Tutoriaalit

Luonnolliset kulmakarvat – näin meikkaan kulmani (tutoriaali)

26.10.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Tein paljon pyydetyn tutoriaalin, jossa näytän miten tehdään luonnolliset kulmakarvat.

Olen aina kovin otettu, kun kulmiani kehutaan. Minulla on ollut ne ysärin viivakulmat. Ne olivat vielä bloggauksen alkuvuosinakin. Tein pitkän ja hartaan kasvatuksen kulmakarvoilleni. Se oli tuskaista ja hidasta. Meniköhän siinä kaksi vai kolme vuotta, ennen kun saavutin nykytilan. Kulmani eivät ole luonnostaan tuuheat. Ne ovat aika harvat, mutta en silti valita. Minulla on asiat nykyään ihan hyvin kulmieni osalta. Saan ne meikkaamalla aika kivoiksi. Ne ovat näkyvät, antavat ilmettä, mutta ovat silti luonnolliset. Tällä hetkellä luonnolliset kulmakarvat eivät ole se kuumin muoti. Nythän kuuminta muotia ovat ne ns. ”Insta-kulmat”.

Tuollaiset ”Insta-kulmat” vaativat taitoa. Linkkaamassani jutussa on taidokkaita kulmia. Kuitenkaan en näkisi sellaisia ihan tyylikkäimpinä vaihtoehtoina jokaiselle. Yleensä nuorempien suosimat trendit ovat vähän yliampuvia. Minun ikäluokka muistaa ne viivat. Niissäkin mentiin överiksi – minäkin menin! Noille Insta-kulmille naurahdamme hyväntahtoisesti joskus 10 vuoden päästä. Ihan samalla tavalla, kun nyt naurahdamme niille terävällä kynällä piirretyille viivakulmillekin. Niin se vaan menee. Jokaiselle ajalle on omat trendinsä, joissa mennään loppuhuipentumassa vähän överiksi. Kun trendit vaihtuvat, vanhoja juttuja kauhistellaan ja vähän nolona naureskellaankin omille kuvilleen.

Kulmakarvat ovat muuten aika olennainen juttu. Tältä näyttäisin valmiissa meikissä, josta puuttuvat kulmat. Kokonaan ilman meikkiä en näytä niin oudolle, mutta meikattuna kulmattomuus korostuu. Kulmien meikkaaminen on haastavaa. Minäkään en ole aina osannut ja aina voi oppia paremmaksi. Kaikki ammattilaisetkaan eivät handlaa kulmien meikkaamista. Näen jonkun verran ammattilaismeikkaajienkin tekemiä kulmia, jotka ovat aivan liian tummia. Tummuus itsessään ei välttämättä ole paha asia, kunhan kulmien lähtö ei ole yhtä tumma kuin kulmien keskiosa. Jos kulmien lähdöt ovat paksut ja liian tummat, syntyy se ns. lakupötköefekti. Ei sekään tietysti väärin ole, jos sellaiset haluaa ja niissä viihtyy. Lakupötköefekti ei vain yleensä ole toivottua.

Minulta kysytään hyvin usein, että mitä käytän kulmilleni? Rakastan tätä Shiseidon kulmakynää. Shiseido Natural Eyebrow Pencil sävyssä GY901 Natural Black on oikeasti harmaa. Monet ruskeat sävyt ovat monille liian lämpöisiä. Jos ovat riittävän viileitä, ne ovat liian tummia. Vaikka harmahtavat sävyt ovat yleisesti suurimmalle osalle toimivin sävy, niitä on harmillisen vähän tarjolla. Veikkaan syyksi sitä, että harmahtavuutta karsastetaan. Ne eivät varmaankaan myy yhtä tehokkaasti, kuin lämpimämmät sävyt. En kuitenkaan sano, että harmahtavat sävyt kaikille olisivat paras vaihtoehto. Ehei! Toisille se lämmin, punertava ruskea on paras ja toisille taas se kellertävä beige on istuvin.

Shiseidon kulmakyniä myyvät eleven.fi*, Sokos– ja Stockmann*-tavatatalot.

Näin meikkaat luonnolliset kulmakarvat kulmakynällä

Määrittele ensin kulmien muoto. Piirrä kevyellä otteella kulmakaaren linja kulmien alapuolelle.

Tämän jälkeen piirrä vielä kevyemmällä otteella kulmien lähdön linja ja yhdistä edelliseen linjaan. Näin kulmakarvojen alapuolen linja on määritelty.

Seuraavaksi määritellään kulmien yläpuolen linja. Piirrä hentoisella otteella kulmien yläpuolen linja. Älä aloita ylälinjaa yhtä pitkältä, kuin alapuolen linja. Syy selviää myöhemmin. Piirrä linja kulmakarvan korkeimpaan kohtaan asti.

Piirrä viiva kulmien korkeimmasta kohdasta alas, kulmien päätöskohtaan asti, jossa ala- ja ylälinja yhdistyvät.

Näin! Kulmien muoto on määritelty.

Sitten väritellään kulmat. Sen sijaan, että piirrettäisiin, nyt väritellään kevyesti. Seuraa kulmien kasvusuuntaa. Värittele kynällä karvojen kasvusuunnan mukaan. Tämä alue saa olla tummemmalla. Koska minun kulmissa karvojen kasvusuunta on ylhäältä alaspäin, värittelen kynällä ylhäältä alaspäin viistosti.

Alkuosassa kulmieni karvat kasvavat alhaalta yläviistoon. Värittelen kynällä kevyesti alhaalta yläviistoon, karvojen kasvusuunnan mukaisesti. Tässä kohtaa ei saa tulla yhtä tummaa jälkeä, kuin kulmien kaaressa.

Sitten se hankalin alue, jossa herkemmin tehdään väärin. Kulmien lähtö piirretään, maalataan, väritetään liian tummalla. Se on se, joka luo Angry Birds efektin kulmiin.

Siispä, väritä muutama viiva alhaalta ylöspäin suuntautuvin liikkein. Muista katsoa itseäsi kauempaa peilistä välillä. Liian läheltä katsottuna näyttää, kuin kulmissa ei olisi mitään. Kun katsot itseäsi kauempaa peilistä, näet tummuuden paremmin.

Tässä vaiheessa kulmat näyttävät tältä.

Pehmennä jälkeä kulmaharjan avulla. Kampaile, harjaile kulmia niiden lähdöistä loppua kohti.

Valmista!

Jos haluat luoda kulmakarvoihin näkyvyyttä ja tuuheutta lisää, käytä värillistä kulmamaskaraa. Jos taas haluat kiinnittää kulmat tiukasti, käytä väritöntä kulmavahaa tai esimerkiksi Grimasin Eyebrow Fixer -kulmakarvageeliä. Sillä kulmat liimautuvat tiukasti ja itsepäisimmätkin karvat saa ojennukseen.

Itselleni suosin enemmän tuuheuttavia kulmamaskaroita. Suosikkejani ovat Benefit Gimme Brow, Essence Make Me Brow ja Maybelline Brow Precise Fiber Volumizing -kulmamaskarat/-geelit.

Luonnolliset kulmakarvat

Harjaa kulmageeli kulmakarvoihin. Jos haluat mahdollisimman paljon tuuheutta, harjaile vuorotellen vasta- ja myötäsuuntaan. Jos vain vähän, harjaile kevyesti vain kulmien lähdöistä kulmien loppua kohti.

Kurkkaa tähän postaukseen! Näytän miten paljon kulmamaskara voi tuoda tuuheutta kulmiin.

Luonnolliset kulmakarvat

Luonnolliset kulmakarvat ovat valmiit!

Tällä kulmien meikkaustavalla saadaan kulmista luonnolliset ja karvatkin näkyvät, vaikka ne eivät olisikaan tuuheat. Kulmat eivät ole täysin tasaiset tummuudeltaan ja väriltään, sillä eihän luonnolliset kulmat ole sellaiset. Luonnollisissa kulmissa iho saa kuultaa karvojen välistä.

Käsi pystyyn, jos sinun menneisyydestäsi löytyy jokin överi kulmakarvavillitys. Minä tunnustaudun viivakulmaksi. Oli kunnon kaaret ja lähes karvattomat kulmat.

Grimas ja Shiseido itse ostettuja, Maybelline ja Essence saatuja.

Kommentit (16)

Jep, nopeimmat ovat jo jättäneet insta-kulmat taakseen. Mutta ne nousivat niin suureen suosioon, että kyllä niitä vielä pitkään nähdään. Insta on edelleen täynnä niitä kulmia. Se on oman aikansa villitys ja trendi. Kohta tulee jotain muuta. 🙂

Voin tunnustautua entiseksi viivakulmaksi 😀 Tuli nypittyä aivan liian ohuiksi, lisäksi häntä lähes kokonaan pois ja vielä liian kauaksi toisistaan. Tosin tästä viimeisestä mokasta syytän vanhoja kulmakarvanpiirto-ohjeita, joissa kehoitettiin laittamaan kynä nenän sivuun suoraan ylöspäin, ja nyppimään kulmat sen mukaan. Itselläni on sen verran leveät sieraimet, että ihan liian kauas toisistaan ne meni. Oon ainakin kolmisen vuotta kasvattanut kulmia takaisin, ja ne ovat silti edelleen aika onnettomat, kun kasvu tapahtuu niin hemmetin hitaasti, menee vielä varmasti ainakin toiset kolme vuotta. Epäilen että se johtuu liiallisesta nyppimisestä, joka on vaurioittanut karvatuppia. Risiiniöljyllä oon koittanut avittaa kasvua, mut ei siitä tunnu olevan apua. Mulla olisikin postaustoive kulmaseerumeista, jos sellaisia pääsisit testaamaan, niin kiinnostaisi kovasti onko niistä apua. Etenkin Revitabrow kiinnostaa, koska niiden ripsiseerumi Revitalash sai ripseni kasvamaan, mutten toki halua harvoja kulmia, joissa on megapitkät karvat 😀 Olin muuten hieman yllättynyt, että käytät vain kynää ja geeliä, itselle on puuterimainen väri ihan ehdoton näiden kahden lisäksi, mutta mulla ne kulmat on tosiaan niin harvat, etenkin ton alkukohdan meikkaaminen luonnollisesti on haastavaa, kun omia karvoja on niissä niin harvasti, ja ne ovat ohuita haituvia.

I feel you pain! <3 Kun nyppii vuosia, niin eivät ne karvat välttämättä kasva enää kunnolla. Minullakin tosiaan meni sellainen 3 vuotta.

En ole kokeillut kulmille noita, joissa on niitä ripsiäkin voimakkaasti kasvattavia ainesosia. Hmm... mietin vain, että pitäisiköhän tässä kokeilla omaa ripsiseerumilemppariaan kulmiinkin? Kotimainen BTB13:n ripsiseerumi on mahtava. Mutta se ei kasvata niitä hentoisia, hurjan pitkiä ripsiä, koska ei sisällä lääkeaineita. En itsekään kyllä haluaisi pitkiä ja hentoisia kulmakarvoja. Niitä olisi vaikea hallita.

Joo, tämä kombo on ollut pitkään suosiossani. Mutta joskus suosikkeinani ovat olleet Anastasian Dipbrow Pomadet ja joskus puuteriset. Kokeileppa vaikka kynän ja puuterisen yhdistelmää. Voisin ottaa näitä erilaisia kulmien meikkaustapajo tutoriaaleihin. Variaatioita kun on lukuisia. 🙂

Siis nyt. Vau! Kiitos! Kerrankin sellaset ohjeet jolla minäkin varmasti saan edes jonkinmoiset kulmat itselleni. 🙂

Kiitos, ihana kuulla! Oletko jo ehtinyt kokeilemaan?

Wau, mitkä kulmat! Tosin mun mielestä sun kulmat on kauniit ja erottuvaiset ilman niiden meikkaamistakin, toista se on meillä joilla ripset ja kulmakarvat ovat luonnostaan todella vaaleat, sellaiset jotka eivät erotu naamasta lainkaan 😀 Mä kyllä sorrun meikkaamaan aika vahvat kulmat, käytän puuterimaista väriä niin sillä tulee ehkä liiankin helposti tymäkkää jälkeä..mutta toisaalta, itse tykkään 😀 Mikä on sun tekniikkasi muuten puuteristen värien suhteen? Kannattaisiko silloin kokeilla niin, että levittäisi kulmien alkuun vaaleampaa sävyä ja muuten sitten tummemmalla?

Kiitos Salka! <3 Itse kyllä näen ne onnettomina, kun omalla tyttärellä on ihan sairaan makeet kulmat luonnostaa. Minulla on onneksi karvat tummia. Kuvassahan ne eivät ole värjätyt. Kun ne värjää, niin saa siitä vielä vähän lisänäkyvyyttä kulmiin ja tietty ripsiinkin.

Tuo on yksi taktiikka. Kahdella värillä voi yhdistellä. Toinen on se, että lähdöt meikkaa kun siveltimestä ei irtoa kuin vähän väriä. Aina on helpompaa lisäillä ja tummentaa, kuin ottaa pois. Minäpä otan hommakseni tehdä seuraavalla kerralla tuto puuterisilla kulmatuotteilla. 🙂

Joo ikävä kyllä kaikenlaista on koettu. Teini-iässä paksut kulmakarvani alkoivat kasvaa yhteen ja pojat koulussa kiusasi, joten aloitin nyppimisen, jolle ei meinannut tulla loppua. Loppujen lopuksi mun kulmakarvat oli ohuet mustat kaaret (ihan kamalat!) ja niihin olin tyytyväinen. Se oli sitä aikaa, kun kulmat piirrettiin. Nykyään olen saanut kulmakarvojani kasvatettua, mutta ihan kaikkialle ne ei enää kasvakaan loputtomasta nyppimisestä johtuen. Alku vuonna otin microblading-kulmat ja oon ollu erittäin tyytyväinen! Nyt kulmat näyttää luonnollisilta eikä tarvitse arkisin käyttää kuin kulmageeliä, väriä löytyy omasta takaa ☺️

*huokaa syvään* Minun tytär, joka on toisella luokalla, stressaa hänen YKK:taan. Eli yhdistyneitä kulmakarvojaan. Ei vissiin suoranaisesti ole kiusattu, mutta jotkut ovat sanoneet hänellä olevan YKK:t. Tyttäreni haaveilee olemattomista kulmista. Toivottavasti saan taottua hänen päähän, että hänen kulmat ovat täydelliset ja moni kadehtii niitä. Aina voi helposti nyppäillä parit ylimääräiset pois, kun olla lähes kulmakarvaton ja yrittää kasvattaa niitä.

Voi hitsi, kun minua houkuttaa microblanding. Jotenkin vaan pelkään kaikkea pysyvää ja semi-pysyvää. Kun kestopigmentoinnit olivat ainut vaihtoehto, näin työni kautta ihan hirveitäkin toteutuksia. 🙁 Kulmat olivat sinimustat tai ihan punaiset. Ilmeisesti ne asiakkaani olivat käyneet ammattitaidottomalla kestopigmentoijalla, joka käyttää vääriä värejä. Tai sitten ne on otettu Thaimaan matkalta. En tiedä, kun en koskaan kysynyt tai sanonut mitään. Totesin vaan, että ei mitään tällaisia minulle.

Mutta vastaavasti on kavereillani ollut todella hyviä ja kauniita pigmentointeja.

Joo voi viivakulmat 😀 Sitten ne vielä väritettiin _mustalla_ kajalilla, voi apua 😀 Sitten jossain kohtaa oli muodissa myös ns. ”siittiökulmat” eli kun kulmakarvojen alkupää oli paksu ja pyöreähkö ja loppu oli edelleen tuo ohut viiva… Ja joidenkin kavereiden muistan nyppineen kulmansa myös tosi lyhkäisiksi niin alku- kuin loppupäästäkin niin, että kulmakarvat alkoivat vasta about 0,5-1cm päästä niiden luonnollisesta kasvukohdasta 😀

Joo, siittiöt olivat kanssa. Minulla ei ollut sellaiset selkeät siittiöt, mutta vaikutteita niistä otin minäkin. Kaariviivat olivat minun suurin kulmasyntini. 😀

Naurahdin Angry Birds -efektille 🙂 Kiitos tutoriaalista, mulla on luonnostaan vitivalkoiset kulmat ja niiden oikeaoppisen meikkaamisen oppiminen on kestänyt puoli elämää, vasta viime vuosina oon oppinut hyvän tekniikan, ja sen mikä on mulle paras ”look”, viivakulmat ja lakupötkötkin on tullu koettua :’D

Minulla oli Angry Birdsit ennen viivavillitystä. Mustalla kajalilla paksut pötköt.

Oletko ajatellut kestoväriä? Minuakin helpottaa, jos kestovärjään kulmani. On helpompaa sitten lisäksi ehostaa niitä, kun kestovärjäys ei yksinään riitä minulle, koska karvat ovat harvat. Ihan vain arkea helpottavana vinkkinä.

Hienoa kun olet löytänyt tekniikan ja mikä sinulla toimii! 🙂

Pikku hiljaa vuosien myötä tuli aina vaan nypittyä lisää ja lisää. Lopputuloksena oli sitten ohuet viivat ja kulmien ”häntä” lähes kadoksissa. Olen jo useamman vuoden kasvattanut ja kasvavat aivan äärimmäisen hitaasti, tuskinpa tulevatkaan erityisen tuuheiksi, koska epäilen, että ne tupet ovat siitä nyppimisestä vaurioituneet. Harmittaa. Kun oma tyttäreni on siinä iässä, että meikit ym. ehkä kiinnostavat, en kyllä anna nyppiä kulmiaan 🙂

Olisin vielä kysellyt tuon Shiseidon kynän sävystä. Tällä hetkellä minulla on käytössä Anastasian Brow Wiz, sävyssä Taupe sekä NYX Taupe. Ne ovat muuten ihan ok, mutta himpun liian ruskeita. Mutta meneekö tuo Shiseido puolestaan liian harmaaksi?

Kuulostaa niin tutulle. Noin minullekin kävi. Onneksi sain kasvatettua takaisin, mutta olen sitä mieltä, että minulla oli ennen nyppimistä tuuheammat ja paksummat.

Minun tyttärelläni on paksut ja tuuheat. Hänellä on kuulemma YKK:t, eli yhdistyneet kulmakarvat. Olen suostunut ne nyppäsemään, mutta en suostu muita, enkä anna itse tehdä. Pelkään, että neiti vetää vielä kaikki pois, kun koulussa on jotkut sanoneet hänellä olevan YKK:t. 🙁 Yritän takoa hänelle, että hänen kulmat ovat kadehdittavan kauniit ja hyvät, että toista se meillä harvakulmilla on. Sitä paitsi, minullakin kasvaa kulmakarvoja kulmien välissä.

Hmm… jos koet taupen liian ruskeaksi, en usko, että koet tuota harmaata liian harmaaksi. Toki sillä on merkitystä, että minkä väriset sinun omat karvat ovat? Jos ovat ihan vaaleita haituvia, niin saattaa olla liian harmaa. Jos taas karvoissa on väriä, niin sitten se tasapainottaa harmautta. 🙂

On ollu tosi ohuet viivat, sit lukiossa oli semmoset vähän siittiömäiset ja jossain vaiheessa sheivasin loppupäät pois, et sain suoremman korkeemman linjan. 😀 Sit kolme vuotta sit instakulmat… jotka nyt jo näyttää ihan hirveeltä. Oma meikkaustapa on mennyt just tämmöiseen luonnollisen tuuheeseen. Ja ehkä sellanen instakulmamuoti on oikeesti jo mennyt isommaks osaks muodista, vaikka niitä paljon näkeekin.

Jep, nopeimmat ovat jo jättäneet insta-kulmat taakseen. Mutta ne nousivat niin suureen suosioon, että kyllä niitä vielä pitkään nähdään. Insta on edelleen täynnä niitä kulmia. Se on oman aikansa villitys ja trendi. Kohta tulee jotain muuta. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *