Meikkivinkki

Valokynä silmien alle – ”oikein” ja ”väärin” käytettynä

25.1.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää kaupallisia linkkejä

Minulta on pyydetty postauksia, joissa tehdään meikki oikein ja väärin. Minua aina vähän kammoksuttaa sanoa kenellekään, että joku tekisi jotain väärin. Mutta sen sijaan haluan lähestyä aihetta enemmänkin niin, että näytän, mikä ero syntyy, kun asioita tehdään eri tavoilla.

Minä rakastan valokynää! Käytän sitä silmien alle, mutta tykkään myös korostaa sillä kasvojen korkeimpia alueita. Tältä näytän ilman valokynää. Ei huono näinkään, mutta silmien seutu kaipaa mielestäni vähän valoa. Lisäksi nenänpielet varjostuvat studiovaloissa ikävästi.

Suosin vähän peittävämpiä valokyniä. Kun silmänympärysiho ei enää ole kaikista pinkein ja sille on syntynyt kreppipaperimainen pinta, en voi enää käyttää montaa kerrosta tuotteita. Siksi usein suosin valokynää, jolla on myös peittokykyä.

Ehdoton lempparini valokynissä on tämä By Terryn Touche Veloutee*, jonka on luonut sama nainen, joka on luonut legendaarisen YSL Touche Eclat -valokynän.

Voit ostaa suosikkivalokynäni Eleveniltä* tai Bangerheadilta*.

Tämä on varmasti se tyypillinen tapa, miten monet aloittelevat valokynän käyttäjät levittävät valokynän silmien alle. Näin minäkin aluksi tein, kun ensimmäisen valokynän itselleni ostin ja naistenlehdestä käyttövinkit luin. Siihen maailmanaikaan ei netistä vielä meikkivinkkejä juurikaan saanut. Tapa jäi vuosiksi käyttöön, kun niin oli päähän iskostunut naistenlehdistä luettu ohjeistus. Piti tosiaan olla äärimmäisen tarkka, ettei valokynää levitä liian suurelle alueelle.

Sen sijaan, että valokynän levittää varovasti vain silmien alle, se kannattaa levittää nenänpielien läheisyyteen asti ja poskipäille. Näytän miksi näin. Tässä esimerkissäni teen vähän karrikoidusti, jotta saan kuvissa selkeämmin välitettyä sitä eroa.

Huomautan vielä, että valokynälle on lukuisia käyttötapoja. Tämä minun käyttötapani on yksi esimerkki, kun halutaan oikein runsaasti valaista silmien seutua. Jos silmien alla on silmäpussit, ei valokynää saa levittää silmäpussin päälle, vaan valokynä tulee levittää silmäpussin alapuolelle.

Tässä ns. ”väärin” -versiossa levitän valokynän tarkasti ja puoliympyrämäisesti alaluomelle.

”Oikein” -versiossa levitän valokynän kolmiomaisesti. Vien valokynää nenänvarren reunaa pitkin nenänpieliin, poskipäälle ja hieman poskellekin. Poskipäältä valokynän alue kulkee kohti ohimoa, jonne alueen yksi kolmiomaisen muodon kärki kapenee.

VASEMMALLA ”oikein” – OIKEALLA ”väärin”

Huomaatteko eron?

Kun valokynä on vain alaluomella puoliympyräisesti, syntyy silmän alle rinkula. Tämä efekti on varmasti tuttu monelle, joka on näin valokynää käyttänyt ja sitten ottanut iltameikistään kuvia baarin vessassa salamavaloa käyttäen. Mistä ne valkoiset rinkulat silmien alle ovat ilmestyneet? Ne eivät näy hämärässä, eivätkä välttämättä päivänvalossakaan, mutta salamavalo viimeistään paljastaa rinkulat silmien alla.

Kun valokynän levittää reilusti poskipäällekin, syntyy valoisampi ilme kasvoille, syntyy kasvojen muotoilua.

Poskipuna viimeistelee lopputuloksen kasvomeikissä. Tällöin posket eivät jää liian vaaleannäköisiksi. Niin ja huulimeikkiä nyt unohtamattakaan.

Löydät tämän mahtavan valokynän Eleveniltä* sekä Bangerheadilta*.

Miten sinä käytät valokynää silmien alla?

Lue myös

Suosittelemme