Glitz & Glam

We Love the Planet deodoranttipuikko

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä Tuotteet saatu maahantuojalta

Deodorantti on sellainen tuote, että se on tärkeä, sitä tulee käytettyä, mutta todella vähän niitä tulee esiteltyä. Miksiköhän? Onko se vähän tylsä tuote olevinaan, vaikka kuitenkin meille monille hyvin tärkeä. Aika kamalia muistoja meikkaajan työn ajoilta, jos dödö petti tai olin unohtanut sen laittaa. Huh, tietysti just silloin on kuuma, kiire ja stressi! Meikkaajana oli äärimmäisen kiusallista olla toisen lähellä ja nostella käsiä, jos tiesi haisevansa hielle. Luultavasti sitä ei kukaan muu huomannut, mutta itselleni sellaisista tilanteista syntyi niin epävarma olo, että työskentelyni vaikeutui.

Mikäs tässä nykyään, kun työssäni en mene ihmisten iholle, niin ei ainakaan hien vuoksi synny epävarmaa oloa. Syyt epävarmuuteen on sitten ihan muualla.

Sain testiini Alankomaista kotoisin olevan luonnonkosmetiikkamerkin pari deodoranttia. Olen aikaisemminkin esitellyt tämän We Love the Planetin deodorantteja, mutta ne olivat silloin purkissa olevaa voidetta. Tässä linkki mainitsemaani postaukseen! Nämä nyt testaamani We Love the Planetin deodorantit ovat kätevämpiä ja siksi parempia kuin aikaisemmin esittelemäni purkissa olevat. Tällainen stick, eli puikko on käytössä kätevämpi.

Valitsin kokeiluuni raikkaalta tuoksuvat Forever Fresh ja Mighty Mint. Sininen Forever Fresh on todella raikas tuoksultaan. Tuoksussa on sitruunaa ja patsulia. Vihreä Mighty Mint on ihanan piparminttuinen, jossa tuoksuu minttu ja rosmariini. Molemmat ovat tuoksultaan sellaisia, että sopivat niin miehille kuin naisille. Hyvin unisex tuoksu molemmissa. Juuri sen vuoksi nämä kaksi tuoksua valitsin kokeiluuni.

”We Love the Planet on kotoisin Alankomaista. Tuo tuulimyllyjen ja polkupyörien pyhättö on hyvin vihreiden arvojen maa, vaikka se taitaa olla maailmalla tunnetumpi punaisista lyhdyistään ja kannabiskahviloistaan. Alankomaat tunnetaan vapaamielisyydestään. Mutta tuo tasankojen maa omaa hyvin vihreät arvot ja maata johdetaan hyvin vihreällä politiikalla. Sieltä tämä We Love the Planet on kotoisin. We Love the Planetin tehtaalla hyödynnetään aurinko- ja vesienergiaa.”

Lainasin tekstin omasta vanhasta postauksestani. Noista ajoista on Suomikin jo tehnyt valtavia harppauksia. Vihreät arvot ovat nykyään voimakkaammin kaikkien asia. Työssäni olen juuri ekologisemman energian ja kestävämmän kehityksen parissa. Näitä aiheita tulee paljonkin käsiteltyä ja näistä kirjoitettua. Siksi mielenkiintoista lähestyä tätä kosmetiikka-aihetta siitä näkökulmasta tällä kertaa.

We Love the Planet -deodorantit ovat 100 % luonnollisista ainesosista valmistettuja. Deodoranttien pääraaka-aineina ovat kookosöljy, ruokasooda, maissitärkkelys, mehiläisvaha, oktaanihappo sekä mäkikuismaöljy. Deororantit ovat alumiinittomia, ja valikoimassa on herkälle iholle suunnattu deodorantti, joka ei sisällä ruokasoodaa. Tuotteet kehitetään ja valmistetaan Alankomaissa.

Pakkaus on näissä kuitenkin minua kaikista eniten kiehtovin. Se muoviroskan määrä, mitä tuotamme jatkuvasti, on järjetön! Pahvipakkaukseen pakatut stickit ovat hyvin simppeli ratkaisu. Pohjasta työnnetään puikkoa niin, että sitä näkyy noin sentin verran hylsyn reunan ylipuolella.

Stickiä ei kannata työntää liikaa ulos hylsystään, sillä silloin se saattaa katketa. Koostumus on paljon pehmeämpi kuin perinteisten stick-deodoranttien. Koska pahvihylsyssä ei ole kierremekanismia, tulee puikko painaa sormin takaisin sisäänpäin, jos sitä työntää liikaa ulos hylsystään.

Nappasin tuotteen ainesosien funktioista tällaisen listan *Hyvinvoinnin.fi -verkkokaupasta. Ajattelin, että tämä saattaisi kiinnostaa kaikkia.

  • Kookosöljyllä on ihoa kosteuttava ja viilentävä vaikutus ja se sopii täydellisesti kuivalle iholle.
  • Ruokasooda on luonnollinen raikastaja ja puhdistaja.
  • Maissitärkkelys saa ihon tuntumaan samettisen pehmeältä ja pitää kainalot kuivana.
  • Mehiläisvaha antaa deodorantille helposti levittyvän voidemaisen koostumuksen. Se viilentää ja hoitaa ihoa.
  • Oktaanihappo on rasvahappo, jolla on kookosöljyn tavoin ihoa hoitava ja korjaava vaikutus. Se auttaa ihoa uudistumaan sekä vähentää kosteutta ja hikoilua.
  • Mäkikuismaöljyllä on ihoa rauhoittava ja parantava vaikutus. Lisäksi sillä on tulehduksia ja bakteereja ennaltaehkäisevä vaikutus.

WeLove the Planet -deodoranttipuikot ovat tuntumaltaan kuin hyvin kuivaa voidetta. Ihon lämmöstä vaha pehmenee ja sulautuu kainaloihin. Aluksi saattaa olla vähän jännä tunne, jos ei ole tottunut tällaiseen koostumukseen, mutta lämmetessään sticki sulautuu huomaamattomaksi. Koostumus on hieman jauhoinen, joka imee hikeä itseensä.

Tuoksut ovat mukavat. Deodorantti ei löyhkää kainaloista, vaan olo on kivan raikas. Hikoilua nämä eivät blokkaa yhtä tehokkaasti kuin parhaimmat antiperspirantit tekevät, mutta hieman kuitenkin. Hajuhaittoihin auttavat myös. Minulla ei ole hirveitä ongelmia kainaloiden hikoilusta ja hajuista, mutta stressi saa kainaloni hikoilemaan ja haisemaan! Stressihikeä minulla ei pidä kuin yksi ainut antiperspirantti maailmassa – en ole testannut apteekkien erikoistuotteita, koska ongelma ei ole jatkuvaa. We Love the Planet ei yllä aivan yhtähyviin suorituksiin, mutta on silti toimiva normaaleissa olosuhteissa.

Sotkeeko We Love the Planet vaatteita? Olen huomannut, että hieman tahroja saattavat nämäkin jättää mustiin vaatteisiin. Jos jonkin paidan kainaloalue on kosketuksissa omiin kainaloihin, niin ajansaatossa olen huomannut tästäkin jäävän vähän jäänteitä saumoihin. Pitäisi pestä paidat korkeammissa asteissa, jos haluaa päästä kaikista jäämistä.

We Love the Planet -deodoranttipuikoissa on ideaa! Ne valmistetaan luontoa ajatellen, ne ovat 100% luonnonkosmetiikkaa, ne tuoksuvat hyvälle, toimivat normaalissa käytössä ja pakkaukset ovat ekologisemmat. Toki suihkeet ja roll-onit ovat käyttäjäystävällisempiä, mutta stickiinkin tottuu.

We Love the Planet -deodorantteja löytyy useita tuoksuja sekä puikkona että purkkiin pakattuna voiteena. Näitä myydään monissa luonnonkosmetiikkaan ja hyvinvointiin keskittyneissä liikkeissä sekä verkkokaupoissa, kuten *Hyvinvoinnin.fi.

Oletko jo kokeillut näitä?

X