Glitz & Glam

Tervetuloa maaliskuu! Keväinen meikkilook sen kunniaksi

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Maaliskuu on virallisesti kevätkuukausi. Ei tunnu keväältä näillä pakkasilla – hyrrrr! Siitä huolimatta, alan jo valmistautua kevääseen. Kevät inspiroi minua. Usein kevään väreihin liitetään pastelliset sävyt. Niitäkin vielä tulen käyttämään, koska ne ovat jotenkin niin keväinen juttu. Mutta nyt ensin inspiroiduin kevätlookista, josta tulee mieleen keväinen Pariisi ja mielikuvieni pariisitar.

Kun viimeksi jätin meikissä ripset olemattomiksi, tällä kertaa käytin näyttäviä ripsiä. Näyttävät ripset ovat meikin juttu.

Sävymaailmassa suosin ihanan naisellista ja pehmeää persikkaista roosaa. Kutsuttaisiinko tätä lämpimäksi roosaksi? Ei täysin mattaista, mutta ei voimakkaasti hohtavaakaan. Keveästi hehkuvaa ja raikasta.

Koska itse pidän vastakohtien sekoittelusta ja koen, että tasapaino on hyvä säilyttää. Käytin silmiin ja huuliin keveästi hohtavaa, mutta poskille sitä vastoin käytin mattaista poskipunaa. Makuasia, mutta suosin paljon tällaista tasapainottelua, että mattaa jonnekin ja hohtavaa toisaalle. Harvoin kaikki ovat vain toista. Tämä tapani voi johtua siitäkin, että studiovaloissa kuvatuissa kuvissa harvoin toimii täysin hohtavat meikit. Siitä se on sitten siirtynyt arkielämänkin käyttöön.

Lämmin vaaleanpunainen on siitä vähän haastava, että se saattaa tehdä silmistä itkuisen näköiset tai siltä, että olisi saanut jonkun allergisen reaktion. Minun vinkkinä onkin, älä käytä alaluomelle lämmintä vaaleanpunaista, jos se tekee herkästi tuon efektin. Toisena vinkkinä, älä tuo vaaleanpunaista liian lähelle silmien sisänurkkaa. Kolmantena, keveästi hohtava tai kunnolla hohtava on mattaa parempi, koska matta saattaa näyttää liian luonnolliselta ja sitä kautta luoda efektin punoittavista silmäluomista.

Käytä lämmintä vaaleanpunaista silmän keskiosasta ulkonurkkaan ja luomivaolle sekä yläpuolelle, mutta muista vähän varjostaa ulkonurkkaa. Näin syntyy silmämeikkiin valojen ja varjojen luoma illuusio ja silmään tulee muotoilua. Liian tasavärisenä lämmin vaaleanpunainen saattaa näyttää juuri siltä siitepölyallergian aiheuttamalta punoitukselta.

Tästä lähikuvasta näkee mitä tarkoitan. Eli lämmintä vaaleanpunaista ei käytetä yksinään liikkuvalla luomella, vaan tummemmilla ja vaaleammilla sävyillä luodaan valoa ja varjoa mukaan. Tässä meikissä ripsettömyys ei minun kohdallani toimisi, koska silloin näyttäisin siltä kuin minulla olisi punoittavat silmäluomet esim. allergian vuoksi. Tällä kertaa ei ole rajausta, koska tekoripset luovat rajaa yläluomelle. Jos ei käytä tekoripsiä, kannattaa vähän rajata silmää ja sitten mahdollisesti käyttää maskaraakin.

Nämä neuvot siis, jos olet huomannut, että lämpimät vaaleanpunaiset tekevät herkästi ei-toivotun efektin silmiisi, eli ne näyttävät punoittavilta.

Miten kevät inspiroi sinua? Saako se kokeilemaan uusia juttuja?

X