Glitz & Glam

Värikäs kesämeikki, jonka inspiraatio syntyi kynsilakkauksesta

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Maanantaina esittelin kynsilakkaustani, kun pitkästä aikaa kokeilin sabluunakuviota. Inspiroiduin kynsistä niin paljon, että toteutin juhannusmeikkini samalla värimaailmalla.

Vietin juhannuksen mitä mahtavimmassa seurassa, naapureidemme kanssa. Olemme tänä vuonna viettäneet kaikki juhlat yhdessä, sillä olemme lastemme vuoksi pitäneet ”yhteiskaranteenia”. Aloitimme uudenvuodenjuhlalla, vaikka silloin ei vielä ollutkaan mistään koronasta Suomessa mitään tietoa. Jatkoimme pääsiäisellä ja vapulla, joten nyt juhannuksen jälkeen ei ole montaa juhlaa, jotta olemme viettäneet yhdessä kaikki vuoden ne perinteisimmät kokoontumisjuhlat.

Kun tässä ei niin hirvittävästi ole menoja ja rientoja, olen tykännyt laittautua näissä yhteisissä juhlissamme. Juhannusta vietinkin värikkäämmässä meikkilookissa – pitkästä aikaa värikäs meikki! Olen aika harvoin enää nykyään värikkäissä meikeissä, mutta tosiaan kynsilakkaukseni inspiroi toteuttamaan silmämeikin samalla värimaailmalla.

Muutenkin olen suosinut niin paljon lämpöisiä sävyjä silmämeikissä, että halusin pitkästä aikaa selkeästi viileämpiä värejä. Huulille valitsin kesäisen raikkaan sävyn, joka toimii kivasti viileän ja säihkyvän silmämeikin parina.

Kasvoille sitä vastoin toin lämpöä, koska liian viileä meikki ei toimisi kesällä niin kivasti. Aurinkopuuteria runsaasti ja hohtavaa persikkaa poskille sekä kullanhohteista korostuspuuteria korostamaan kasvojen korkeimpia kohtia.

Juhannuksen värikäs silmämeikkini on hyvin simppelisti toteutettu. Liikkuvalle luomelle käytin pistaasinvihreää mattaluomiväriä. Silmän sisänurkkaan ja kulmaluulle hohtavaa nudeluomiväriä ja alaluomelle laventelista mattaluomiväriä. Taputtelin glittereitä kiinnittävää silmämeikinpohjustajaa liikkuvalle luomelle, jonka päälle painelin kultaista, silmämeikkiin tarkoitettua glitteriä.

Glitterit pysyivät erinomaisesti koko kuuman päivän ja yön, sillä varhaisaamuna poistuin kuumasta paljusta suihkuun ennen nukkumaanmenoa, ja vielä minulla oli glitterit paikoillaan. Toki muutamat hippuset olivat ropisseet poskipäille, mutta vain muutama!

Ensin meinasin tehdä silmämeikin ilman glittereitä, mutta jotenkin koin sen vähän valjuksi, joten päätin lisätä säihkettä silmiin. Onneksi päätin, sillä meikistä tuli hauskempi, kun glitterit säihkyivät auringonvalossa. Muutenkin tuntui, että tässä tapauksessa glitterinen kimallus kevensi meikkiä.

Pistaasinvihreä ja laventelinsininen toimivat kivasti yhteen. Toimivat kivasti minullakin, vaikka en ole enää just kolmekymppinen. Eli rohkeasti vain muutkin arkailevammat kokeilemaan jotain vähän värikkäämpää. Ei tarvitse yrittää yhdistää viittä värikästä luomiväriä, kun voi kokeilla vain yhtä tai kahta.

Mitä pidät pistaasinvihreän ja laventelinsinisen yhdistelmästä silmämeikissä?

Lue myös

X