Glitz & Glam

Vuoden 2018 meikkityylit - koko vuoden meikkikuvat

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Vuoden ensimmäinen postaus on kolmatta kertaa peräkkäin katsaus edellisen vuoden meikkityyleihin. Minulla oli vähän jännitys, että näinköhän saan edes jokaiselle kuukaudelle meikkikuvaa, kun minusta tuntuu, etten montaa kertaa ehtinyt studiolleni viime vuonna. Vuosi 2018 oli kova ja stressaava. Se oli kiireinen ja hektinen, mutta menestyksekäs ja täynnä iloisia asioita. Haluan vielä tehdä yhteenvedon omasta elämästäni viime vuodelta, mutta tänään ei ole sen aika. Tänään tehdään vuosittainen katselmus edellisen vuoden meikkityyleihin.


TAMMIKUU

Huomasin, että tammikuussa en julkaissut tai esitellyt meikkilookeja, mutta minulla oli monia meikkivinkkejä, joissa näkyi pari erilaista meikkiä. Tässä luonnollisessa tyylissä näytin ostamani Chanelin monitoimipaletin käytännöllisyyttä.

Postauksen löydät täältä.

Luonnollisissa sävyissä jatkui tammikuu, kun julkaisin meikkivinkin.

Lue täältä, miten tehdään kasteenraikas meikkipohja.

Sama meikki näkyi myös valokynän oikein- ja väärinkäyttöä havainnollistavassa postauksessa.

Katso täältä, miten eri lopputulos syntyy, kun valokynää käyttää ns. ”oikein” ja ”väärin”.


HELMIKUU

Helmikuu alkoi trooppisessa värimaailmassa. Helmikuussa aurinko alkaa paistaa enemmän, joten olen selkeästi inspiroitunut jo kesästä.

Täällä postaus värikkäästä meikistä.

Täältä löydät vaihe vaiheelta ohjeet värikkääseen silmämeikkiin.

Helmikuussa näkyi myös utuinen silmämeikki eli smokey. Käytin meikkiä Jeffree Starin huulipunia esittelevässä postauksessa. Koska tällainen neutraali smokey sopii värin kuin värin kanssa, oli se varma valinta näin monen värisen huulipunan esittelyyn.

Sama silmämeikki, mutta huulimeikin värin vaihtelulla muuttuu tyyli sekä ilme.

Täältä löydät postauksen kokonaisuudessaan.

Helmikuussa olin huulimeikkipainotteinen, sillä välillä tykkäsin siviilissäkin olla ilman silmämeikkiä, mutta meikata muuten kunnolla.

Mitä sinä pidät ripsarittomasta tyylistä?

Sama tyyli vähän eri huulipunalla ja ripsivärillä. Postaus on tosin julkaistu vasta maaliskuussa.


MAALISKUU

Inspiroiduin keväästä ja keväisestä Pariisista. Siitä tämä naisellinen ja ruusuisen raikas meikkilook.

Täällä postaus lookista.

Muuten maaliskuussa en julkaissut meikkilookeja, mutta siviilissä meikkasin juhlavammin usein. Minulla oli jonkun verran menoja, kuten reissuja, yrityksen vuosijuhlaa jne. Tummat huulet pitivät pintansa minun tyylissäni.


HUHTIKUU

Huhtikuu on jo selkeästi kevät ja se näkyi myös minun tyylissäni. Tykkäsin valoisasta ja keveästä.

Täällä tutoriaali tähän vähän erikoiseen kevätmeikkiin.

Huhtikuussa en muuten meikkityylejä esitellyt. Opiskeluissa kiireet painoivat, joten studiolle en ehtinyt. Vilahdin hyvin luonnollisissa tyyleissä muissa postauksissa.


TUOKOKUU

Toukokuussa alkaa fiilistely kesästä. Se näkyi meikkilookissa. Turkoosia on yhdistetty lämpimään, hieman oranssiseen ruskeaan. Huulissa kevyesti sävyä huulikiillolla.

Täältä löydät tämän aurinkopuuterisävytteisen meikin.


KESÄKUU

Oikeasti tein toukokuussa tämän kesäkuussa julkaisemani meikkitutoriaalin. Inspiraatio lähti suurista korvakoruista.

Lisää kuvia löydät täältä.

Täältä löydät vaihe vaiheelta ohjeet tähän rock-henkiseen festarimeikkiin.

Kesäkuussa yhdistin lämmintä ja kylmää meikissäni. Silmämeikki oli lämmin, mutta huulissa oli viileämpi sävy.  Kesällä käytin tällaista tyyliä jonkun verran, sillä kesällä minulla oli useita juhlia ja muuta menoa.

Täältä löydät lisää kuvia.

Täältä löydät ohjeet kultahippuiseen silmämeikkiin.


HEINÄKUU

Viime kesänä sai nauttia auringosta ja upeista auringonlaskuista, jotka inspiroivat minua tähän värikkääseen meikkiin.

Lisää kuvia löydät täältä.

Ohjeet silmämeikkiin löydät täältä.

Kesä oli aurinkoinen, mutta se oli myös kuuma! Siksi tein myös keveämpiä, muutaman tuotteen arkimeikkejäkin.

Tutoriaalin löydät täältä.

Tein myös meikkivideoita viime kesänä. Tämä tyyli on hyvin tavallinen työmeikkini viime kesältä. Toki luomiväreissä oli välillä väriäkin, mutta tätä tyyliä olin paljon viime kesänä.

Täältä löydät postaukseni, jossa on videotutoriaali tähän päivämeikkiin.


ELOKUU

Elokuussa rakastuin tulisesti. Rakastuin theBalmin Meet Matt(e) Trimony -palettiin sekä vieläkin punertavampaan luomiväriin.

Täältä löydät lisää kuvia.

Minulla ei ollut pool partyja, mutta niistä inspiroituneena tein meikin pool partyihin.

Täältä löydät vaihe vaiheelta ohjeet meikkiin.

Toinen meikkityyli theBalmin Meet Matt(e) Trimony -paletilla. Olin tätä meikkiä tehdessä jo kovasti lomatunnelmissa. Elokuussa lähdin perheen kanssa Turkkiin.

Täältä löytyy lisää kuvia meikistä.

Täältä löydät vaihe vaiheelta ohjeet meikkiin.

Elokuun lopulla tein tutoriaalin, jossa muutin päivämeikin iltameikiksi. Tämä on todella tyypillinen meikki minulla silloin kun pitää päivämeikki muuttaa menomeikiksi. Huulimeikin väri vaihtelee fiiliksen ja vaatetuksen mukaan.

Täältä löydät videon, jossa teen muutoksen.


SYYSKUU

Syyskuussa tarvitsin muutosta. Hiukseni lyhenivät ja sain niille ihanan värin. Esittelin lähinnä hiuksia, mutta meikkasin värin inspiroimalla tavalla. Intoni meikkailuun olikin sitten loppusyksyn vähän heikko, kun Turkissa sain luomitulehduksen, joka jätti patin oikeansilmän yläluomeen pitkäksi aikaa.

Täältä löydät lisää kuvia.

Syyskuussa tein videon, jossa aikuisen naisen musta smokey. Silmäluomeni oli turvoksissa edelleen, mutta onneksi tämä ennalta suunniteltu meikki oli loistava silmilleni, vaikka toisessa silmäluomessa pahkura olikin.

Täältä löydät videon tähän smokey -meikkiin.


LOKAKUU—MARRASKUU

Loka-marraskuussa oli kiirettä. Pelkäsin välillä, että en tule selviämään. En ehtinyt, en pystynyt, en vaan voinut kuvailla.

Pari kertaa kuitenkin vilahdin joulukalenterien kanssa poseeraten. Olin väsynyt, mutta määrätietoinen siitä, mitä teen ja mitä haluan. Ei ollut meikkailun aika, ei ollut aikaa huolehtia itsestään, mutta pidin pakkaa kasassa, kun minusta piti riittää joka suuntaan.


JOULUKUU

Joulukuussa pitkästä aikaa meikkasin vahvemmin ja koin sellaisen itseni löytämisen. Olin paahtanut kaiken, sillä hetkellä tärkeän parissa. Tässä kohtaa minulla alkoi hymykin herjetä, kun päätin ottaa lisäaikaa opparilleni.

Ajatuksiani ja kuvia meikistä löydät täältä.

Tutoriaalin löydät täältä.

Vuoden viimeinen meikkityyli oli erilaisilla punaisilla sävytetty joulumeikki.

Ohjeet meikkiin löydät täältä.

Yli 20 meikkityyliä niitä sitten kuitenkin oli, vaikka jännitin, että vuoden 2018 meikkityylit olisi tylsää katsottavaa. Nyt taas, kun katson kokonaisuutta, niin olenhan minä tehnyt aika laidasta laitaan meikkejä, vaikka aina tuntuu, että toistan vain samaa. Onhan tässä ollut vaihtelevuutta. Vuoden 2018 aikana on ollut hyvin luonnollisia sekä vahvoja meikkejä, on ollut heleää ja hohtavaa, mattaa ja raskaampaa, on väriä ja nudea. Sen minkä huomaan muutoksena aikaisempiin vuosiin, olen käyttänyt punertavia ja jopa punaisia luomivärejä enemmän kuin ennen. Ajanhenki näkyy, sillä luonnollisuutta on paljon. Instagram-meikeiksi nimitellyt, todella raa’at ja vahvat meikkityylit ovat olleet menneen talven lumia vuonna 2018. Todennäköisesti luonnollisempi trendi vain vahvistuu vuoden 2019 aikana. Fantasiameikkejä ei oikeastaan näy. Olen muuttunut todella käytännönläheiseksi sen jälkeen, kun olen meikkaajan töitä vähentänyt ja tavallaan lopettanut.

Olen nyt jotenkin pitkästä, pitkästä, pitkästä aikaa inspiroitunut meikkaamisesta ja meikeistä. Olen ihan vaan ruokakauppaan meikannut itseäni vähän kokeilevammin. Tätä ei ole tapahtunut pitkään aikaan. Lisäaika opparille ja joulubreikki ovat siis vähän eheyttäneet minua. Jesh! Minulle on syntynyt pakkomielle erästä luomivärisävyä kohtaan, jota meinaan ryhtyä metsästämään. Voitteko kuvitella? On olemassa luomivärisävy, jota minulta ei löydy! En tiennyt tätä itsekään ennen, kun sain pakkomielteen ko. sävyä kohtaan. Kuka arvaa mikä sellainen sävy voisi olla?

Meikkaamisen iloa jokaiselle! Tältä näyttivät Glitz & Glamin meikkityylit 2018. Vuosi 2019 on nyt edessä. Uudet tyylit, uudet fiilikset.

Mikä muuten oli sinun suosikkisi vuoden 2018 tyyleistä? Mitä enemmän saan vastauksia, sitä paremmin osaan palvella sinua tänä vuonna meikkipostauksissa.

Huomenna teen yhteenvedon omasta vuodestani 2018. Avaan samalla asioita, mistä puhun tässäkin postauksessa, kun puhun väsymisestä, lisäajasta jne.

X