Glitz & Glam

Melvita L’Or Bio Extraordinary Shower & Milk

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään otan aiheeksi luonnonkosmetiikkamerkin Melvita ja sen pari vartalotuotetta.

Melvita on merkkinä tuttu ja maine on kiirinyt minunkin tietoisuuteeni, mutta en muista testanneeni mitään ko. luonnonkosmetiikkabrändiltä. Nyt minulle tuli siihen tilaisuus, kun sain nämä pari Melvitan tuotetta testiini. Minulla on ollut paljon mielikuvia Melvitasta, koska moni bloggaaja on tuotteista vuosien saatossa kirjoitellut – varsinkin Karkkipäivän Sanni. Minulle on syntynyt mielikuva, että Melvita on huippulaadukas ja kallis luonnonkosmetiikkamerkki. Nyt postauksen myötä olen hintatasoa tutkinut ja huomannut, että ei Melvita ihan niissä hinnoissa ole, kuin olin kuvitellut sen olevan. No joo, onhan suihku- ja vartalotuotteissa hinnat korkeammat, kuin päivittäistavarakauppojen perinteisillä merkeillä, mutta kasvojen ihonhoitotuotteet ovat yllättävän huokeita.

Melvita on ranskalainen luonnonkosmetiikkamerkki, jolta löytyy Cosmebio -sertifikaatti. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteiden kasviraaka-aineista 95 % tulee olla luomuviljeltyä ja tuotteen kokonaismäärästä tulee olla 10 % luomutuotettua. Synteettisiä raaka-aineita sallitaan korkeintaan 5 %. Melvitalla on myös Ecocert -sertifikaatit Natural ja Organic. Organic vaatii enemmän. Siinä tulee olla vähintään 95 % kasviperäisiä raaka-aineita ja 10 % luonnonmukaisesti viljeltyjä, eli luomua.

Testasin Melvita L’Or Bio Extraordinary -sarjan suihkugeeliä sekä vartalovoidetta. Sarjan L’Or Bio Extraordinary Oil on hyvin arvostettu ja suosittu kuivaöljy. L’Or Bio Extraordinary -sarjaa yhdistää viisi kasviöljyä, joita tuotteissa käytetään.

Melvita L’Or Bio Extraordinary Shower

Extraordinary Shower on öljyinen suihkugeeli. Siinä on käytetty viittä kasviöljyä, jotka ovat argan-, kendi-, buriti-, inchi- ja pracaxi-öljy. Suihkugeeli on sulfaatiton, joka on erityisen hyvä juttu heille, joilla iho kuivuu herkästi.

Koostumus on jännä. Tuote ei ole suoranaisesti suihkuöljyä, vaan suihkugeelimäistä öljyä. Eli geeliä, joka on hieman öljymäinen. Hauska koostumus. Suihkugeelissä on hieman sitä luonnonkosmetiikan suihkugeelille tyypillistä jellymäisyyttä. Melvitan L’Or Bio Extraordinary Shower -suihkugeeli ei kuitenkaan ole sellaista levittäessä ”karkuun” valuvaa, vaan pitää hyvin koostumuksensa. En pidä monen luonnonkosmetiikkamerkin suihkugeelien höttöisestä koostumuksesta, koska tuotetta kuluu paljon enemmän silloin. Ne sellaiset suihkugeelit lipsahtavat lattiakaivoon hyvin helposti. Tämän L’Or Bio Extraordinary Shower -suihkugeelin täyteläisestä koostumuksesta tykkään.

Hinnaltaan Melvita L’Or Bio Extraordinary Shower on 16,90 €* / 250 ml.

*Hinta katsottu Stockmannin verkkokaupasta.

Melvita L’Or Bio Extraordinary Milk 

Jos olet kaivannut luonnonkosmetiikasta ihanan pehmeää ja kosteuttavaa vartalovoidetta, joka ei jätä iholle rasvaisuutta ja tahmeutta, niin tämä! Kuten kuivaöljyssä ja esittelemässäni suihkugeelissä, on tässäkin käytetty argan-, kendi-, buriti-, inchi- ja pracaxi-öljyä.

Extraordinary Milk -vartalovoide on koostumukseltaan ohuehkoa ja mukavan nopeasti iholle tasoittuvaa ja imeytyvää. Oikein kuivaan ja karheaan ihoon voide humahtaa hetkessä. Voide ei ole rasvainen ja jankkia, vaan sen ihanuus piilee nopeassa levityksessä ja mukavasta kosteuden tunteesta, ilman rasvaisuutta tai tahmeutta. Vaikka puhun rasvattomasta tunteesta, ei Extraordinary Milk ole ihan vettä ja huttaa. Tuotteen koostumuksessa tuntee öljyisyyttä, joka jättää iholle kosteussuojan.

Tuoksu on ihan miellyttävä. Aika perinteinen luonnonkosmetiikan tyylinen tuoksu, jossa kukkaismaisia vivahteita. Voiteen tuoksu säilyy iholla melko pitkään, mutta ei omaan nenääni tunnu häiritsevältä.

Hinnaltaan Melvita L’Or Bio Extraordinary Milk on 25,50 €* / 200 ml.

*Hinta katsottu Stockmannin verkkokaupasta.

Melvitalla on ihan mukava saatavuus. Sokos ja Stockmann myyvät, mutta sen lisäksi löytyy erilaisia luonnonkosmetiikkaa myyviä liikkeitä ja verkkokauppoja.

Mitä nyt itse sanoisin tästä parivaljakosta? Melvita L’Or Bio Extraordinary on näitä vartalotuotteita, jotka kuuluvat ”kun haluat vähän parempaa” -kategoriaan. Niissä on ylellisyyttä, enkä koostumuksen perusteella heti arvaisi luonnonkosmetiikaksi. On todella hienoa, että voiteisiinkin saadaan koostumuksia, jotka saavat välittömästi ihon näyttämään sileämmältä ja tasaisemmalta.

Pitäisiköhän minun tutustua niihin Melvitan kasvovesiseerumeihin? Nyt kun tosiaan kasvojen erilaiset hoitovedet ovat nousemassa ihonhoitotrendiksi. Tai sanotaanko näin, että me länsimaalaiset naiset alamme kiinnostua enemmän menetelmästä – eli kerrostamisesta hoitovesillä, seerumeilla ja muilla nestemäisillä kosteuttajilla.

Tuotteet saatuja lehdistönäytteitä.

 

Lue myös

X