Meikit

Keväinen piristys

6.3.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Pirteää maanantaita! Olen inspiroitunut kahdesta väristä ja niiden yhdistämisestä. Tällaista niillä syntyi.

Kevät on jo ovella. Olisiko aika vaihtaa synkemmät ja neutraalit värit johonkin pirteään? Miksipä ei?

Minä laitoin enemmän pinkkiä suoraväriä hoitoaineeni sekaan, ja värjäsin vähän räväkämmäksi hiukseni. Tämä on vain hetkellinen ilo, mutta juuri siksi niin kiva. Muutamassa pesussa hälvenee tämä pinkin intensiivisyys. Aika pirteää vaihtelua hailakan vivahteen sijaan.


Kynsille ja luomille keväisen pirteää vihreää. Huomasin, että en omistakaan tällaisia keväänvihreitä sävyjä. Jouduin tekemään töitä ja kaivelemaan antaumuksella varastojani, kunnes löysin sitä mitä halusin. Vihreä ei selkeästikään ole intohimo, vaikka sitä keväisin haluan käyttää. Omistamani valikoima vihreitä sävyjä on aika suppea.

Vaaleanvihreän ja vaaleanpunaisen yhdistelmässä on jotain todella ihanaa. Kun hiukseni olivat pinkit ja kynsillä vihreää, se vaaleanvihreä luomivärikin oli löydetty, niin lähdin miettimään kokonaisuutta. Halusin tehdä jotain keväisen freesiä. Ei tummia varjostuksia, ei tummaa huulimeikkiä, vaan jotain kepeää ja raikasta.

Silmämeikissäni käytin keväisen vihreää luomiväriä liikkuvalle luomelle. Varjostin luomivako kevyesti mattaisella ruskeanharmaalla (taupe). Käytin samaa sävyä myös ulkonurkassa. Luomivaon varjostuksen tein pehmeällä häivytyssiveltimellä, ulkonurkan tiiviimmällä, litteällä luomivärisiveltimellä. Näin sain luomivaolle vaaleamman varjon, kuin ulkonurkkaan. Silmien sisänurkkaan toin valoa valkoisella luomivärillä, jossa on voimakkaan vihreä hohde. Näyttää iholla hyvin vaaleanvihreältä helmiäisluomiväriltä, mutta napissa sävy näyttää valkoiselta. Kulmaluulle käytin kevyesti hohtavaa, ihonsävyistä luomiväriä. Alaluomen jätin meikkaamatta tällä kertaa.

Silmät rajasin Urban Decayn Razor Sharp Liquid Eyelinerilla, sävyssä Street. Liner on sävyltään jännä vihertävän harmaa. Tein ohuehkot ja hillityt rajaukset, jotta meikki säilyttää keveämmän ilmeen. Silmien ulkonurkkiin liimasin puolikkaat ripsinauhat, jotta ulkonurkkiin saadaan siipimäistä nostetta. Alaluomen sisärajauksessa katsetta kirkastava ja silmää avaava vaalea kajal.

Huulet meikkasin kevyesti vaaleanpunaisiksi Elizabeth Ardenin uutuushuulimeikillä, josta vasta hiljattain kerroin. Poskille viileää roosaa, koska se vaan toimii niin upeasti tällaisella vaalealla iholla. Kevyttä, lähes huomaamatonta varjostusta tein kasvoille Clarinsin kevätkokoelman contour-paletin varjostuspuuterilla. Korostin kasvoja samaisen paletin mattaisella korostuspuuterilla. Mutta kun kevät on heleyden ja helmeilevyyden aikaa, kiillotin poskipäille hohtavat korostukset Diorin korostuspuuterilla. Tuo Dior Diorskin Nude Air Illuminating Powder Glowing Pink oli viime kevään kokoelmassa. Mielettömän kaunis ja todella hohtava highlight.

Näillä väreillä, näillä tuotteilla syntyi minun pirteämpi kevätlook.

Ihanaa kevään alkua ja inspiroitumisia keväiseen meikkailuun. Mikä on teidän vuodesta toiseen toistuva kevään sävy? Minulla se tuntuu olevan vihreä yhdistettynä vaaleanpunaiseen. Siinä on ilmeisesti jotain kukkiin viittaavaa, ja kukat taas ovat ihan selkeästi keväinen juttu, vaikka niitä ei vielä Suomen luonnossa kasvaisikaan.

Iloa ja pirteyttä viikkoonne!

Meikissä käytetty saatuja ja itse ostettuja tuotteita.

Lue myös

Suosittelemme