki. Kaunis, valoisa myymälä sijaitsee paikassa, jonka ohi olen kulkenut lukuisia kertoja, mutta en koskaan aikaisemmin ollut kiinnittänyt huomiota siihen.

Ekoputiikki ja Kauneussalonki Puron yrittäjänä toimii Sirpa Linder. Hän on SKY-kosmetologi, SKY-erikoiskosmetologi sekä kouluttautunut ekokosmetologi. Sirpalla on taustalla pitkä työhistoria perinteisen kosmetiikan parissa pääkaupunkiseudulla, mm. Aila Airon Kauneuspalveluilla, joka sitten taas on minulle tuttu, kuten varmasti monelle kauneusalan ammattilaiselle. Raskausaikanaan Sirpa kiinnostui luonnollisemmista vaihtoehdoista ihonhoidossa. Lopulta Sirpa paluumuutti takaisin kotiseudulleen Kouvolaan ja perusti oman yrityksen, Ekoputiikki ja Kauneussalonki Puron.

Unna Nordic on yksi Puron edustamista kosmetiikkamerkeistä. Tämä Unna Nordic on kotimainen luonnonkosmetiikkasarja, joka on hoitolatasoinen. Sitä käyttävät ekokosmetologit hoidoissa asiakkaille, mutta tuotteita myydään myös kotihoitoon. Kyseessä on siis ammattilaistasoinen luonnonkosmetiikkasarja. Unna Nordicin takana onkin ekokosmetologi Minna Monthan ja kotimainen kosmetiikkavalmistaja Naviter. Minna Monthan on halunnut luoda premium-sarjan luonnonkosmetiikkaa kollegoidensa käyttöön työssään sekä tuoda asiakkaille kotikäyttöön yhtä korkeatasoista laatua kuin kauneushoitolassa.

Huomasin hyvin pian, että Unna Nordic on hyvin nykyaikainen ihonhoitosarja. Se on selkeästi ottanut tuotevalikoimassa vaikutteita aasialaisesta ihonhoidosta, mutta toteuttanut tuotteet luonnonmukaisemmin sekä suomalaisilla raaka-aineilla. K-Beauty on kuuminta muotia nyt, mutta Koreassa luonnonkosmetiikka ei sinänsä ole itseisarvo. Siksi sieltä löytyy varsin vähän luonnonkosmetiikaksi luokiteltavia brändejä. Unna Nordicilta löytyy puhdistusöljy, hoitovesi, yönaamio jne. Nämä ovat hyvin tyypillisiä aasialaisessa ihonhoidossa, jotka ovat meille vasta viime vuosina rantautuneet normiksi tuotevalikoimaa.

”Tunne metsä ihollasi.” Näin kuuluu Unna Nordicin slogan. Tässä tunnuslause ei ole pelkästään sananhelinää. Tuotteissa on käytetty runsaasti suomalaisia metsänantimia. Tuotteiden tuoksut olivat miellyttävät ja lisäsivät kokemusta ”metsästä iholla”. Monissa Unna Nordicin tuotteissa pohja-aineena toimii koivunmahla. Lisäksi tuotteissa on käytetty esimerkiksi ratamoa, ruusunmarjaa, kauraa ja vähän eksoottisempaakin on monissa tuotteissa käytetty, eli granaattiomenaa.

Oloni oli rento, joka on tärkeää kasvohoidossa. Nesteet lähtevät kiertämään, iho uudistuu ja tuotteet pääsevät vaikuttamaan. Sirpa oli rautaisa ammattilainen. Hänen kasvohoidossa ei mennä kuuntelemaan, mitä vikaa ihossasi on. Hänen kasvohoidoissa rentoudutaan ja tarvittaessa saadaan tietoa, miten ihoa hoitaa. Minäkin sain kuulla, että ihossani ei ole niin paljon ”vikaa” kuin kuvittelen. Siitä taas muistuikin oma kauneusalan urani. Monesti asiakas piti ihoaan, hiuksiaan, kulmakarvojaan, huuliaan, silmiään, ripsiään tai ihan mitä vaan ”huonompana” kuin ne olivat. Se on välillä vähän hämmentävää, miten itsemme näemme. Niin monesti toivoin, että olisin voinut näyttää heille minun silmin asiat. Ehkä olen muutaman vuoden tauon aikana kadottanut realistisuuden ja siksi itsekin olin nyt se asiakas, joka piti itseään ”huonompana” kuin on. Tavallaanhan se minun tekemä meikki oli näkemykseni ihmisestä, jossa on korostettu henkilön piirteet ja koristeltu juhlaa varten.

Puhdistavan ja kosteuttavan kasvohoidon jälkeen, olo oli rentoutunut ja iho hehkui. Tämä oli tällainen ihanaa tekevä kasvohoito. Mikään ei kipristellyt, kuumotellut tai mitään muutakaan. Tämä oli tällainen, jossa todella rentoutuu niin, että meinaa nukahtaa. Sirpa myös värjäsi kulmakarvani ja silmäripset. Nekin lisäsivät hyvää fiilistä, kun kasvoilla oli kehykset, vaikka ei ollut meikkiä. Olin kuin ihanimmasta päiväunesta herännyt.

Kiitos Sirpa miellyttävästä kokemuksesta!

Sain mukaani minulle suositellut Unnan tuotteet. Yhden niistä olenkin jo teille esitellyt ja kehunut. Muistatteko Unnan Havu -hoitoveden, joka oli 5 parasta hoitovettä postauksessa? Unnan tuotteissa näkyy, tuntuu ja tuoksuu Suomen luonto. Varsin ihastuttava merkki, josta olen hyvin kiinnostunut.

Unnan tuotteiden hintataso on kohtuullinen. Usein hoitolamerkit ovat aika korkeissa hinnoissa, saati sitten kotimainen ja luonnonkosmetiikka yhdistelmänä. Jäin vain miettimään, että onko muita kotimaisia luonnonkosmetiikan hoitolamerkkejä? Itselleni ei juuri nyt tule mieleen.

Kuten aina, hoitolamerkeissä sen parhaimman hyödyn saa, kun käy tuotteet ostamassa asiantuntijan opastuksella. Näin saa neuvot ja vinkit, oikeat tuotesuositukset sekä parhaiten yhteentoimivat tuotteet. Unnan tuotteita voi kyllä tilata verkkokaupasta. Tuotteet eivät ole pelkästään Unna Nordic -hoitoloissa myynnissä.

Olihan sitä kasvohoidon jälkeen taas ihan erilaista. Sain todella paljon uusia vinkkejä tuotteiden käyttöön. Vaikka omaan niinkin vahvan tietämyksen ihonhoidosta, että kosmetologit usein kysyvät, että olenko minäkin kosmetologi, ei kuitenkaan kotona tehnyt hoidot vedä vertoja toisen tekemälle kasvohoidolle. Nykyään käyn kasvohoidoissa, jos vaan ehdin tässä kiireisessä elämässä. Aikaisemmin en käynyt, kun en oikein kokenut sille tarvetta. Nykyään koen tarpeen ihan toisella tavoin. Nykyään kasvohoidossa käyminen on rentoutumishetki minulle. Se, kun heitän aivot narikkaan ja olen toisen palveltavana ja saan kasvoilleni erityistä hemmottelua. Vaikka kotona osaakin ihoaan hoitaa, ei niitä kotihemmotteluja tule niin antaumuksella tehtyä. Se on minulle kuitenkin aika arkista, joten toisen tekemään kasvohoitoon meno onkin paljon rentouttavampaa.

Tällainen oli minun ensimmäinen kokemukseni ekokosmetologin kasvohoidossa. Unna Nordic -hoitolat löydät täältä, jos sinäkin haluat kokeilla.

Käytkö kasvohoidoissa? Jos käyt, kuinka usein ja minkä tyyppisessä?

X