Glitz & Glam

Mustat huulet voivat olla elegantit ja tyylikkäät

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Mustat huulet – mitä siitä tulee ensimmäisenä mieleenne? Gootit, rockarit, taiteelliset ihmiset? Voisiko mustat huulet olla elegantit ja supernaiselliset ihan kenellä tahansa? Voisiko mustissa huulissa olla uskottava jopa liikelounaalla?

Olen saattanut joskus mainita, että olin nuorempana hieman goottihenkinen. En suoranaisesti pukeutunut goottityyliin, mutta ihailin goottivaatteita ja meikkejä sekä nappasin siitä tyylistä joitakin elementtejä omaan käyttööni. Mustat huulet ovat aina olleet upeat. En kuitenkaan ns. ”pikkukaupungin” tyttönä uskaltanut käyttää mustaa huulipunaa muulloin, kun halloweenina.

Vaikka tyylini on nykyään aika casual ja ladylike, on minussa vielä ripaus goottia ja rockia jäljellä. Edelleen ihailen mustia huulia, mutta en siltikään oikein uskaltaudu niissä kulkea. Kokeillessani tätä meikkiä, totesin, että mustat huulet voivat olla oikeastaan aika elegantit ja tyylikkäät. Tässä lookissa ei ole goottimaisuutta, eikä halloween-meininkiä.

Jos haluaa meikata huulensa mustaksi, mutta välttää ”liika on liikaa” -efektiä, kannattaa jättää muu meikki melko minimalistiseksi. Mustat huulet ovat mielettömän makeat täysin meikkaamattomien silmien parina, mutta tällä kertaa halusin haastaa itseäni tekemään selkeästi meikatut silmät, mutta kuitenkin luoda tyylin, jossa ei mennä överisti yli.

Tein lämpimät varjostukset luomivaolle ja sen yläpuolelle. Suosin lämpöä, koska viileät sävyt varjostuksissa olisivat olleet kovemmat. Kun meikissä on mustaa huulissa ja graafisuutta rajauksissa ja ripsissä, täytyy tuoda kokonaisuuteen myös pehmeyttäkin. Lämpimät sävyt ovat usein pehmeämpiä. Toin valoa silmämeikkiin vaalealla helmiäisluomivärillä, jota käytin liikkuvalle luomelle, silmän sisänurkkaan sekä kulmaluulle. Skarpit musta siipirajaukset ja selkeälinjaiset tekoripset ovat loistava pari.

Jotenkin diggaan kalpeutta mustien huulien kanssa. Jotta kuitenkin vältettäisiin goottimainen fiilis, varjostin kasvoja viileäsävyisellä aurinkopuuterilla. Aurinkopuuteri tai varjostuspuuteri tuo väriä ja muotoa kasvoille. Jätin poskipunan kokonaan pois. Tästä syystä häivyttelin poskivarjoa hieman posken päälle, jotta ne eivät jäisi aivan valkoisiksi. Korostin poskipäitä hohtavalla korostuspuuterilla.

Mustat huulet

Kokonaisuudessa toimii loistavasti hyvin simppeli niskaponnari ja korviin suuret korvakorut. Yksinkertainen ja selkeälinjainen vaatetus luo tyylikkyyttä. Mustat huulet ovat aina vähän oudot, mutta joskus outo juttu voi olla se kokonaisuuden kruunaaja. Voisinko lähteä tässä tyylissä liikelounaalle? Riippuisi todella paljon, että kenet tapaisin.

Kouvolassa olen nähnyt mustia huulia päivämeikissä. Ihan mahtavaa! Ne pari tapausta ovat saattaneet luulla, että paheksuvasti tuijotin, vaikka kyseessä oli ihan puhdas ihailu ja innostuminen – vihdoin täälläkin näkee mustat huulet yhdistettynä casual tyyliin! Jospa minä lopettaisin tämän arkailun täällä kotikulmilla ja vetäisin joku päivä kouluun mustat huulet. Minusta tuntuu, että vaikka jotenkin tätä tyyliä kokeiltuani rohkaistuin ja nyt tiedän, että tämä toimii minulle, niin mistä se viitseliäisyys aamulla. On niin paljon mukavampaa nukkua aamulla pitkään tai huhhailla kahvikuppi kourassa ja availla silmiään rauhassa sohvalla.

Jos muuten minun upeat korvakorut herättivät huomiosi, niin ne ovat kotimaista designia. Esittelin nämä Jatulin korvakorut täältä löytyvässä postauksessa.

Oletteko kanssani samaa mieltä, että mustat huulet voivat olla hyvin tyylikkäät ja elegantit?

Lue myös

X