Meikkilook

Meikkilook ilman ripsiä! Uhka vai mahdollisuus?

27.2.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Hei nyt on jännä meikkilook! En muista, että olenko koko tämän blogihistorian aikana julkaissut meikkilookia, jossa ripset olisivat täysin meikkaamatta. Minulla nähdään aika usein tekoripsiä tai vähintään kunnolla tuuheuttavaa maskaraa.

Ripsiväri on suomalaisnaisille yksi tärkeimpiä meikkituotteita. Jos ei käytä ripsiväriä, niin sitten aika moni sellainen omaa ripsipidennykset. Tiedän, että ei se maskara kaikille ole se tärkein, mutta uskaltaisin väittää, että valtaosalle meikkaavista ripsien näyttävyys on tärkeää. Catwalkeilla ja editorial-kuvissa nähdään hyvin usein ”ripsettömiä” malleja. Muotimaailmassa ei mitenkään tavaton meikkilook jättää ripset täysin luonnollisiksi.

Minulle ripset ovat aika tärkeä juttu, mutta huomaan ihailevani niitä muotikuvia, joissa mallilla on luonnolliset ripset. Maskara ei ole minulle tärkein meikkituote. Kesällä varsinkin saatan kulkea ilman ripsaria. Tärkeintä minulle on saada kulmat näkyviin, meikkipohja, poskille väriä ja huulet! Minua on aina viehättänyt meikkityylit, joissa ripset ovat meikkaamattomat ja huulissa on syvä sävy. Se vain toimii!

Minulle ei suotu luonnostaan näyttäviä ripsiä. Näin lyhyet ja huomaamattomat ne luonnostaan ovat. Nyt vanhempana koen, että tämä minulle riittää, vaikka katselenkin hyvällä tavalla kateellisena kaikkia, joilla on luonnostaan pitkät räpsyttimet. Lapsillani on niin pitkät ripset! Varsinkin tyttärelläni. Minullakin oli lapsena ja nuorempana vähän pidemmät. Iän myötä ripsetkin yleensä alkavat lyhentyä. Se johtuu ihan siitä, että ripsikarvan elinkaari on lyhyempi kuin nuorempana.

Kun silmät jättää valjuiksi, korostan voimakkaasti muita juttuja. Teen kulmista kunnolla huomiota herättävät – yritän luoda niistä pörröisemmät. Reilusti hehkua antavaa poskipunaa ja huuliin suosin kylmää sävyä, joka on tumma. Silmissä luomivaolla varjostusta sekä nenänvartta tykkään varjostaa voimakkaammin tällaisessa tyylissä. Luon aavistuksen maskuliinisuutta ilmeeseen, joka syntyy kovemmilla ja terävämmillä varjoilla kulmien ja nenänvarren seudulle sekä luomivaon tiukempana varjostuksena. Kuitenkin niin, että silmät näyttävät lähes meikkaamattomilta.

Peilikuvaani en ollenkaan vierastanut, koska olen tottunut näkemään itseni näin. Mutta myönnetään, että kuvissa tämä näyttää vähän erilaiselta. Ajatelkaa, silmistä puuttuu maskara, ja silti tyyli muuttuu hyvinkin paljon. Tykkään itse tästä tyylistä. Se on aika casual, mutta silti siinä on sitä jotain.

Meikkilook ilman ripsiä – uhka vai mahdollisuus?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Ripsettömyyteen tottuu. Samalla tavalla kuin tottuu ripsipidennyksiinkin niin voimakkaasti, että ei osaakaan olla ilman niitä. Mutta onko pakko tottua? Ei ole, jos sille ei ole mitään konkreettista syytä, kuten silmätulehdus tms. 🙂

Kommentit

No nyt on tosiaan cat walk-look.. Mulla on samanlaiset hengettömät ripset. Ei sitä vapaalla tms jaksa kyllä laittaa vaan olen ripsikalju-näppy-panda. Jösses.
Mutta joo, jotain oleellista puuttuu jos ei ole ripsaria!!

Ripsettömyyteen tottuu. Samalla tavalla kuin tottuu ripsipidennyksiinkin niin voimakkaasti, että ei osaakaan olla ilman niitä. Mutta onko pakko tottua? Ei ole, jos sille ei ole mitään konkreettista syytä, kuten silmätulehdus tms. 🙂

Mä tykkään tästä lookista! 🙂 Toimii arjessa, kun haluaa suoriutua meikkaamisesta vähän nopeammin 🙂 Lisäksi olen todennut meikin hyväksi myös esimerkiksi hautajaisiin, sillä vedenkestäväkään ripsiväri ei kestä mulla hautajaisia ja sitten on koko nassu ripsarisotkussa.

Todellakin! Minulla on ollut hautajaisissa juuri tämän tyylisiä meikkejä, mutta olen maskarassakin ollut. Ihan mitä vaan maskaraa ei voi käyttää, koska itken niin helposti. Ilot ja surut, minä itken. 😀

Njuu.. Kaikelle on aikansa. Mä vaan tykkään enemmän ripsari-lookeista vaikkei sitä aina tosiaan jaksa laittaa. Kesäisin ”ripsettömyys” on myös hyvä, ainakin jos tirisee auringossa.. Siinä ei auta vedenkestävät eikä mitkään, kun aurinkorasva liuottaa ripsarit ohimoille. Joskus kesäisin olen teettänyt kestovärjäyksen ripsiin vaa ei se juuri näy, niin hennot ripset ja sit niitä rupee vielä tippumaan…!

Kesällä varsinkin ripsivärittömyys on kätevää. 🙂 Tosin näin kevättalvellakin olisi. Nyt kiroan kun laitoin vesiliukoista maskaraa silmiin. Silmät vuotaa ulkona kaiken aikaa.

Ihana look! Tosi raikkaan ja nuorekkaan oloinen. Itse kannatan tätä ripsitöntä trendiä erityisesti, sillä en voi käyttää ripsiväriä silmien herkkyyden takia. Käytin joskus alle kaksikymppisenä, nyt lähestyy 40 mittariin ja en ole ripsaria kaivannut:)

Kiitos Annika! <3 Itselle oli nuorempana ripsari se kaikista tärkein. Nykyään se ei taida kuulua edes top5 -listalle, vaikka edelleen ripsari kuuluu meikkiini.

Mä tykkään! Tuuheille ja upeille ripsille on aikansa ja paikkansa, mutta ei aina. Tykkään tosta sun lookista tosi paljon. Mun pikameikki on pohjustus, poskipuna, kulmat ja kunnon huulipuna. Kuvia katsellessa tajuaa, että kannattaa kokeilla varjostusten kanssa.. Kiitos taas kerran vinkeistä ja ideoista 🙂

Joo, varjot luo vähän särmää. Ovat sellainen pieni lisä. Kuvissa tosi tärkeitä, mutta kyllähän ne muotoilua keveästikin toteutettuna luovat arkikäytössäkin.

Itseasiassa viime aikoina olen jättänyt ripsivärin kokonaan pois meikistä, varsinkin vapaa päivinä (ja yleensä se on ihan must olemattomille blondi ripsilleni). Silmäni vuotavat helposti ja kun liikun pakkasella silmälasien sisäpuolet saattaa huurtua, yhdistettynä tämä kirkkaaseen aurinkoon ja valoherkkiin silmiin….ei hyvä. Vaikka mulla onkin hyviä mascaroita koen jotenkin meikin ”luonnollisemmaksi” ja helpommaksi ilman mascaraa näillä keleillä☺. Tykkään luomastasi meikistä,ja vaikka ei ole ripsiväriä niin mielestäni se korostaa silmiä. Meikkisi on hyvin samanlainen jota olen itsekin tehnyt, tosin itse olen laittanut pirtsakkaa korallin pinkkiä huulipunaa.

Koralli onkin mahtava sävy tällaisessa lookissa, jos vain sävy sopii. 🙂 Minulle koralli toimii kesällä, mutta nyt tässä vuodenajassa se ei oikein istu. Viileät on minulla luontevampia. Uuh, tulis jo kesä! Pääsisi käyttää koralleja sävyjä.

Ihana look minun mielestäni <3 Erilainen ja raikas, voisin kokeilla itsekin! Kauniit kulmat ja huulet korostuu myös hyvin. Eli ehdottomasti mahdollsuus 😀

Kiitos SV! <3

Mahdollisuus! Absolutely! Mulla on aika kulmikkaat kasvot, vähän just catwalk henkeen ja liika meikki saa mut helposti väsyneen ja drag queenin näköiseksi. Mun meikin pääkulmakiviä ovat poskipuna, valokynä, kulmakynä ja joku pirteä huulipuna. Näytän huomattavasti nuoremmalta ja pirteämmältä näin… 🙂 Kaikki on niin yksilökohtaista, mulla on tämmöinen pläsi, jollekin toiselle sopii vaikka tuuheat irtoripset ja varjostukset:)

Olen itsestäni samaa mieltä, että ne Instagram-meikeiksi kutsutut meikkilookit tekevät minusta väsyneen ja drag queenmäisen. Toisilla se ei näytä niin paljolta meikkiä, mutta minulla näyttää. Mutta joskus on kiva meikkailla Glitz & Glamiin näyttävämpiä ja voimakkaampia meikkauksia. 🙂

Todellakin mahdollisuus! Otin nyt puolen vuoden yhtäjaksoisen käytön jälkeen ripsienpidennykset pois ja omat ripset näyttää ja tuntuu todella olemattomilta. On kuitenkin jotenkin todella itsevarma ja kotoisa olo kun muuten meikkaa mutta jättää ripset ilman ripsaria. Ja sinulla on Minna aina jotenkin todella wow ripset joista olen kateellinen, mutta tuo ripsiväritön look sopii myös erinomaisesti ????????

No kiitos! Ripset eivät koskaan ole tuntuneet sellaiselta minun näyttävimmältä jutulta, mutta jännästi ne ovat saaneet kehuja. Kait ne pienetkin ripset voivat olla huomiota herättäviä.

Minulla ei ole ollut pidennyksiä. Mutta voin silti kuvitella miten niiden poiston jälkeen omat ripset tuntuvat olemattomilta.

Mulla on usein ripsiväritön meikki, kiitos atooppisen ja arvaamattoman silmänympärysihoni ja olen melkolailla tottunut jo siihen. Kulmat ja poskipuna tuovat mielestäni mukavasti ilmettä ja raameja kasvoille, joten en koe, että meikki olisi jotenkin valju. Eikä sullakaan näytä, tulee ihanan eteerinen fiilis näistä sun kuvistasi 🙂

Voi kiitos! <3

Tuo on niin totta, että kulmat ja poskipuna tuovat raameja kasvoille. Siihen vielä huuliin hitunenkin sävyä, niin on heti itsellä freesimpi olo peilikuvaa katsoessa. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *