Puuterit

Mitä? Nestemäinen puuteri? Voiko se toimia?

7.8.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Kun puhutaan puuterista, ei ensimmäisenä tule mieleen nestemäinen tuote. No, todellisuudessa puuteri ei voi olla nestemäinen, mutta voi olla neste, joka tekee mattaisen lopputuloksen. Tänään tutkaillaan, että minkälainen on ”nestemäinen puuteri”.

Aikaisemmin keväällä tai kesällä Glitz & Glamin lukija, Sisi, vinkkasi minulle erään postauksen kommenteissa Murad MattEffect Blotting Perfectorista*, joka on kuin nestemäistä puuteria. Innostuin koko tuotteen ideasta valtavasti! Tämä oli hankintalistallani. Sitten sain Bangerheadilta yhteistyön kautta valikoida mieleisiä tuotteita testiini, joten arvaatte varmaan mikä tuote oli ensimmäisenä ostoskorissa. No tietenkin tämä nestemäinen puuteri!

Nestemäinen puuteri on tietenkin pakattu rasiaan, jossa on sieni. Kyseessä on vastaava idea kuin cushion-meikkivoiteissa. Sieneen on imeytetty tuotetta, jota sitten annostellaan vipan avulla. Kansi tulee sulkea aina huolella, jotta sieneen imeytetty tuote ei pääse kuivahtamaan. Vaikka tuotteessa on hieman väriainetta, se ei vaikuta lopputulokseen. Käytännössä tämä on sävytön.

Minua tietysti myös kiinnosti, että mitä tällainen mattaava neste pitää sisällään?

Pohjana toimii näköjään vesi, johon on lisätty erilaisia kalvonmuodostajia. Tuotteen alkupään ainesosista löytyy yllättävästi myös ihoa hoitavia ja kosteuttavia ainesosia, kuten glyseriinia, niasiiniamidia ja ureaa. Myös epäpuhtauksia puhdistavaa salisyylihappoa on lisätty tuotteeseen. Erilaisten humektanttien ja vitamiinien lisäksi on myös erilaisia tuotteen koostumukseen ja sen säilyvyyteen vaikuttavia ainesosia. Silica on tuotteen ns. puuterien yksi tyypillisistä ainesosista. Silica eli piidioksidi ei ole yhtä kuivattava kuin talkki.

Mutta toimiiko tämä nestemäinen puuteri? Levitin kämmenelleni tummaa meikkivoidetta, jotta voin havainnollistaa Murad MattEffect Blotting Perfectorin värittömyyttä sekä mattaavuutta. Tuotteen kosteus haihtuu hyvin pian iholta.

Kuten jo postauksen alussa mainitsin, tuotetta käytetään vähän samaan tapaan kuin cushion-meikkivoiteita. Hieman nahkeapintaista vippaa painellaan kevyesti rasiassa olevaan sieneen.

Neste tarttuu vippaan. Vaikka vippa tietenkin käytössä likaantuu – iholta tarttuu meikkivoidetta vippaan – vippa on helppo puhdistaa saippuan avulla. Cushion-meikkivoide on todella tiukassa näissä tällaisissa vipoissa, mutta vipasta lähtee kasvoilta siihen tarttunut meikkivoide. Onneksi, sillä muuten kuvissani olisi ollut likainen vippa. En malttanut olla käyttämättä nestemäistä puuteria ennen tuotteen kuvausta.

Tämän jälkeen vipalla painellaan kevyesti kasvoja. Hierovaa liikettä ei kannata tehdä, sillä meikkivoide saattaa lähteä helpommin liikkeelle nahkean vipan ja nestemäisen puuterin vuoksi. MattEffect Blotting Perfector tuntuu aluksi viileältä kasvoilla. Neste haihtuu nopeasti, jonka jälkeen ihosta jää mattainen.

Kuvittelin, että Murad MattEffect Blotting Perfector olisi kuivattava ja alkoholinen, koska onhan sen oltava nopeasti haihtuva. Olin yllättynyt, kun nestemäinen puuteri kuivuu nopeasti ilman vahvoja alkoholeja. Tuote ei myöskään tunnu vahvan alkoholiselta, eikä se jätä kuivuessaan kiristävää tunnetta. Tämä tuote ei jätä puuterista lopputulosta, vaan mattaisen.

Olen kokeillut Murad MattEffect Blotting Perfectoria myös pohjustajana. Kannattaa kokeilla siihenkin, jos iho on rasvoittuva ja helposti kiiltävä. Meikkivoiteen alla tuote pitää rasvoittumista vähän pidempään kurissa, mutta ei aiheuta ihon kuivumista, kuten tavallinen talkkipuuteri tekee. Nuoremmalle iholle talkkipuuteri toimii paremmin, mutta iän karttuessa voi tämä MattEffect Blotting Perfector olla parempi valinta. Tuotteessa on kuitenkin humektantteja runsaasti, niin säilyy kosteus iholla paremmin.

Kaiken kaikkiaan nerokas tuote! Olen aivan varma, että näitä tulee jossain vaiheessa muillekin brändeille. Nyt vielä en tiedä muita kuin tämän Muradin, joka on ihonhoitobrändi. Meikkipohjassa siirrytään selkeästi kaiken aikaa enemmän ja enemmän 70-luvun trendiin, jolloin kasvot saivat kiiltää luonnollisesti. Puuteria ei välttämättä käytetty ollenkaan. Murad MattEffect Blotting Perfector on loistava meikin kiinnitykseen – kiinnittää, mattaa, mutta ei vie kasvoilta hehkua.

Murad MattEffect Blotting Perfector sopii hyvin myös silmien alle. Paljon vähemmän tuo uurteita esiin kuin mikään muu puuteri. Siksi laittaisin tämän nestemäisen puuterin 5 parasta puuteria silmien alle listalleni. MattEffect Blotting Perfectoria voi muuten hyvin kerrostaa ja lisätä päivän aikana. Perinteinen puuteri saattaa kertyä liian paksuksi rasvaiselle iholle, joka sitten hapettuessaan tummentuu. Tämä nestemäinen puuteri ei tee samaa. Onhan tämä kuitenkin täysin erilainen tuote kuin puuteri.

Hinnaltaan tämä rasiallinen nestemäistä puuteria on 42,00 € / 12 g, mutta juuri tällä hetkellä se on Bagerheadilla tarjouksessa ja hintaan 33,60 €. Tässä suora linkki Murad MattEffect Blotting Perfectoriin*.

Oletko kokeillut nestemäistä puuteria?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Tätä Muradin nestepuuteria voi käyttää pohjustuksena sekä meikin päällä. Kokeile, mikä on sinulle paras ja toimivin tapa. Voit esimerkiksi kokeilla pohjustaa tällä tai ”puuteroida” tällä sinulla olevan pohjustuksen ja sitten vielä meikkivoiteen päälle taputella. Voit kokeilla tavallista irtopuuteria ja sen päälle nestemäistä puuteria. Variaatioita on lukuisia. Kokeile ja testaile, että mikä tuo juuri sinun tuotteiden kanssa, juuri sinun iholle, juuri sinua miellyttävän lopputuloksen. Tuota nestemäistä puuteria kun voi käyttää melkein millä tavoin vain. 🙂

Kommentit

Olipas mielenkiintoista lukea, mitä pidit vinkkaamastani tuotteesta! 🙂
Löysin vanhemman postausksesi: ”Jos olisi rahaa, ostaisin” 28.5.2016, jossa esittelet Diorin Capture Totale Dreamskin-tuotteen. Tiesitkö, että nyt sarjaan on tullut cushion? https://www.sephora.com/product/capture-totale-dreamskin-perfect-skin-cushion-broad-spectrum-spf-50-P412027
Ostin laivalta, joten sain edullisemmin ja mukana oli täyte samaan hintaan! Käytän yksinään meikittömänä päivänä ja meikin korjailuun päivällä. Mikä parasta tässä on hyvä aurinkosuoja! Pohjustajana ei ole vielä saanut aikaiseksi kokeilla.

Joo! Bongasin tuon kun etsin jotain hintatietoa tmv. Diorin eräälle tuotteelle. Tax freehen olisi pääsy reissulla, joten täytyy ehkä tuo katsastaa. Menomatkalla tietenkin, kun tuo aurinkosuoja kyllä houkuttelee tuossa tuotteessa. Kiitti kun muistutit. Olin jo autuaasti ehtinyt unohtaa. Kun niin paljon tekee bongauksia ja lukee sekä saa suosituksia, niin ne harmillisesti välillä unohtaa. 🙁

Holymoly, mä taisin pyöritellä tuota viime syksyn kauneusmessuilla mutta jätin ostamatta. Mä luulen, että tykkäisin tästä joten kiitos siis vinkistä 🙂

Minä luulen kanssa, että tykkäisit. 🙂 Toki viehän se vähän aikaa totutella ”puuterointiin” nestemäisellä tuotteella. Mutta tämä oikeasti kyllä toimii. 🙂 Vaikka tuotekuvauksissa sanotaan rasvoittuvalle ja sekaiholle, niin itse taas näkisin tämän paremmaksi kuivuuteen taipuvaisen ihon ”puuterointiin”. Oikein rasvoittuva iho tarvitsee talkkia tai muuta yhtä tehokasta ainetta, joka imee rasvaa itseensä.

Vau! Tällaisesta tuotteesta en ole koskaan aiemmin kuullut, toivottavasti tämä tosiaan yleistyy muillekin merkeille 🙂 Ihanaa Minna, kun esittelet aina välillä näitä uusia innovaatioita.

Minä vähän luulen, että nämä yleistyy. Lopulta ne sitten löytyvät Lumenelta ja Lorkulta, kun ensin Lancome, YSL ja Estee Lauder ovat esitelleet omansa. 😉

Vitsit, tosi mielenkiintoinen tuote!
Osaatko sanoa riittoisuudesta? By Terryä on ehkä puoleksi vuodeksi jäljellä (ostettu keväällä 2016), joten jos tama on yhtä lailla hintansa väärti, voisin harkita tätä seuraajaksi hyaluronihappopuuterille 🙂

En usko yhtä pitkään riittoisuuteen. Säilyvyyskin tulee vastaan, koska on nestemäinen tuote. Mutta tuotteella on kuitenkin 24 kk säilyvyys avaamisesta. Riittoisuus on kyllä vähän hankala arvioida, kun jokaisella on erilainen annostelutapa ja tarvekin, mutta riittää pidemmäksi aikaa kuin esim. cushion-meikkivoiteet. 🙂

Okei, eli hylkään tämän 😀

Kyllä sait myytyä!! Hehkussa oli alessa niin laitoin heti tilaukseen. Tosin liikkeessä ois vielä edullisemmin mutta en malttanut olla tilaamatta, koska jos se yön aikana vaikka loppuisi. 😮 Pitää kuitenkin huomenna käydä liikkeessä ja katsoa myydäänkö heillä edes Muradin meikkituotteita. Ihonhoitotuotteita siellä vielä oli hyllyssä.
Minulla on aika runsaasti kiiltelevä t-alue mutta kuitenkin pintakuivuutta. Tämä kuulostaisi hyvältä tuotteelta tekstisi perusteella. Miten tätä pitäisi käyttää pohjustuksessa? Primerin sijaan vai kanssa? Käytän primerina tällä hetkellä Make up storen puuterimaista pohjustajaa. Huomasin, että se toimii tällä hetkellä parhaiten mutta kyllähän se tarttuu kuiviin kohtiin… Teen kasvoista mega matat aluksi, koska ne kiiltää kuitenkin hetken päästä. Haaveilen, että kun tilasin Glam glown meikinkiinnityssuihkeen, että se pelastaisi sen liian mattamaisen tuloksen. Tosin ennen sitä on pakko kuitenkin kiinnittää meikki eri suihkeella mutta jos Glam Glow vaikka toisi silti siihen vähän hehkua. Tietenkin jos on hyvä puuteri, kuten tämä Murad voisi olla, niin ei tarvitsisi mega puuterointia ja mattaa kiinnityssuihketta, tai ainakaan kahta. 😀 Jätti sinun kasvoille kyllä ainakin tosi nätin hehkun, jota toki itsekin haluaisin sen mega matan sijaan.
Anna ihmeessä vinkkejä meikin kiinnitykseen ja kiiltelyyn jos tulee mieleen!

Tätä Muradin nestepuuteria voi käyttää pohjustuksena sekä meikin päällä. Kokeile, mikä on sinulle paras ja toimivin tapa. Voit esimerkiksi kokeilla pohjustaa tällä tai ”puuteroida” tällä sinulla olevan pohjustuksen ja sitten vielä meikkivoiteen päälle taputella. Voit kokeilla tavallista irtopuuteria ja sen päälle nestemäistä puuteria. Variaatioita on lukuisia. Kokeile ja testaile, että mikä tuo juuri sinun tuotteiden kanssa, juuri sinun iholle, juuri sinua miellyttävän lopputuloksen. Tuota nestemäistä puuteria kun voi käyttää melkein millä tavoin vain. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *