Glitz & Glam

Meikkilook ilman ripsiä! Uhka vai mahdollisuus?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Hei nyt on jännä meikkilook! En muista, että olenko koko tämän blogihistorian aikana julkaissut meikkilookia, jossa ripset olisivat täysin meikkaamatta. Minulla nähdään aika usein tekoripsiä tai vähintään kunnolla tuuheuttavaa maskaraa.

Ripsiväri on suomalaisnaisille yksi tärkeimpiä meikkituotteita. Jos ei käytä ripsiväriä, niin sitten aika moni sellainen omaa ripsipidennykset. Tiedän, että ei se maskara kaikille ole se tärkein, mutta uskaltaisin väittää, että valtaosalle meikkaavista ripsien näyttävyys on tärkeää. Catwalkeilla ja editorial-kuvissa nähdään hyvin usein ”ripsettömiä” malleja. Muotimaailmassa ei mitenkään tavaton meikkilook jättää ripset täysin luonnollisiksi.

Minulle ripset ovat aika tärkeä juttu, mutta huomaan ihailevani niitä muotikuvia, joissa mallilla on luonnolliset ripset. Maskara ei ole minulle tärkein meikkituote. Kesällä varsinkin saatan kulkea ilman ripsaria. Tärkeintä minulle on saada kulmat näkyviin, meikkipohja, poskille väriä ja huulet! Minua on aina viehättänyt meikkityylit, joissa ripset ovat meikkaamattomat ja huulissa on syvä sävy. Se vain toimii!

Minulle ei suotu luonnostaan näyttäviä ripsiä. Näin lyhyet ja huomaamattomat ne luonnostaan ovat. Nyt vanhempana koen, että tämä minulle riittää, vaikka katselenkin hyvällä tavalla kateellisena kaikkia, joilla on luonnostaan pitkät räpsyttimet. Lapsillani on niin pitkät ripset! Varsinkin tyttärelläni. Minullakin oli lapsena ja nuorempana vähän pidemmät. Iän myötä ripsetkin yleensä alkavat lyhentyä. Se johtuu ihan siitä, että ripsikarvan elinkaari on lyhyempi kuin nuorempana.

Kun silmät jättää valjuiksi, korostan voimakkaasti muita juttuja. Teen kulmista kunnolla huomiota herättävät – yritän luoda niistä pörröisemmät. Reilusti hehkua antavaa poskipunaa ja huuliin suosin kylmää sävyä, joka on tumma. Silmissä luomivaolla varjostusta sekä nenänvartta tykkään varjostaa voimakkaammin tällaisessa tyylissä. Luon aavistuksen maskuliinisuutta ilmeeseen, joka syntyy kovemmilla ja terävämmillä varjoilla kulmien ja nenänvarren seudulle sekä luomivaon tiukempana varjostuksena. Kuitenkin niin, että silmät näyttävät lähes meikkaamattomilta.

Peilikuvaani en ollenkaan vierastanut, koska olen tottunut näkemään itseni näin. Mutta myönnetään, että kuvissa tämä näyttää vähän erilaiselta. Ajatelkaa, silmistä puuttuu maskara, ja silti tyyli muuttuu hyvinkin paljon. Tykkään itse tästä tyylistä. Se on aika casual, mutta silti siinä on sitä jotain.

Meikkilook ilman ripsiä – uhka vai mahdollisuus?

X