Glitz & Glam

Puuteri, jonka keveys täytyy itse kokea

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postauksessa mainoslinkkejä

Haluan nostaa erään puuterin jalustalle. Kesällä ja alkusyksyllä julkaisin Stoorla.fi -verkkokaupan kanssa yhteistyössä tuotettuja meikkivideoita (3 kpl). Yhteistyössä valitsin heidän valikoimasta materiaalit eli meikkituotteet, joilla videot toteutin. Yksi valitsemistani tuotteista oli tämä Pür Minerals Balancing Act Shine Control Powder. Ensimmäinen kiinteä puuteri, joka on äärimmäisen keveä, silti mattaisena pitävä, mutta kuivemmalle ja varttuneemmallekin iholle loistava! En ole koskaan aikaisemmin kokenut vastaavaa.

Pür Minerals on mineraalimeikkisarja Yhdysvalloista. Tämä ei ole aivan tavallinen mineraalimerkki, vaan Pür on yhdistänyt tuotteisiinsa runsaasti ihonhoidollisia ominaisuuksia. Pürin tuotteissa on Ceratin Complex -yhdistettä. Siinä on yhdistetty erittäin kosteuttavat keramidit ikääntymisen vaikutuksia ennaltaehkäisevään retinoliin. Hyaluronihapon hyödyntäminen tuotteissa on hyvin yleistä sekä aurinkosuojakerroin aina kun se vain on mahdollista.

Tämän postauksen kivipuuteri on merkin bestsellereitä! En ollenkaan ihmettele, sillä tuote on äärimmäisen ainutlaatuinen. Se pitää kokea!

Kuten puuteristani huomaa, on siitä pidetty. Pohja jo paistaa ja keskellä on monttu. Ensimmäisen kuukauden tai kahdenkaan aikana en vielä huomannut puuterin erityisyyttä. Huomasin sen loistavaksi, mutta vasta useamman kuukauden käytön jälkeen tiesin, että tästä on kerrottava ihan omassa postauksessaan.

Olen pitänyt muistakin Pürin tuotteista ja meinaan palata joidenkin kanssa vielä uudelleen asiaan. Mutta tämä puuteri on vain aivan pakko nostaa esiin. Suomen kielellä siitä ei löydy arvosteluja, mutta englanniksi löytyy erilaisilla sivustoilla. Huomasin vain, että kovin pidetyltä vaikuttaa, sillä Influenster-sivustolla Pürin puuteri on saanut 4,4 tähteä.

*Pür Minerals Balancing Act Shine Control Powder on ihan mahtava puuteri meikin kiinnitykseen sekä kiillon kontrollointiin. Peittävyyttä se ei oikeastaan anna, mutta hieman lisätasoittaa ihonsävyä.

Ensin pidin puuteria hintaansa nähden vähän vaillinaiselta, sillä pelkkä rasia, jossa ei ole peiliä, eikä edes vippaa. Nyt jälkeenpäin annan tuon puutteen anteeksi, sillä ihan kaikista paras väline tämän puuterin käyttöön on Real Techniquesin Multi-Task Brush.

Tämä sivellin on sellainen, joka jokaisen kannattaa omistaa. Sopii niin moneen. Suosittelen myös aurinkopuuterin levitykseen. Siksi Multi-Task Brush on 5 parasta aurinkopuuterisivellintä -postauksessa.

Pür Minerals Balancing Act Shine Control Powder on siitä upea puuteri, että se ei pöllyä voimakkaasti. Se on aika tiiviisti puristettua. Siveltimeen se irtoaa äärimmäisen hienojakoisena.

Puuterin INCI-lista on seuraavanlainen:

Synthetic Fluorphlogopite, Mica, Lauroyl Lysine, Oryza Sativa (Rice) Extract, Boron Nitride, Magnesium Myristate, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Caprylic/Capric Triglyceride, Panthenol, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Powder, Panax Ginseng Root Extract, Ceramide Ap, Retinol, Lactic Acid, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract, Sodium Starch Octenylsuccinate, Phenoxyethanol, Aqua, Sodium Dehydroacetate, Sorbic Acid, Vanillin, Niacinamide, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Yeast Extract, Poloxamer 338, Silica, Ammonium Glycyrrhizate, Zinc Gluconate, Caffeine, Glycerin, Biotin, Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499)

Kuten INCI-listalta voi huomioida, on puuterissa käytetty runsaasti ihoa hoitavia ainesosia, kuten keramiidia, retinolia, maitohappoa, niasiiniamidia, glyserolia, pantenolia, biotiinia jne. Ei pelkästään mineraaleja, vaan oikeasti ihoa hoitavia ainesosia myös. Puuteri on talkiton. Sinkki on ainesosa, joka kontrolloi ihon rasvoittuvuutta. Puuterissa on AHA-happoja, joten aurinkosuojakerroin on tärkeä auringossa oleskellessa. Tämä sama sääntö pätee kaikkiin AHA- tai BHA-happoja sisältävien tuotteiden käyttöön.

Puuteri on näkymätön huntu, jolla fiksaa päivän aikana rasvoittuneen meikkipohjan jälleen freesimmäksi. Katso videolta kuinka puuteri toimii kiillon kontrollointiin.

Pür Mineralsin Balancing Act on loistava puuteri myös meikin kiinnitykseen. Kurkkaa videolta kuinka puuteri toimii meikin kiinnityksessä.

Pür Minerals Balancing Act Shine Control Powder on kasvoilla niin kauniisti valaiseva, mutta silti mattainen. Erityisesti tuosta linkkaamastani videosta näkee kuinka se valaisee kasvoja, vaikka samalla mattaa. Mielettömän keveä ja kaunis puuteri! Näette videolla myös, kuinka huolettomasti levitän puuteria, vaikka tekstiin laitoin puuteroi kevyesti. Kaikilla puutereilla ei todellakaan voisi noin huolettomasti puuteroida. Pür Minerals Balancing Act Shine Control Powder on ilmiömäinen.

Tämä puuteri on loistava kaikille, jotka vaativat puuteriltaan vähän enemmän. Siksi oiva ikääntyvälle ja kuivalle iholle. Kun iho alkaa vaatia enemmän kuin talkkia kiillon kontrollointiin ja micaa hehkun luomiseen. Pür Minerals Balancing Act Shine Control Powder on kaikille sopiva, mutta en välttämättä olisi tähän rakastunut silloin nuorempana, kun muodin vuoksi mieltymykseni oli kakkumaiseksi puuteroidussa meikkipohjassa.

Pür Minerals Balancing Act Shine Control Powder löytyy *Lykon valikoimasta.

Real Techniquesin sivellin myydään sivellinpakkauksessa, mutta *Bangerheadilta sen saa yksittäismyynnissä minikokoisella varrella. *Kicksiltä löytyy sivellinsetti, jossa tämä ihana Multi-Task Brush löytyy. Minulla itselläni on juuri tuo ko. sivellisetti.

Oletko kokeillut Pürin tuotteita? Muistelisin, että joku maskara tuli Lookfantasticin joulukalenterista jonakin vuonna?

P.s. Viime sunnuntaina alkoi Glitz & Glamin Adventtisunnuntaikalenteri 2018. Olethan jo käynyt osallistumassa 50 euron lahjakortin arvontaan? Osallistumisaika päättyy tämän viikon lauantaina, sillä sunnuntaina 9.12. avataan uusi luukku.

Lue myös

X