Glitz & Glam

Otin vaikutteita nuorten meikkitrendeistä - näin sovelsin niitä itselleni

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä L’Oréal ja theBalm saatuja tuotteita

Eilen oli harmaa fiilis, mutta tänään onkin taas ihan eri ääni kellossa. Rakastan tätä uutta tyyliäni! Jotenkin tuntuu, että aivan kuin minusta olisi hävinnyt muutama vuosi pois. Inspiraationani on tietenkin toiminut uusi hiusvärini sekä meikkitrendit, joista imen nyt jaksamista tähän marraskuun ankeuteen.

Olen ottanut vaikutteita parikymppisten meikkitrendeistä, mutta toteutus tietysti niin, että se sopii myös neljääkymmentä hiljakseen lähentelevälle. Päivitin omaa meikkaustapaani ja testailin nuorten suosimia meikkitrendejä, jotka sovelsin aikuisemmalle sopiviksi.

Minulla on ihan kunnolla meikkiä, mutta toteutus on silti aika keveän ja freesin näköinen. Jätin rajaukset pois, en meikannut alaluomea, enkä laittanut tekoripsiä.

Kerron tässä postauksessa, millä tuotteilla ja mitä tekniikoita hyödyntämällä olen luonut tämän meikin. Jotkut käyttämäni tuotteet ovat olleet uudella tavalla käytettynä.

Poskipunaa silmissäkin

Poskipunat ovat erittäin trendikäs tuote, jota suditaan itse asiassa ympäri kasvoja.

Olen tässä meikissä käyttänyt poskilla ja silmäluomilla samoja tuotetta. Aina ei tarvitse käyttää erikseen luomiväriä ja kasvomeikkejä, vaan silmätkin voi meikata kasvotuotteilla.

Too Facedin Papa Don’t Peach -poskipuna on ollut minulla jo jokusen vuoden. Vaikka rakastan sen sävyä, yllättävän vähälle käytölle tämä poskipuna on jäänyt.

Olen aikaisemminkin testaillut Papa Don’t Peachia silmämeikissä, mutta sen upeus pääsi loistoonsa, kun tässä meikissä kostutin luomivärisiveltimen kasvosuihkeella ja levitin poskipunan liikkuvalle luomelle kostean siveltimen avulla.

Tämä ihana persikkainen poskipuna alkaa olla vähän vaikeammin saatavilla, mutta tästä linkistä löydät yli kolmen vuoden takaisen esittelyni siitä.

Muut silmämeikin sävyt käytin tästä niin monet kerrat ylistämästäni Too Facedin luomiväripaletista, Natural Lust. Silmän sisänurkassa kirkastuksena toimii kuvasta hieman ulos jäävä valkea sävy, All Tied Up. Luomivaon ja sen yläpuolelle nousevissa varjostuksissa käytin sävyjä Love Language ja Fall Hard.

Ulkonurkan kissamaiset varjostukset tein sävyllä Hot To Trot. Tällä kissamaisella muotoilulla pyrin tekemään liftausta ulkonurkkaan ja luomaan katseeseen trendikästä fox eye -efektiä, mutta ilman silmien rajausta toteutettuna. Toki ne kunnon fox eye -silmät vaativat silmän sisänurkkaan tiukan muotoilun rajauksella, mutta tässä pyrin toteuttamaan trendiä vähän keveämpänä versiona.

Harmillisesti tätä luomiväripalettia on enää vaikea saada mistään, mutta tässä linkki paletin esittelypostaukseeni.

Kulmaluuta, poskipäitä, ylähuulta ja nenänpäätä korostin *theBalmin Mary-Lou Manizer -korostuspuuterilla. Tämähän on ollut lempparini jo pitkään. Niin monikäyttöinen, kun sopii hyvin niin kasvojen korostuksiin kuin luomiväriksi.

Tämä korostuspuuteri oli Vuoden parhaimmat 2018 -listauksessani.

Millä toteutin nämä trendikkäät kulmat?

Täysin skarpit, suorastaan graafiset kulmakarvat alkavat olla mennen talven lumia. Nyt kulmakarvatrendi on muuttunut tuuheisiin kulmiin, suorastaan pörröisiin. Tämähän on todella helppo trendi heille, joilla on luonnostaan tuuheat kulmat ja karvat ovat pitkiä, jolloin saadaan vaivattomasti luotua efekti ”rehottavista” kulmakarvoista.

Toista se on sitten meillä, joille ei ole siunaantunut yhtä vahvasti karvoja kulmiin. Kerron nyt, millä tuotteilla ja millä tekniikalla loin omille, kuitenkin aika vaatimattomille kulmille erittäin tuuhean ja pörröisen efektin.

Voisin testailla ja harjoitella vielä lisää, niin opittuani paremmaksi, jaan ihan vaihe vaiheelta -tutoriaalin teillekin. Näistä ensimmäistä kertaa testailemistani tuli aavistuksen liian tummat, joten vähän treeniä ja testailua vielä.

Ensin määrittelin kulmien linjat ja värittelin niille väriä sekä paikkailin koloja *Benefitin Precisely, My Brow -kulmakynällä, sävyssä 4.5 Neutral Deep Brown.

Täältä voit lukea esittelyni Benefitin kulmakynästä, josta löytyy hyvin laaja sävyvalikoima.

Sen jälkeen alkoi karvojen nostatus ja tuuheuttaminen. Ensin harjasin vastakarvaan ja ylhäältä alaspäin *Clarins Double Fix’ Mascaraa, joka on ripsivärin top coat. Se saa vesiliukoisesta maskarasta vedenkestävän. Mutta sen lisäksi tämä tuote on todella hyvä kulmien muotoiluun.

Kun olin harjaillut vastakarvaan kunnon kerrokset Double Fixiä, aloitin karvojen muotoilun ylöspäin nostavin liikkein.

Täältä voit lukea ja katsoa kuvat, miten Clarins Double Fix’ Mascara toimii ripsillä vedeltä suojaavana tuotteena.

Koska Double Fix’ Mascara jättää vaalean kerroksen kulmille niin runsaasti kerrostettuna, viimeistelin kulmakarvat värillisellä kulmageelillä, jossa on myös kuituja. Harjasin kulmat lopuksi vielä *Benefitin Gimme Brow -kulmamaskaralla, sävynä 4.5 Natural Deep Brown.

Lue myös: 5 parasta sävyllistä kulmageeliä

Huulipunalla huulikiiltomainen keveys

Nudet sävyt ovat tehneet paluuta, kuten myös huulien kiiltävyys ja huulipunien läpikuultavuus. Kovassa nosteessa olevassa huulimeikkitrendissä tulisi huulet rajata vähän ruskeammalla rajauskynällä kuin huulipuna tai -kiilto. Nooh, kerran sen trendin eläneenä skippaan suosiolla.

Huulille sipaisin L’Oréal Parisilta testiin saatua *Brilliant Signature Liquid Lip Ink -huulipunaa. Tämä on muuten todella mielenkiintoinen huulipuna. Vaikka se on nestemäinen ja pitkäkestoinen, se tuntuu ja näyttää huulikiillolta. 

Sellaisen vinkin kuitenkin annan, jos ko. huulipunaa meinaat hankkia, että kuori huuliltasi mahdolliset ihonriekaleet. Vaikka koostumus tuntuukin erilaisemmalta kuin nestemäisten mattapunien, korostaa tämä ikävästi kuoriutuvaa ihoa.

Luultavasti olisin aikaisemmin pitänyt tätä sävyä, 303 Be Independent, liian oranssipohjaisena. Nyt kun hiukseni ovat persikkaisen lämpimät, sävy istuu todella luontevasti minulle. Niin paljon hiusvärin muuttuminen voi vaikuttaa.

Yksi nuorten meikkaajien keskuudessa olevan trendin jätin kokeilematta, mutta ehkä voisin joskus varovasti kokeilla sitäkin. Poskipuna kuuluisi levittää myös nenälle ja sen lisäksi nenänkärki tulisi kiillottaa kunnolla korostuspuuterilla.

En ole vieläkään tuota kokeillut, mutta kieltämättä suorastaan naurattaa mielikuva itsestäni komea tuulenhalkojani punattuna ja kunnolla kiillotettuna. Pienen kiillon lisään nykyään nenänpäähäni, mutta punaus tuntuu vieläkin aika HC:lta omaan meikkityylini, vaikka ne viehättävältä näyttävätkin nuorten meikkityyleissä.

Mutta täytyy sekin kokeilla ennen kun täysin tuomitsen.

Mitä viimeisimpiä meikkitrendejä sinä olet poiminut omaan käyttöösi?

Lue myös:

Kullanhohdetta ja sinappisia sävyjä silmämeikissä

Näin teet säihkyvän pikkujoulumeikin

Lämmin ja kimaltava joulumeikki

Punainen smokey eye -meikki

X