Glitz & Glam

Näillä vinkeillä meikkipohjasi näyttää hyvältä talvellakin

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Moni on varmaan huomannut talven tulleen, ainakin meikkipohja näyttää helpommin vanhentavalta ja ihon pinnan kosteuspitoisuuden laskeminen alkaa näkyä. Tietenkin ihonhoitoon tulee kiinnittää erityistä huomiota talviaikana. Hyvästä ihonhoidosta huolimatta talvisin meikkivoide saattaa tehdä epätoivotun lopputuloksen, meikkivoide saakin ihon näyttämään vanhemmalta.

Koostin yhteen postaukseen vinkkejä, joilla talven kuivattavuus ei näkyisi meikkipohjassa. Mikä avuksi, jotta meikkipohja näyttäisi lähes yhtä hyvältä kuin muina vuodenaikoina?

Kosteuta kasvot hoitonesteellä -kerrosta!

Aasialaisesta kauneudenhoidosta meille länsimaihin rantautunut hoitonesteen kerrostus kasvoille on ihan ykkönen kosteusköyhälle iholle. Minun ihotyyppini ei ole kuiva, mutta kärsin herkästi kosteusköyhyydestä. Luulen syyksi atooppisuuteen taipuvaista ihoani. Vaikka iho rasvoittuu, kosteus haihtuu herkästi.

Korealaisessa kauneudenhoidosta peräisin oleva 7 Skin Method on ehkä monille suomalaisille liian vaivalloinen, mutta se toimii! Metodissa kosteuttavaa kasvovettä/hoitovettä/hoitonestettä kerrostetaan kasvoille seitsemän kertaa. Tuotetta voi vaihdella tai käyttää samaa. Puhtaille kasvoille painellaan kämmenien avulla ohuita kerroksia kosteuttavaa nestettä. Iho kyllästetään kosteudella. Lopuksi kosteus lukitaan iholle voiteen avulla.

7 Skin Methodia voi noudattaa vain kolme kertaa viikossa, jos päivittäin ei viitsi. Tai sitten vähentää kerroksia, kuten minä teen. Harvoin jaksan seitsemää kerrosta painella hoitonestettä. Itse suosin 3-4 kerroksen taktiikkaa. Sekin on parempi kuin yksi.

Lue 5 parasta hoitonestettä -listaukseni!

Lue myös 5 parasta hoitovettä -listaukseni!

Käytä kasvoöljyä tai kosteuttavaa pohjustajaa

Jos ihotyyppisi on kuiva, ihosi on selkeästi varttunut tai tarvitset pikavinkin muuten vain kuivannäköiseksi muuttuvalle meikkipohjalle. Kasvoöljy on kätevä tapa saada hehkuvan kaunis meikkipohja, joka kestää heleänä aamusta iltaan. Öljy ravitsee ihoa ja antaa hyvän suojan kosteuden haihtumista vastaan. Öljy ei kuitenkaan kosteuta ihoa. Paljon puhutaan öljyjen kosteuttavuudesta, mutta valitettavasti öljyt eivät kosteuta. Niissä ei ole vettä, eikä ainesosia, jotka lisäisivät ihon kosteuspitoisuutta. Mutta öljyt suojaavat kosteuden haihtumista. Luultavasti siitä ja markkinoinnista on syntynyt harhakäsitys kasvoöljyjen kosteuttavuudesta.

Lue 5 parasta kasvoöljyä -listaukseni!

Jos ihosi on normaali, rasvoittuva tai omaat sekaihon, etkä ole öljyjen suurin ystävä, kokeile kosteuttavaa pohjustajaa meikkipohjatuotteesi alle. Erityisesti mineraalipohjaa käyttäville kosteuttava pohjustaja on hyödyllinen, mutta myös meikkivoiteen kanssa näppärä.

Lue 5 parasta primeria kuivalle talvi-iholle -listaukseni! Tämän listauksen voisin päivittää hyvin pian!

Suosi kosteuttavaa meikkivoidetta

Kosteuttava meikkivoide on yksi varma tapa välttää kuivattava ja vanhentava efekti meikkipohjassa. Vältä mattaavia meikkivoiteita ja suosi meikkivoiteita, jotka ovat ohuempia. Usein kosteuttavat ja kuulaat meikkipohjat kantavat nimessään sanoja ”glow” tai ”dewy”.

Aikuiselle ja kuivalle iholle kannattaa suosia kosteuttavia meikkivoiteita ympäri vuoden, mutta rasvoittuvaisuuteen taipuvaiselle sekaiholle ne sopivat paremmin talviaikana.

Lue Lumenen ihanan kosteuttavasta sävyvoiteesta!

Sekoita meikkivoiteesi joukkoon kosteuttavaa ja heleyttävää voidetta

Jos sinulla on jo suosikkimeikkivoide, etkä halua ryhtyä metsästämään kosteuttavammista uutta suosikkia, kokeile ensin tätä kikkaa! Sekoittaa ohutta kasvovoidetta meikkivoiteesi joukkoon, ja sillä tavoin ”tuunata” meikkivoiteestasi kosteuttavampi ja kuulaampi.

Lue 5 parasta voidetta kirkastamaan ja heleyttämään -listaukseni!

Kostuta meikkisieni kosteuttavalla kasvosuihkeella

Meikkisienen kostutus kasvosuihkeella on ollut käytössäni jo piiitkään. Keväästä alkusyksyyn käytän meikkiä kiinnittävää suihketta, loppusyksystä lopputalveen käytän kosteuttavaa kasvosuihketta. Tähän kikkaan on ollut hyvä käyttää niitä kasvosuihkeita, joiden suihkemekanismi on suuripisaraisena roiskiva. Hienosumuiset kasvosuihkeet käytän suoraan kasvoilleni suihkuttaen.

Ensin kostutan meikkisienen vedellä, puristan sitä pyyhkeen sisällä, sitten suihkutan kasvosuihketta sienelle. Sitten vain töpötellen meikkivoiteen levitys kasvoille, niin tulee kosteuttavampi lopputulos.

Lue 5 parasta pohjustavaa kasvosuihketta -listaukseni!

Puuteroi hentoisesti hyaluronihappoa sisältävällä puuterilla

Jos olet tottunut olemaan ilman puuteria, skippaa puuterointi, jos meikkipohjasi pysyy ilmankin. Mutta jos ihosi vähänkin rasvoittuu, kannattaa meikkipohja kiinnittää puuterilla. Talvella puuteroinnissa kannattaa olla varovainen, jotta ei puuteroi kasvojansa ”tukkoon”. Liika puuterointi korostaa kuivuutta ja vanhentaa. Jopa ihohuokosetkin hyppäävät selkeämmin näkyviin, jos liian tukkoiseksi kasvonsa puuteroi. Jos puuteroit, malttia!

Kannattaa suosia hyaluronihappoa sisältäviä puutereita, ja ylipäänsä hienojakoisia koostumuksia. Hyaluronihappo on humektantti eli vesihakuinen. Hyaluronihappo puuterissa vetää ilmasta kosteutta itseensä eli meikkipohjalle, näin mutkat suoriksi ilmaistuna.

Lue 5 parasta puuteria kuivalle ja aikuiselle iholle -listaukseni!

Suihkuta meikkipohjan päälle kosteuttava kasvosuihke

Tämän postauksen viimeisenä vinkkiä, kasvosuihke meikin päälle. Tämä on niin toimiva! Jos puuteroit vahingossa liikaa tai meikkivoide kuivahtikin kasvoille oudoksi, niin kosteuttavaa suihketta valmiin meikin päälle, niin tilanne pelastettu. Kasvosuihketta voi suihkia kasvoille pitkin päivää aina tarpeen mukaan.

Lue 5 parasta kosteuttavaa kasvosuihketta -listaukseni!

Meikkiä kiinnittävät suihkeet kiinnittävät, mutta toiset niistä saattavat olla hyvin kosteuttavia kiinnittävyyden lisäksi.

Lue myös 5 parasta kasvosuihketta meikin kiinnitykseen -listaukseni!

Tässä hyväksi havaitsemiani vinkkejä talvelle välttämään meikkipohjan kuivakkuutta, joka korostaa ja tuo esiin sellaista, mitä et toivoisi sen tekevän. Kaikkia vinkkejä ei tarvitse, tai ylipäänsä pidäkään samalla kertaa käyttää. Poimi vinkeistäni 1-3 juttua ja kokeile, toimiiko sinulla ja sopiiko sinun omiin tottumuksiisi ja mieltymyksiisi. Jos ei, siirry seuraaviin vinkkeihin ja testaile. Tässä onkin koko talvi aikaa kokeilla.

Haluatko kertoa oman vinkkisi tai jakaa kokemuksesi, jos olet käyttänyt samoja vinkkejä kuin minä?

Lue myös

X