Glitz & Glam

The Ordinary seerumimeikkivoide – peittävä, mutta silti kevyt!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Kaipaatko ihoa hoitavaa meikkivoidetta, jonka voi vain nopeasti levittää sormin ja jättää vaikka puuteroimatta. Meikkivoide saisi olla melko peittävä, jotta sinun ei tarvitse arkena kikkailla peitevärien ja valokynien kanssa. Omaat herkästi kiiltelevän ihon, joten kaipaat vähän mattapintaakin. Mielellään meikkivoiteen pitäisi olla alle 10 euroa. Kuulostaako jo mahdottomalta yhtälöltä?

Näin minäkin olisin ajatellut ennen, kunnes kokeilin The Ordinary Serum Foundation* -meikkivoidetta. En todellakaan ole seerumimeikkivoiteiden suurin ystävä. Usein ongelma on siinä, että seerumimeikkivoide valahtaa ihohuokosiin, pyörii vain ihon pinnalla, eikä tartu siihen kunnolla. On mahtavaa, kun altavastaaja pääsee yllättämään positiivisesti.

Seerumimeikkivoiteessa on kevyt aurinkosuoja eli SPF 15. Pieni muovipullo on kompakti ja kevyt kulkemaan mukana. Pullo näyttää siltä, että muovi olisi värjättyä, mutta ei ole. Näet meikkivoiteen kulumisen pullon läpi, jos et ravistele pulloa. Tämä seerumimeikkivoide tulee kuitenkin ravistella ennen käyttöä.

The Ordinary Serum Foundation on äärimmäisen keveä meikkivoide, jossa yhdistyy meikkivoiteen ja seerumin ominaisuudet. Jos tässä vaiheessa luulet, että kyseessä on perinteinen heikosti peittävä, ihon oikein rasvaiseksi jättävä ja vaikeasti iholle tarttuva meikkivoide, niin erehdyt! Juuri tuollaista minä tuotteelta odotin, mutta uteliaisuuteni voitti ennakkoluuloni, joten tilasin seerumimeikkivoiteen testiini.

The Ordinarylla on myös Coverage Foundation, jonka myös tilasin testiini. Tämä peittävämpi versio ei vielä sytyttänyt minua samalla tavalla kuin seerumimeikkivoide. Sävyvalikoima on laaja. Kuten huomaat, olen tilannut kaksi eri sävyä, vaikka sävyvalikoima on sama Serum Foundationissa ja Coverage Foundationissa. Otin testailumielessä sävyt 1.2 P ja 1.1. N. Huomasin, että 1.2 on tähän hetkeen ihan inan liian tumma ja 1.1. N on taas vähän turhan keltainen minulle. Tekee vähän kalman efektin. Veikkaan, että 1.2. N tai 1.1. P istuisi parhaiten. Silti molemmat kyllä menevät tälläkin hetkellä. Kesällä tuo (jos en päivety kuten viime kesänä) 1.2. P on loistava!

Sävyjä on kolme, eli 1, 2 ja 3. Sitten on vielä 0-2, jotka määrittelevät sävyn tummuuden omaa tummuusastetta. Kirjaimet määrittelevät sitten sävyn, jotka menevät näin:

 • P-sävyt sopivat vaaleanpunaisille, viileille pohjasävyille
 • R-sävyt sopivat punaisille pohjasävyille
 • N-sävyt sopivat neutraaleille pohjasävyille
 • Y-sävyt sopivat keltaisille, lämpimille pohjasävyille

Eli minun 1.2. P = Vaaleista tummin, jossa on vaaleanpunainen pohjasävy. Sävy 1.1. N = Vaaleista keskivaalea, jossa on neutraali pohjasävy. Hyviä uutisia teille todella vaaleille! The Ordinaryn sävyvalikoimassa on näitäkin vaaleampia sävyjä! Minua tummemmille löytyy vielä enemmän valikoimaa.

Meikkivoide on pakattu kätevään pumppupulloon. Pullon korkkia kääntämällä saa pumppumekanismin lukittua. Tämä on kätevää, sillä AINA kadotan pullojen korkit. Ei niitä muuten tarvitsekaan, mutta matkoille lähtiessä olisi kiva laittaa korkit sotkua estämään.

Kuten jo nimestäkin voi päätellä, on The Ordinary Serum Foundation seerumimaisen ohutta. Pieni tippakin on äärimmäisen riittoisaa.

Seerumimeikkivoide liukuu kasvoilla, mutta poikkeavasti moniin muihin seerumimeikkivoiteisiin, tämä The Ordinaryn seerumimeikkivoide ei pelkästään liu’u. Se myös tarttuu ihoon. Tämä The Ordinaryn seerumimeikkivoide on aivan erilainen kuin yksikään aikaisemmin kokeilemani seerumimeikkivoide.

Meikkivoideen pakkauksessa lukee ”Light Coverage” eli kevyt peittävyys. Mielestäni tällä seerumimeikkivoiteella on medium coverage eli keskipeittävä koostumus.

Siksi haluan havainnollistaa The Ordinary Serum Foundationin peittokykyä. Tässä ihoni ilman meikkivoidetta. Ihoni väri on epätasainen.

Meikkivoidetta voi ohuen koostumuksen vuoksi kerrostaa, jos haluaa paremman peittävyyden. Erityisesti poskipäille ja T-alueelle saattaa tarvita vähän kerrostusta.

Tämä seerumimeikkivoide kuivahtaa himmeäksi. Puolimattainen lopputulos peittää hyvin, mutta jättää silti äärimmäisen luonnollisen lopputuloksen. Suorassa auringonvalossakin ihohuokoset näyttävät blurraantuneilta, punaiset pilkut kasvoillani eivät ole selkeät ja tummat silmänalusetkin ovat vähän piilossa.

The Ordinary Serum Foundation* ei välttämättä tarvitse puuterointia. Seerumimeikkivoide pysyy uskomattoman tiukasti hieman rasvoittuvaisuuteenkin taipuvaisella iholla. Uskomatonta! The Ordinaryn seerumimeikkivoide ei vajoa ihohuokosiin, kuten minulla yleensä seerumimeikkivoiteet tekevät. Ainoastaan heti levityksen jälkeen saattaa otsani uurteisiin sekä silmäluomien uurteisiin liikkua kuivahtamaton meikkivoide. Kun ne pyyhkäisee pois, ei seerumimeikkivoide enää uudestaan keräänny noihin uriin. Tämä ilmeisesti johtuu siitä, että meikkivoide ei ole ehtinyt kuivumaan. Notkea koostumus liikkuu kosteana niin tehokkaasti.

Joskus iltamyöhällä otsani urissa saattaa olla hieman meikkivoidetta, mutta lasken tuon jo mitättömäksi ongelmaksi. On olemassa vain yksi meikkivoide, joka ei ole koskaan kasaantunut otsani uurteisiin. Jos joku tekee sen useiden tuntien jälkeen, en pidä sitä ongelmana.

Kenelle suosittelen The Ordinary Serum Foundation -meikkivoidetta?

Ehdottomasti henkilöille, jotka haluavat helpon tuotteen, joka ajaa monta asiaa. The Ordinaryn seerumimeikkivoide on yhtä helppo ja nopea levittää kuin paras CC-voide, sen peittävyys saattaa korvata peitevärin, sitä ei välttämättä tarvitse puuteroida ja meikkipohja kestää hyvänä koko päivän. Ihan mahtava arjen sankari!

Jos pidät oikein läpikuultavasta, iholla kiiltävästä ja kostean nahkealta tuntuvasta seerumimeikkivoiteesta, ei tämä tuote ole sinulle. Skippaa The Ordinary Serum Foundation ja etsi joku perinteisempi seerumimeikkivoide. Enemmänkin tätä suosittelen henkilöille, jotka eivät ole pitäneet aikaisemmista seerumimeikkivoiteista. Tämä todella voi yllättää!

Lyhyesti kiteytettynä, The Ordinary Serum Foundationin edut ovat:

 • Kompakti ja käytännöllinen pakkaus
 • Helppo ja nopeakäyttöinen, voi levittää sormin
 • Hyvä peittävyys
 • Hyvä kestävyys
 • Ihoa hoitava
 • Tuntuu kevyeltä
 • Laaja sävyvalikoima
 • SPF 15
 • Vegaani

The Ordinary on kyllä mukava merkki. Sen lisäksi, että tuotteet ovat loistavia, eivät hinnat ole hurjat. Tämäkin meikkivoide maksaa 6,95-9,50 € / 30 ml. Meikkivoiteen voi tilata useasta paikasta. Sitä usein kyllä on, mutta suosituimmat sävyt ovat usein lopussa. Kannattaa katoa näistä verkkokaupoista: Eleven*, Bangerhead*, Nordicfeel* ja Lookfantastic*.

Juuri nyt Bangerheadilla* on parhaiten sävyjä. Siellä voit hyödyntää alennuskoodin GLITZ&GLAM20, jolla saat 20% alennusta kaikista normaalihintaisista tuotteista. Koodi on voimassa 30.4.2019 asti.

Oletko jo kokeillut The Ordinary Serum Foundation -seerumimeikkivoiteen? Oliko kokemuksesi hitti vai huti?

Lue myös

X