Glitz & Glam

Maailman paras kivipuuteri on uudistunut ja taas myynnissä

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuote saatu Lykolta

Tiedättekö sen fiiliksen, kun löydät jotain ylitse muita parempaa, mutta sen hoksattuasi tuote katoaakin markkinoilta. Näitähän aina välillä sattuu. Itse harvoin olen yhden tuotteen varassa, sillä löydän kyllä korvaajia, se ei ole koskaan ollut ongelma. Mutta joskus kyllä jää jotain kaipaamaan niin paljon, että tasaisin väliajoin tulee tehtyä googletuksia, että jospa se tuote X olisikin palannut myyntiin.

Muistatteko, kun loppuvuodesta 2018 esittelin tämän mahtavan kivipuuterin?

Kirjoitin tuolloin Pür Balancing Act -kivipuuterista näin:

Tämä puuteri on loistava kaikille, jotka vaativat puuteriltaan vähän enemmän. Siksi oiva ikääntyvälle ja kuivalle iholle. Kun iho alkaa vaatia enemmän kuin talkkia kiillon kontrollointiin ja micaa hehkun luomiseen. Pür Minerals Balancing Act Shine Control Powder on kaikille sopiva, mutta en välttämättä olisi tähän rakastunut silloin nuorempana, kun muodin vuoksi mieltymykseni oli kakkumaiseksi puuteroidussa meikkipohjassa.

”Kalusin” tuon puuterin aivan loppuun, niin paljon siitä pidin. Lopulta ei ollut enää mitään jäljellä. Joskus joku minulle vinkkasi, että puuteria tuli jonnekin myyntiin, mutta kun en sillä sekunnilla tehnyt tilausta, niin myöhemmin huomasin, ettei sitä taas ollutkaan missään. Aina loppu joka paikasta!

Kun sain Lykolta lahjakortin heidän kauppaan, niin päätin kurkata, olisiko valikoimassa Pür Cosmeticsin tuotteita, ja jos olisi, olisiko minun lempparipuuteria? Oi sitä fiilistä, kun huomasin, että nyt onkin tullut *Balancing Act 2.0! Eli uusittu versio!

En ihan tiedä, miltä osin itse puuteria on uudistettu, mutta ainakin pakkaus on kokenut päivityksen. Nyt rasia näyttää arvokkaammalta, tuntuu kestävämmältä ja rasiaan on lisätty peili. Olin kovin toiveikas, että uudistuksessa olisi rasiaan laitettu alalokero ja vippa sinne. Näin ei harmi vain tapahtunut. Puuterin mukana ei tule vippaa, eikä sivellintä, eikä sille ole paikkaa rasiassa. Tämä on ainut iso miinus tästä puuterista. Vaikka tykkään käyttää tätä puuteria siveltimellä, olisi käsilaukussa mukana kulkevaa puuteria mukavampi käyttää vipan avulla.

Puuteri itsessään on edelleen todella tiiviiksi pressattu, eli puuteri ei pöllyä voimakkaasti, kun sitä käyttää siveltimellä.

Puuterin koostumus on äärimmäisen hienojakoinen ja laadukas. Ei todellakaan mikään paksu, pöllyävä ja maskimainen iholla. Vaikka puuterissa on väriä, se ei tuo meikkipohjalle sävyä, vaan on läpikuultava. Tämä pieni sävyllisyys on vain etu, sillä valkoiset transparent-puuterit tuntuvat minusta jäävän vähän valkeiksi, vaikka niiden ei pitäisi.

Pür Balancing Act Mattifying Skin Perfecting Powder on läpikuultava kivipuuteri, joka ei anna peittävyyttä, eikä tosiaan sävyä kasvoille. Siksi se ei muutu päivän aikana tummemmaksi ja näyttää luonnolliselta.

Rakastan tätä puuteria, koska se on niin hienojakoinen, läpikuultava ja luonnollinen. Puuteri antaa samaan aikaan mattaisen että valoa heijastavan lopputuloksen. Puuterissa on micaa, mutta siitä huolimatta se ei hohda kasvoilla, vaan on mattainen. Uskomaton yhtälö! Mutta kaikkien näiden hyvien ominaisuuksien lisäksi Pür Balancing Act Mattifying Skin Perfecting Powder antaa meikkipohjalle paremman keston sekä pitää ihon paremmin mattaisena, mutta silti luonnollisesti hehkuvana.

Puuteri on paras meikinkiinnittäjä, mitä olen koskaan kohdannut. Tässä kuvassa esimerkki. En yleensä voi olla ilman luomiväriä, koska jos levitän meikkivoiteen tai CC-voiteen silmäluomilleni, eivät puuterit pysty pitämään meikkipohjaa paikoillaan silmäluomillani. Siksi yleensä levitän pikameikissäkin jonkun minun ihonvärisen mattaluomivärin silmäluomilleni, niin estän sillä meikkipohjasta aiheutuvien vaakaviivojen syntymisen yläluomilleni.

Pür Balancing Act Mattifying Skin Perfecting Powder on ainut puuteri, jolla onnistuu meikin kiinnitys myös yläluomilla. CC-voide ei ole parin tunnin jälkeenkään viivoina yläluomilla. Kuvat on siis otettu 2-3 tuntia meikkipohjan tekemisen jälkeen. Muilla puutereilla viivat ehtivät tulla ennen, kun edes ehdin ripsiväriä laittamaan.

Puuteri sisältää runsaasti erilaisia ihonhoidollisia ainesosia, eli se ei ole pelkästään talkkia ja mineraaleja sekä micaa, vaan siinä on monia aikuisen ihonhoitoa tukevia ainesosia sekä rasvoittuvallekin iholle toimivia. Puuterissa on aikuisen ihonhoitoa tukevina aineosina retinolia, maitohappoa (AHA-happo), pantenolia, sheavoita, biotiinia, kofeiinia jne. Rasvoittuvaa ihoa hoitavina ainesosina puuterissa ovat sinkki (muotona sinkkiglukonaatti) ja niasiiniamidi, joista jälkimmäinen on myös ikääntyneen ihonhoitoa tukeva ainesosa. Tässä puuterissa ei ole hyaluronihappoa, mutta glyseriiniä, joka on myös humektantti.

Koska puuterissa on käytetty AHA-happoa, joka tässä tapauksessa on maitohappo, suositellaan puuterin kanssa käytettäväksi aurinkosuojaa. Eli päivävoiteessa tai meikkipohjassa tulisi olla aurinkosuoja, jos on erityisen herkkä palamaan. En tiedä, onko todellisuudessa herkästi palavilla riskiä palaa herkemmin tämän puuterin vuoksi, mutta tuo on sellainen yleinen varoitus aina kaikissa niissä kosmetiikkatuotteissa, joissa on käytetty AHA- tai BHA-happoa.

INCI-luettelo:

Synthetic Fluorphlogopite, Mica, Lauroyl Lysine, Oryza Sativa (Rice) Extract, Boron Nitride, Magnesium Myristate, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Caprylic/Capric Triglyceride, Panthenol, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Powder, Panax Ginseng Root Extract, Ceramide Ap, Retinol, Lactic Acid, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract, Sodium Starch Octenylsuccinate, Phenoxyethanol, Aqua, Sodium Dehydroacetate, Sorbic Acid, Vanillin, Niacinamide, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Yeast Extract, Poloxamer 338, Silica, Ammonium Glycyrrhizate, Zinc Gluconate, Caffeine, Glycerin, Biotin, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

Olen niin onnellinen, että tämä puuteri ei poistunut kokonaan valikoimasta, vaan palasi uudistuneena takaisin. En viitsinyt suitsutella ja ylistää Pür Balancing Act Mattifying Skin Perfecting Powderia, kun luulin sen vain kadonneen markkinoilta.

Pür Balancing Act Mattifying Skin Perfecting Powder myydään ainakin Lykolla, jossa se näyttäisi olevan alemyyntien vuoksi hyvässä tarjouksessa – 10 euroa edullisemmin kuin tavallisesti.

*Klikkaa tästä, Lykon verkkokauppaan!

Oliko Pür Balancing Act tuttu puuteri muille?

Lue myös

X