Glitz & Glam

Vuoden 2020 meikkityylit – Koko vuoden meikkikuvat

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Vuoden vaihduttua tehdään tuttuun tapaan katsaus menneen vuoden meikkityyleihini, joita täällä blogissa on vilahdellut. Kuvittelin, että vuosi 2020 olisi todella köyhä kooste, mutta kasatessani lookit yhteen postaukseen, havaitsin meikkityylejä olevankin yksi enemmän kuin vuosi sitten!

Yleensä sunnuntait ovat 5 parasta -postauksia, mutta vuoden ensimmäisen sunnuntain yleensä postaan jotain muuta, sillä edellisen vuoden viimeisenä päivänä olen julkaissut koko menneen vuoden parhaimmat kosmetiikkalöydöt.

Olethan jo lukenut: Vuoden 2020 parhaimmat – Vuoden parhaimmat kosmetiikkalöydöt

Vaikka vuosi 2020 on mennyt lähes tulkoon kokonaan kotona viettäen, olen silti kuvannut meikkejä hieman enemmän kuin vuonna 2019. Näitä vuoden koosteita katsoessa havaitsen selkeästi, että vuosi vuodelta tyylini muuttuu luonnollisempaan suuntaan. Enkä puhu pelkästään sävyistä, vaan myös meikin tummuudesta. Toki aina vuoteen mahtuu muutama meikkityyli, joissa on kokeiltu ja leikitelty.

Tänä vuonna minun tyylissäni tapahtui yksi selkeä muutos, jonka huomaatte loppuvuoden lähestyessä – jos et ole sitä havainnut jo aikaisemmin kuvistani.

Tammikuu

Viime vuoden alussa esittelin Nivean sävyllisiä huulivoiteita. Silmämeikkini oli hyvin tavallinen, jollaista käytin arkena. Vuonna 2019 innostuin skarpeista kulmakarvoista, joka näkyi myös vuonna 2020 meikkityyleissäni.

Postaus on luettavissa täällä.

Tammikuussa minulla nähtiin myös viileämpi meikki. Viime vuosina olen suosinut neutraaleja ja lämpimiä sävyjä silmissäni, mutta välillä tulee kokeiltua vähän kylmempääkin värimaailmaa.

Huulissa kiiltävä, mehukkaan näköinen kuultopuna Yves Saint Laurentilta.

Postaus on luettavissa täällä.

Helmikuu

Vuonna 2019 rakastuin sinapinkeltaiseen. Kokeilin viime vuoden alussa jälleen sinapinkeltaista, joka näyttää todella kivalta saman värisen neuleen kanssa. Yhdistin sinappista keltaista ja ruskeaa silmämeikkiini ja lisäsin raikkautta ilmeeseen marjaisen sävyisellä kuultopunalla.

Postaus on luettavissa täällä.

Maaliskuu

Maaliskuussa vilahdin yhdellä meikillä ripsivärejä esittelevässä postauksessa. Keväällä olin erittäin viehättynyt kanervaisesta sävystä, jota käytin mattaisena varjostuksissa.

Postaus on luettavissa täällä.

Huhtikuu

Maalis-huhtikuu olikin Suomessa lockdown -aikaa. Kotona olemisesta ja sieltä käsin työskentelystä tuli normi kaikille, joille se oli mahdollista.

Tein huhtikuussa kotimeikin, joka syntyy 5 minuutissa, mutta meikattunakin näyttää meikkaamattomalta.

Postaus on luettavissa täällä.

Keväällä rakastuin persikkaiseen väriin, jota suosin niin vaatteissa kuin kynsissä sekä silmämeikissä. Yhdistin hohtavan persikan mattaiseen kanervaan. Huulet jätin usein todella olemattomalle meikille, sillä suosin sävyttömiä huulikiiltoja todella paljon. Suosin paljon raikkautta ja keveyttä sekä pehmeyttä meikeissäni.

Tämä meikki vilahti postauksessa, jossa näytin, miten tummat silmänaluset saa piiloon.

Postaus on luettavissa täällä.

Toukokuu

Toukokuussa aurinko alkoi ihanasti lämmittää, jolloin rakastuin aurinkopuuteriin ja hohtaviin bronzereihin. Tein silmämeikitkin aurinkopuuterilla ja bronzerilla. Kesä oli jo lähellä, joten huulissakin alkoi näkyä koralliset sävyt.

Postaus on luettavissa täällä.

Kesäkuu

Juhannuksena aloin olla jo niin kyllästynyt kotona vietettyyn aikaan ja luonnollisiin sävyihin, joten rempaisin värikkäämmällä meikillä. Ei ollenkaan minun tyylinen, mutta välillä on ihanaa hypätä johonkin muuhun kuin tuttuun ja turvalliseen.

Kesäyön meikissä inspiraationi syntyi kynsilakkauksestani, joka taas oli saanut inspiraationsa juhannustaikojen kukkakedoista. Silmissä laventelia ja vaaleanvihreää sekä hieman kimaltavaa glitteriä. Huulissa marjaisaa huulikiiltoa.

Postaus on luettavissa täällä.

Heinäkuu

Heinäkuussa meikkityylini oli kevyt, joka painottui aurinkopuuterien käyttöön. Kasvoille sudin runsaasti aurinkopuuteria ja silmätkin varjostin aurinkoisilla sävyillä.

Tein 3 vinkkiä aurinkopuuterin käytöstä.

Postaus on luettavissa täällä.

Heinäkuun lopulla kokeilin Lash Lift -kestotaivutusta ripsilleni, joten en käyttänyt meikkiä juuri ollenkaan. Suosin marjaisaa huulikiiltoa huulissa ja meikkipohjakin oli hyvin läpikuultava. Kulmissa vain kestoväri ja kasvoilla aurinkopuuteria ja poskipunaa poskilla raikastamassa ilmettä.

Kokemukseni Lash Lift -kestotaivutuksessa voit lukea täältä.

Elokuu

Elokuussa oli kesälomalla. Olin ottanut ripsien kestotaivutuksen, joten meikkailua en juurikaan harrastanut. Elokuun lopulla ehostin itseäni korkeintaan kirkkaanpunaisella huulipunalla ja silmiin laitoin kehystä silmälasieni avulla, jos piti Teamsissä esiintyä kamera auki.

Blogissa näyttäydyin kuitenkin tutulla ja turvallisella meikkityylilläni.

Postaus on luettavissa täällä.

Syyskuu

Syyskuussa julkaisin lukijan toiveesta postauksen maksaläiskien piiloon meikkaamisesta vaalealla iholla. Tuossa postauksessa olin minun perinteisellä mukavuusmeikilläni, jossa on lämpimiä sävyjä, vähän hohdettakin sekä huulikiiltoa.

Postaus maksaläiskien peittämisestä on luettavissa täällä.

Lokakuu

Lokakuussa korostin meikissäni kulmakarvoja entistä tummemmin ja muoto oli entistä graafisempi. Syksyllä jälleen kotoiltiin paljon, joten meikkien sijaan postailin sarjoista, elokuvista ja BookBeatista.

Postaus on luettavissa täällä.

Lokakuun lopulla kokeilin ruusukultaista väriä hiuksiini. Pesin pari kertaa hiukseni värjäävällä shampoolla, josta sain ihanan sävyn hiuksiini. Uusi väri inspiroi minua meikkaamaan kuparisilla ja ruusukultaisilla sävyillä.

Hiusvärin kokeilusta voit lukea täältä.

Täältä löydät meikkivinkin, jolla saat luomiväristä intensiivisemmän.

Marraskuu

Marraskuussa kävin värjäyttämässä kauan haaveilemani sävyn hiuksiini. Onneksi rohkenin kokeilla jotain näin lämmintä sävyä, sillä olen tämän kuparisen persikan myötä ollut inspiroituneempi meikkailija.

Uuden hiusvärini myötä inspiroiduin kokeilemaan meikkityyliä, jossa oli vaikutteita nuorten meikkitrendeistä. Kokeilin kulmakarvoihini uutta tyyliä. Tässä hieman rock-henkisessä tyylissäni olin tehnyt todella vahvat kulmat ja hakenut niihin pörröisempää efektiä.

Postaus on luettavissa täällä.

Joulukuu

Jouluisessa meikissä olin kokeileva. Tein silmiin hyvin simppelin meikin rajauksineen, mutta viimeistelin meikin eri värisillä, pyöreillä glittereillä. Huulissa oli pitkästä aikaa kunnolla peittävä huulipuna, jossa on kultainen kimallus mukana. Kulmat totta kai sulkamaisesti meikattuna.

Postaus on luettavissa täällä. (Postauksessa on myös arvonta, johon voi osallistua vielä loppiaiseen asti.)

Joulukuussa näyttäydyin uudella tyylilläni, johon kuuluu vahvasti sulkamaiset kulmakarvat – eli kulmat, jotka näyttävät pörröisiltä.

Esittelin kauniita sävyhuulivoiteita, joiden pariksi olin silmät meikannut vaaleanpunaisella hohteella.

Postaus on luettavissa täällä.

Toisessa jouluisessa meikissäni korostin silmiä ja kulmia, mutta huulissa olikin taas sävyllistä huulivoidetta. Ruusukultaisessa silmämeikissä käytin uuden luomiväripalettini ruusuisia sävyjä ja ruusukultaa. Sulkamaisesti kammattuja kulmakarvoja korostin ruusukultaisella ripsien ja kulmien meikkituotteella.

Postaus on luettavissa täällä.

Tässä olivat kaikki vuoden 2020 meikkityylini. Yllätyin siitä, että olin joka kuukausi jollakin meikillä näkynyt blogissani, vaikka itsestäni tuntui, etten juurikaan julkaissut meikkejä.

Jos oikein laskin, niin meikkejä oli yhteensä 18 eli 1,5 meikkiä / kk. Minulla oli tavoitteena, että julkaisen vähintään yhden kuukaudessa. Siinä mielessä olen ylittänyt tavoitteeni! Joka kuukaudelta löytyi jotain ja olin julkaissut enemmän kuin 12 meikkilookia.

Hauska katsoa näin jälkeenpäin, miten vuodessakin voi tyylit vaihtua. Pakko sanoa, että juuri nyt olen mieltyneempi pehmeisiin sulkakulmiin kuin vielä lokakuun asti minulla nähtyihin graafisempiin kulmiin.

Löysitkö sinä viime vuonna itsellesi jonkun uuden meikkityylin? Kerro kommenteissa!

Lue myös menneiden vuosien meikkikoosteita ja katso muuttumistani vuosien saatossa:

Vuoden 2019 meikkityylit

Vuoden 2018 meikkityylit

Vuoden 2017 meikkityylit

Vuoden 2016 meikkityylit

Lue myös

X