Glitz & Glam

Klassinen pikkujoulumeikki uudella twistillä

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Joko olette viettäneet pikkujouluja? Minä pääsen pikkujouluihin ensi viikolla. Siitä inspiroituneena toteutin pikkujoulumeikkikokeilun, josta tein myös tutoriaalin. Tämän helpon ja klassisen pikkujoulumeikin ohjeet julkaisen huomisessa postauksessa.

Olen vähän karsastanut hopeaa viime vuosina, kuten olette huomanneet. Nyt kuitenkin syttyi inspiraatio kokeilla hopeaa pikkujoulumeikissä. Yleensä suosin joulunajan meikeissä kultaisia sävyjä, mutta päätin kokeilla jotain näinkin kylmää luomiväriä. Olen jostain syystä ollut pitkästä aikaa kiinnostunut kylmistä sävyistä. Kiinnostukseni hopeaa kohtaan yllätti minut. Päätin kokeilla jotain sellaista, mitä ei tavallisesti näe – hopean kanssa yhdistetään luonnollista, lämmintä sävyä.

Olen vuosien varrella tehnyt erilaisia pikkujoulumeikkejä tänne blogini puolelle. Mietin, minkälaisen haluaisin tänä vuonna toteuttaa. Halusin tuoda lookiin jotain sellaista, josta olen viehättynyt juuri nyt ja mitä en olisi vielä toteuttanut. Halusin hyvin raikkaan pikkujoulumeikin. Ei enää glitteriä, mutta kunnolla hohtavan silmämeikin halusin. Halusin toteuttaa pikkujoulumeikin, joka on klassinen, mutta kuitenkin vähän uudella tavalla toteutettuna.

Klassiset elementit tässä meikissä ovat siipirajaukset ja punaiset huulet. Se uusi twisti tässä pikkujoulumeikissä on kylmän ja lämpimän sekä hohtavan ja mattaisen yhdistelmä. Silmämeikissä yhdistin hohtavan, metallisen kylmän hopean kanssa lämmintä ja maanläheistä. Tyypillisemmin hopea luomiväri saa parikseen harmaata. Päivitin hopean käytön tulevalle vuosikymmenelle, jossa kylmän hopean kanssa yhdistetään lämpimämpi ja luonnollisempi sävy. Tällä lämpöisen ja kylmän yhdistelmällä luodaan silmämeikkiin pehmeyttä, jotta hopea ei tee ilmeestä niin kovaa. Pehmeä, naisellinen tyyli, joka toimii monille.

Vaalea hopea tekee tässä meikissä silmien liikkuvasta luomesta valtavan suuren. Kun tällainen vaalea, erittäin valoa heijastava luomiväri levitetään koko liikkuvalle luomelle luomivaon muotoa seuraten, luo se illuusion suuremmasta silmästä. 60-luvulla tätä illuusiota hyödynnettiin valkoista ja mustaa käyttäen. Silloin haettiin suuria bambinsilmiä. Siihen aikaan Twiggy oli muoti-ikoni.

Vertauksena, tässä maanantaina postaamani silmämeikki. Huomaatte eron. Värivalinnoilla ja meikin toteutustekniikoilla voi valtavasti vaikuttaa. Meikillä saa luotua erilaisia illuusioita.

Hiukseni kiharsin laineraudalla, mutta aivan yhtä hyvin hiukset voisivat olla suorat, nutturalla tai luonnonkiharaiset. Kaikki kampaustyylit ja pikkujouluvaatetukset toimivat. Ehkä kultainen paljettimekko saattaisi ”riidellä” silmämeikin kanssa, mutta ei kannata poissulkea automaattisesti sitäkään. Joskus vaan yllättävät yhdistelmät saattavat toimia, kun antaa niille mahdollisuuden.

Firman pikkujoulut ovat vasta ensi viikolla. Luulen, että jotain tällaista tulen toteuttamaan pikkujoulujen meikissäni. Yllätyin oikein itsekin, miten paljon tästä pidin. Minulle tulee meikkilookista mieleen Marianne-karkki.

Huomenna sitten ohjeet, miten meikki toteutetaan!

Mitä mieltä olet? Eikö olekin raikas pikkujoulumeikki?

X